Algemeen Log 140

Dit is een Algemeen Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

De redactie probeert dit Algemeen Log na ongeveer 250 reacties van een vervolg ( Algemeen Log 141 ) te voorzien. Dus, heb je een tip, nieuws of iets anders dat je kwijt wilt: ga gerust je gang!

Artikel delen:
Reacties 239
 1. wij van de felicitatiedienst feliciteren :

  -P-, met z’n/haar 2e gouden plak,

  Eregalerij:

  met 4: ja-tja, ingrid en Assendörper

  met 5: Natascha en Tim

  met 6: Gezellig en drama123

  met 7: Joppuh

  met 20: Dick

 2. Herhaling bericht

  Bericht door drama123, op 23 juli 2010 om 16:39
  Aangezien een aantal beoogd politici onder ons momenteel met reces is, of gaat, stel ik voor om de huidige “deadline” (17.00 uur) uit te stellen met ongeveer twee-en-een-halve week.
  Verder heb ik vernomen dat een vorig kabinet begon met “100 dagen het land in”.
  Binnen het kader van wat reeds is voorgesteld (Cuba, Venezuela) stel ik voor om je gedachten te laten gaan over “100 dagen het land uit”….

 3. 100% Eens

  Bericht door drama123, op 23 juli 2010 om 16:39

  Aangezien een aantal beoogd politici onder ons momenteel met reces is, of gaat, stel ik voor om de huidige “deadline” (17.00 uur) uit te stellen met ongeveer twee-en-een-halve week.
  Verder heb ik vernomen dat een vorig kabinet begon met “100 dagen het land in”.
  Binnen het kader van wat reeds is voorgesteld (Cuba, Venezuela) stel ik voor om je gedachten te laten gaan over “100 dagen het land uit”….

  :D:D:D

  ——————————————-

  Nieuwe Deadline 11/8 17:00

  Nemen we deze weloverwogen concept-rolverdeling mee:

  Drama: MP

  *** In willekeurige volgorde ***

  Tim: minister van Economische zaken

  Eva & Ingrid; Duobaan op emancipatie (ook ivm thuis verdeelde zorgtaak)

  Marianne & WF: O&W

  Joppuh: Foreighn Affairs

  Natascha: Binnenlandse zaken

  Erica: V&W

  Plantman: Justitie

  Wichert op Economische zaken

  Derk: Financiën

  Zwolse: Jeugd, Gezin & sociale cohesie.

  Gezellig: RREF (Rock & Roll, Evenementen & Festiviteiten)

  Japser: Ontwikkelingshulp

  Assendorper: Stadswijken (o.a. zowel probleem- als voorbeeldwijken, samenstelling, variatie, leeftijdsopbouw, kansen, samenwerking onderling, voorzieningen etc. etc.)

  =====================================
  Defensie is nog ff een verhaal apart…De formateurs en de MP zijn het nog niet geheel eens….Wel over het feit dat het ernstig afgeslankt zou moeten worden. En de Question Master is zelf “in” voor wellicht een onder-ministerschap rechtstreeks onder de MP. Ook ivm strategische gevolgen en bezuinigingen. De MP zal u tzt melden wat we gaan doen. Als QM wel toetreedt tot het Kabinet, zal Merije (na verluid)…de 3e fractievoorzitter van de coalitiepartijen worden.

  Japser: Ontwikkelingshulp af dus?

  Dan kan Japser mooi die vliegende keep/trouble shooter worden want ik vrees dat de gewezen schaatgrootmeester ff wat geestverruimends aan het nuttigen is en de deadline van vanmiddag 17:00 niet gaat halen.
  Ff afwachten dus.
  ======================================

  Vragen:
  Wat wil Japser?
  Wil QM Defensie?
  Wat wil Merije?

