Gratis mobiliteitsscan MKB-bedrijven Zwolle

Zwolle – Zwolse ondernemers van een  midden- en kleinbedrijf kunnen fors geld besparen door kritisch te kijken naar het mobiliteitsgedrag van hun werknemers. Dit stelt verkeersadviesbureau Mobycon uit Zwolle. Mogelijkheden zijn er in het gebruik van een elektrische fiets (Dalfsen en Kampen liggen opeens écht op fietsafstand!), maar ook het uitwisselen van parkeerplaatsen of spitsmijden behoort tot de kansen om fors te besparen.

Zwolse MKB-bedrijven met 25 tot 250 medewerkers kunnen sinds kort kosteloos advies krijgen over mobiliteitsmanagement door het inwisselen van een ‘Mobiliteitsvouchers’. Hiermee kan een gratis Mobiliteitsscan worden uitgevoerd. Deze Mobiliteitsscan geeft MKB-bedrijven inzicht in de mogelijkheden voor het bedrijf om actief aan de slag te gaan met slim reizen en slim werken. Daarnaast ziet het bedrijf welke voordelen te behalen zijn en met welke acties.

Mobiliteitsvouchers

De Mobiliteitsvouchers zijn een onderdeel van een nieuw subsidieprogramma dat het ministerie van Economische Zaken is een gestart voor MKB-bedrijven. Het subsidieprogramma wordt uitgevoerd door Agentschap NL.

Met een kleine voucher worden de kosten van deze mobiliteitsscan vergoed. Deze voucher heeft een waarde van 1.500 euro. Met een ‘grote’ voucher kan een opmaat gemaakt mobiliteitsadvies worden opgesteld met een maximum van 4.500 euro en wordt voor tweederde vergoed. De regeling loopt tot 30 juni 2011 of totdat de subsidiegelden op zijn.

Zeven adviseurs van het Zwolse verkeersadviesbureau Mobycon maken deel uit van de groep die door Economische Zaken geaccrediteerd is om de vouchers te verzilveren. Daarnaast bieden zij gratis een geografische analyse aan.

Voor meer informatie over de regeling of het verzilveren van de vouchers, zie hieronder de links:

De regeling van Agentschap NL:

http://www.nlmilieuenleefomgeving.nl/mobiliteitsvouchers/

Het verzilveren van de voucher:

http://www.mobycon.nl/index.php?id=1457

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Ik woon in Kampen en werk bij een klein bedrijf (MKB!!) hier in Zwolle. Maar als ’t zo op de website lees kan ik zelf geen gebruik van maken voor een fietsregeling ofzo???

Reageer