  11/8 17:00 nixxx gehoord =
  *QM Defensie/Merije de 3e fractievoorzitter van de coalitiepartijen (in QM ’s plaats).
  *Japser Ontwikkelingshulp af…gaat naar Wichert; Japser vliegende keep/troubleshooter

  ++++

  Wat een spanning wat een sfeer mensen, maar de tijd drinkt!
  Wij denken natuurlijk ook hardwerkend door tijdens reces……

  Kanttekening: De beoogd MP kijkt mee. Na verluid met beoordelingsformulier in de aanslag… Degene die zich 11/8 voor 17:00 hier niet hebben gepresenteerd scoren vanzelfsprekend niet hoog (om niet te zeggen LAAG) op het item “beleving”.

 4. Bericht door dick, op 23 juli 2010 om 15:03
  Gaslek, bedankt Admin. Onze minister in spe is vast ter plekke. Maar waarom heeft ie zijn laptop dan niet bij zich

  Ik ben in paniek naar het terras van café de Pierik gevlucht. Vreesde eerst voor een mogelijk op handen zijnde staatsgreep maar dat bleek later niet het geval te zijn. Volgens buurvrouw Beppe had ?rund wat problemen met zijn gastoevoer. Heel veel bewoners hebben er helemaal niets van gemerkt. De kersverse minister van Stadswijken is trots op zijn medebewoners die niet zoals de Assendörper het pand in paniek hebben verlaten maar gewoon zijn gebleven. Ik hoop dat de MP er begrip voor kan opbrengen dat ik deze wijk niet in mijn onderzoek ga betrekken. In deze wijk hebben we geen problemen.

  @MP, ik ga akkoord met de voorgestelde termijnverlenging.

  Met collegiale groet,
  de Assendörper
  minister van Stadswijken

 5. @ Assendorper, hoe durven ze een modelburger als jou tegenwoordig al met een gasleksmoes het terras op te jagen >:(>:(>:(

  Bijzonder attent dat de kersverse minister zijn medebewoners gelijk bedankte voor cohesie en steun. De beoogd MP mag weer trots zijn op zijn mannen en vrouwen. Hij zal je vast vergeven dat je terplekke ff de laptop van minder prio achte. Hij zal je juist prijzen dat je het welzijn en de veiligheid van je doelgroep (en stemvee) als hoogste prio inschatte. Beppe & ?rund kunnen rustig slapen dan ooit…Bravo!

 6. Als de cohesie en steun in jouw wijk van hetzelfde niveau zijn als hier in Assendorp dan lijkt het mij overbodig om jouw wijk in mijn onderzoek te betrekken.

 7. Dijk, kan me je reactie ultiem voorstellen maar bedenk wel dat we in dit land iedereen nodig hebben!
  Het worden zware tijden

  – Chavez voelt zicht bedreigt door ons
  – Dees B is met steun van de scharrel van Eva S (?) weer aan de macht
  – De Castro’s leven nog
  – Berlusconi is ook nog voorzittert van AC Milan en kleineert de nieuwe trainert gelijk
  – België dreigt nog steeds uit elkaar te vallen en Vlaanderen lonkt naar een republiek met Limbo-land
  – Noord-Korea bedreigt heur buren inmiddels 3x per dag
  – In Iran lijkt de opstand wel haast vergeten
  – Israël vergoedt Turkije de expres getorpedeerde sloepen
  – Model-vrouw Sarcouzy doet een een interne staatsgreep in La Douce France door enkel te dreigen die kleine-moderne-Napoleon te chanteren
  – Griekenland wil écht niet terugbetalen want dat kost levensvreugde
  – Turkeye zoekt meer en meer aansluiting bij Azië om gillende Geert te jennen

  etc etc maar vreest niet “Joppuh van Foreighn affairs” stays 8)
  Hij laat vanuit zij schuilkelder in de binnenstad (waar een ieder zo binnen kan STAPpen) wel weten, dat we verTROST NL dan wel ff met rust moeten laten. Zal niet meevallen want er zit nu ook al een ZWOLLENAAR (Bruno…de reporter vraagt of degene die ie “doet” een Zwolse zangerT is….zucht) in Popstars :o:o:o Bouke doet ie na met “Ut was Boem”…..gewoon doorlopen menschen!!!!

 8. La Paay constateerd een zeer groot verschil tussen wat ze ziet en wat ze hoort….:o:o:o De dikke van Idols vult aan ….. had gekunt maar…..die kale (opeens) van DWDD heeft ut over camperen en de ander vindt dat ie wel een stem heeft maar waarom is ie in godsnaam zo gaan zingen?????

  Idols-dikke: echt afgelopen niet door naar volgende ronde…..

  Tja.

 9. Hallo,
  Mag ik voorstellen dat al de lieve mensen die reageren op feiten en nieuwigheden in Weblog Zwolle en elkaar kennelijk zo goed kennen, dat ze van alle liefhebberijen, passies, hobbies, ins en outs van de verschillende reageerders weten, het onder elkaar via e-mail regelen, zodat we in de Weblog Zwolle serieuze en begrijpbare commentaren krijgen.

  Ik zal wel weer een zuur geval lijken, maar voor mij als buitenstaander, is al dit gekissebis een voorbeeld van “gekeutel in de marge”.

  Met alle respect en vriendelijke groeten,
  HLB

 10. 21:18 :D:D:D
  21:19 shame idd….ook dat ik de eens frivool leuke Siempie Walraven voor …………..LA PAAY aanzag :'(:'(:'( Maar ut is later nog triester geworden. Met oa gore Geer…(eens running mate van tante TON) volgens mij wordt het wel tijd dit land ff te verlaten eerdaags.

 11. hlb heeft helemaal gelijk. ik krijg ook weleens de indruk dat men vaker bij mekaar op de koffie meer te vertellen hebben dan hier op t forum.

 12. Assendörper, op 23 juli 2010 om 21:04; skerp en idd overbodig dus. Dus toch de minst arbeidsintensieve optie 😉

  Weer een Zwollenaar bij Popstars….nu een Dame.

  Mooie meid…voorspellingen zijn niet goed….niet goed maar wel leuk. Met BigBand (Meander BigBand) achter haar, is de aanbeveling…..ze had heul wat anders verwacht….stemmen: 3x nee. Jammerrrrr

 13. Verdieping; waarom druk je je? Waarom pak je je verantwoordelijkheid niet als 1/3 formateur? Waarom roeptoeter je alleen maar vanaf de zijlijn….mag je eens meepraten; ben je niet thuis…..Verdieping je LIJKT de zwakste schakel 😮

 14. Volgens mij is dit weblog niet alleen voor serieuze zaken, maar goed ieder heeft recht op zijn of haar mening.
  Als ik met mensen koffie drink gaat het overigens ook niet altijd over serieuze zaken.
  Maar goed iedereen is anders dus als je wat serieus te melden hebt doe je best HLB, altijd welkom!

 15. AJAX-CHELSEA 3-1 (junior was pas bij de Londenaren, met school) :D:D:D

  VOETBAL: Belgische Supercup 2010
  (Canvas, 20:35)
  RSC Anderlecht en KAA Gent strijden vanavond om de De Belgische Supercup 2010, een duel dat in één match uitgevochten moet worden. Sinds de eerste editie in 1979 heeft RSC Anderlecht de beker acht maal gewonnen, KAA Gent nog nooit. David tegen Goliath dus

  REPORTAGE: Het mooiste meisje van de klas (N1, 21:35)
  Mooiste meisje Marian is een ongewenst kind. In de jaren 70 raakt ze op drift in de Haagse muziekscene. En dat is in die tijd nogal een scene: Tee Set, Cuby & the Blizzards. Ze werken allemaal mee!
  —-

  Eens met Kippenboer.

 16. Bij deze stel ik voor om een ministerie van Communicatie in te stellen. De Kippenboer lijkt me een uitstekende kanidaat voor deze post. Uiteraard kunnen ook anderen nog solliciteren. Ben benieuwd naar de reactie van onze MP.

 17. Geen verkeerde suggestie Assendorper! Gelukkig heeft de beoogd MP de inspraak-deadline…met 2,5 week op geschoven. Zijne beoogd-excellentie zal ongetwijfeld binnen genoemde termijn reageren. 1/3 formateur is 100% voor! Dus als Verdieping of QM nog ff positief in komt vliegen, moet de beoogd MP wel een heel goed verhaal hebben om dit voorstel te torpederen.

 18. Voor ’t overzicht maar ff:

  Drama: MP

  *** In willekeurige volgorde ***

  Tim: minister van Economische zaken

  Eva & Ingrid; Duobaan op emancipatie (ook ivm thuis verdeelde zorgtaak)

  Marianne & WF: O&W

  Joppuh: Foreighn Affairs

  Natascha: Binnenlandse zaken

  Erica: V&W

  Plantman: Justitie

  Wichert op Economische zaken

  Derk: Financiën

  Zwolse: Jeugd, Gezin & sociale cohesie.

  Gezellig: RREF (Rock & Roll, Evenementen & Festiviteiten)

  Japser: Ontwikkelingshulp

  Assendorper: Stadswijken (o.a. zowel probleem- als voorbeeldwijken, samenstelling, variatie, leeftijdsopbouw, kansen, samenwerking onderling, voorzieningen etc. etc.)

  =====================================
  Defensie is nog ff een verhaal apart…De formateurs en de MP zijn het nog niet geheel eens….Wel over het feit dat het ernstig afgeslankt zou moeten worden. En de Question Master is zelf “in” voor wellicht een onder-ministerschap rechtstreeks onder de MP. Ook ivm strategische gevolgen en bezuinigingen. De MP zal u tzt melden wat we gaan doen. Als QM wel toetreedt tot het Kabinet, zal Merije (na verluid)…de 3e fractievoorzitter van de coalitiepartijen worden.

  Japser: Ontwikkelingshulp af dus?

  Dan kan Japser mooi die vliegende keep/trouble shooter worden want ik vrees dat de gewezen schaatgrootmeester ff wat geestverruimends aan het nuttigen is en de deadline van vanmiddag 17:00 niet gaat halen.
  Ff afwachten dus.
  ======================================

  Vragen:
  Wat wil Japser?
  Wil QM Defensie?
  Wat wil Merije?

  11/8 17:00 nixxx gehoord =
  *QM Defensie/Merije de 3e fractievoorzitter van de coalitiepartijen (in QM ’s plaats).
  *Japser Ontwikkelingshulp af…gaat naar Wichert; Japser vliegende keep/troubleshooter

  ++++

  Wat een spanning wat een sfeer mensen, maar de tijd drinkt!
  Wij denken natuurlijk ook hardwerkend door tijdens reces……

  Kanttekening: De beoogd MP kijkt mee. Na verluid met beoordelingsformulier in de aanslag… Degene die zich 11/8 voor 17:00 hier niet hebben gepresenteerd scoren vanzelfsprekend niet hoog (om niet te zeggen LAAG) op het item “beleving”.

  ===

  Voorstel: Kippenboer…. minister van communicatie!

 19. @ Assie 21:57; dat krijg je als er nog geen officiële minister van communicatie is….maar uh Assie/Kippenboer, wat vindt (in het kader van de directe communicatie) de Kippenboer zelf van zijn “kans in het leven”?

 20. BeeldBuisBodeBeschouwing:

  Kijkcijfer
  Willem Pekelder (Trouw) is een liefhebber van programmamaker Michiel van Erp die Toen zij van Rotterdam vertrokken (donderdag, Nederland 2, 22:40, 118.000 kijkers) maakte. ??Bij Van Erp heb je de zeldzame ervaring dat de geportretteerden familie lijken te worden. Wanneer je ze gaandeweg de uitzending ziet lopen over het parcours van de Grand Depart heb je de neiging om vanuit je tv-stoel te roepen: hé, daar heb je Wimp Koopman en daar Leen van Wingerden. Van Michiel van Erp krijg ik nooit genoeg.??

  Peter Leijten (NRC Handelsblad) heeft het over een televisieoorlog tussen RTL en SBS met hun shows Holland??s Got Talent en Popstars. RTL wil de oorlog winnen. ??Daarom toont Boulevard (donderdag, RTL 4, 18:35, 784.000 kijkers) een stukje van Hurkens?? auditie, gaan we vrijdag allemaal kijken. Inderdaad: een hype is geboren. Maakt niet uit. Hurkens kan zingen. Doe mee met de hype en bekijk het fragment op rtlboulevard.nl. Dan kunt u morgen meepraten met collega??s of vrienden.??

  Asjeblieft HLB, moet je eens kijken hoe serieus kijkcijfergeylend NL zichzelf neemt (HGT versus Popstars) :o:o:o

 21. Ik denk dat de Kippenboer alles in overweging neemt en daarna wel toehapt. Uiteraard moet hij daar zelf een beslissing over nemen.

 22. Allereerst dank voor deze potentiele kans in het leven.
  Om een weloverwogen keuze te maken moeten we eerst duidelijk vast stellen wat er van de minister van communicatie verwacht wordt.
  En stel ik graag de kritische vraag of een minister van communicatie wel nodig is, indien dit wel nodig is stel ik voor dat er in een volgende regeer periode geen nieuwe minister van communicatie meer nodig is.
  Kortom het pluche is leuk maar geen doel op zich hooguit een middel.

 23. Zeer sterk Kippenboer

  En stel ik graag de kritische vraag of een minister van communicatie wel nodig is, indien dit wel nodig is stel ik voor dat er in een volgende regeer periode geen nieuwe minister van communicatie meer nodig is.

  Politiek gezien ben je met dit statement al winnaar voor je bent begonnen. Doel immers bereikt….kun je je tijd als minister nog skerper, met meer passie en bezieling en vooral ondersteunend en hulpverlenend invullen.

  Als een soort “gewone jongensuitvoering-met een maatschappelijk verantwoordingsgevoel van Kay van der L.”? Van 1/3 deel formatiecommissie krijg je alle vrijheid, ongetwijfeld van de beoogd MP ook wel. Wordt vannacht anders eerst maar ff lekker dronken van het idee. Je hebt nog 2,5 week.
  ————————–
  En uh…schone eerste taak zouden misschien de rolmopsen van PE kunnen zijn?

 24. @ Assendorper…kijk maar uit dat je de pot niet voor de verkeerde deur neerzet. De krolse poezen in je favo wijk van Nederland schijnen er nogal gek op te zijn 😛

 25. Bericht door JanD, op 23 juli 2010 om 22:26
  Assendörper, moet ik je nu aanspreken met Zijne Excellentie ?

  Jij mag me gewoon aanspreken zoals je me kent (Sjakie dus).

 26. Wat zijn de doelstellingen voor de min. van communicatie?
  Behalve een duidelijk verhaal ben ik voorstander van concrete doelstellingen.
  Openheid en echtheid zijn wat mij betreft kernwaarden.

 27. Bericht door dick, op 23 juli 2010 om 22:28
  @ Assendorper…kijk maar uit dat je de pot niet voor de verkeerde deur neerzet. De krolse poezen in je favo wijk van Nederland schijnen er nogal gek op te zijn

  Die krolse poezen krijgen de deksel er niet af. Misschien wel als er een slimme kater aanwezig is.

 28. Als beoogd minister van communicatie stel ik voor om iedereen met de voornaam aan te spreken, zijne Excellentie is veel te afstandelijk en schept te veel afstand.
  Dicht bij de burger is het motto en niet alleen tijdens verkiezingen…..

 29. @ Assendörper, 22:36; oeps, wordt nog spannend dan, heb daar wel eens zo’n ouderwetse grote rooie kater zien paraderen….hopen en bidden dat PE de pot op tijd ontwaard 😮

 30. @Dick, dat lijkt me wel, als daarmee de doelstellingen van de minister van communicatie zijn bereikt kunnen we al voor er een definitief kabinet is deze post opheffen.

 31. Mooi Assendörper (Sjakie), zie ik je morgen nog bij de Pierik ? Zal voor mij één van de laatste keren wezen. Na de vakantie een paar maandjes bijstand verlenen in Utrecht. Ook op zaterdag daar door de grachten.>:(

 32. Als minister van Binnenlandse Zaken heet ik u van harte welkom HLB, mocht u vragen hebben dont hesitate (engels in het kader van de trip)!

 33. Perfecte omgangsvorm wat mij betreft Kippenboer. Maar ben maar 1/3 inspraak in deze.

  Beslist het hele kabinet daar niet gewoon over Dick?

 34. Daarom zeg ik Natas

  Maar ben maar 1/3 inspraak in deze.

  Preciezer: 1/3 formateurs. Hoewel beide anderen nogal liggen te sloapen, ken ik mijn plek. Daarnaast moeten natuurlijk alle bewindslieden zelf weten hoe ze aangesproken willen worden. Verwacht, gezien de samenstelling, dat het “voornamen” wordt. Verwacht ook dat de beoogd MP zich hier binnen afzienbare tijd wel over uitspreekt.

 35. @Natascha, als het kabinet benoemd is dan beslist het kabinet erover tot dan kan er niets formeel besloten worden.
  Het staat zijne excellentie 😉 Dick vrij om zijn mening te geven.

 36. Heb morgen een drukke dag. Als minister van Stadswijken hou ik morgenochtend eerst zitting in het Kroegje. Tussendoor even een pot rolmopsen afleveren bij mijn schaakmat, dan naar de Febo en vervolgens als een speer door naar de Roemer in Holtenbroek. Voordat ik mijn bevindingen ’s avonds uit ga werken denk ik dat ik nog even tijd vrij kan maken voor een bezoek aan de Pierik.

  Ik denk dat je in Utrecht veel meer rotzooi in de grachten aantreft dan in onze grachten. Sterkte ermee.

 37. Ik van BIZA wens mijn collega Assendorper van Stadswijken morgen een fijne werkdag.

  Iedereen verder een goed reces en een goede nacht,

  Met vriendelijke groet,

  Natascha
  Minister van Binnenlandse Zaken

  PS: vraag me af waar mijn vrouwelijke collega’s blijven?

 38. Net gelezen op een doorgaans betrouwbare site: 🙂

  Voor de vierde dag op rij zijn grote groepen mensen de stad Nijmegen te voet ontvlucht. Volgens ooggetuigen gaat het om een kleine 40.000 vluchtelingen. De stroom is op satellietbeelden duidelijk zichtbaar.

  Over de oorzaak van de plotselinge vluchtenlingenstroom tasten deskundigen nog in het duister. De Nijmeegse hoogleraar Conflict- en Migratiestudies Bert Bokhoven is verrast over de massaliteit van de vluchtelingenstroom. ⤽De meeste refugees vluchten te voet, in een verzengende hitte. De toestand in Nijmegen moet werkelijk onmenselijk zijn dat ze zulke kwellingen willen doorstaan. Sommigen lopen tientalllen kilometers per dag.⤝ Bokhoven heeft aanwijzingen dat de vluchtelingen door de strijdende partijen als menselijk schild gebruikt worden. Er zouden zich grote groepen militairen onder de vluchtelingen bevinden.

 39. Assendörper is (de) Sjakie? Hmm en morgen al druk met deligatiebezoek? Ik als – =ter van finacieën ben nu druk hoor voor zulke pleziertjes heb ik geen tijd. :D:D:D:D

 40. Bericht door dick, op 23 juli 2010 om 22:32
  Is Derk verdeurie al met de “miljardennota/3e dinsdag in september” bezig, waar ie met ut koffertje binnen mag komen?

  Koffer? Nou dat gaat minimaal een aanhangwagen worden en een droge mond voor onze “majesteit”

 41. Bericht van een beoogd MP:
  -ministerie van communicatie: voorgesteld door Assendörper, en 1/3 formateurs is ook voor. De vraag is WAAROM men voor is. De kandidaat stelt deze vragen ook. Een duidelijk (geen enkel) antwoord is mij tot nu toe ontgaan. Vooropgesteld dat de bMP een verschrikkelijke hekel heeft aan GL (gebakken lucht), zullen Assendörper en Dick met bijzonder goede argumenten moeten komen, om een dergelijk ministerie in het leven te roepen. Bovendien is een juiste taakomschrijving en bevoegdheidsbepaling idd van zeer groot belang, aangezien “communicatie” vaak gebruikt wordt als stootkussen igv miscommunicatie tussen partijen. Tot nu toe heb ik op dit blog nog geen enkele ministeriele kandidaat gehoord die zijn/haar mondje NIET goed kon roeren, en ben dus (nogmaals) benieuwd naar de argumenten van Sjakie en Dick. En idd zal daarna het gehele nieuwe kabinet hierover een besluit moeten nemen.
  _Assendörper – ben zeer verheugd over de door jou te ontwikkelen activiteiten. Kijk uit voor het “apart” zetten van een wijk (S’hagen), want voor je ’t weet, gaan ze zich daar na gedragen, met alle gevolgen van dien. Zorg voor een breed draagvlak en sterke ankers.

  Welterusten iedereen.

 42. De reacties van Dick vind ik altijd indrukwekkend.
  Dick is op elk moment van de dag paraat.

  Ik ben nieuwsgierig:
  Of Dick ziet er erg jong uit en is met de VUT, of Dick heeft gewoon veel vrije tijd om het weblog te bedienen?
  Daarnaast, en in deze tijd onlogisch, is Dick ergens werknemer die tijd over heeft.

  Hoe zou dat nu zitten?

 43. @Hans2 ; Dick is één van de bezoekers op dit log die zich zeer regelmatig laat horen. Hoe zou dat nu zitten? Door ervaring wijs geworden kan hij z’n tijd zo indelen dat sommigen dit niet kunnen begrijpen. Valt ook niet uit te leggen.

 44. Ik vind het wel leuk dat telkens dezelfde mensen reageren. Zo leer je elkaar toch een beetje beter kennen, ondanks dat het grootste gedeelte elkaar niet ziet. Ik niet althans…
  Maar waar Dick zijn tijd vandaan haalt… is het een raadsel, is het mysterieus, of is het gewoon verdacht? 😉
  Ik kan het in ieder geval niet onder werktijd… maar nu heb ik 6 weken vakantie en kom ik dus een heel eind 🙂 (ja, je raadt mijn beroep al… dus hebben jullie nog een minister of staatssecretaris van onderwijs nodig 8))

  Weltrusten

 45. Goeiemorgen deze morgen! Volgens mij wordt het weer een prachtige dag! Ik ben om 5.30 uur opgestaan om snel de wekelijkse vaste klusjes achter de rug te krijgen. (Ben ik natuurlijk nog lang niet mee klaar ;))
  En dan heb ik nog de rest van de dag om lekker van te genieten!

  Ik zag een stukje terug wel wat dingen waar ik nog wel op wil reageren…

  Bericht door HLB, op 23 juli 2010 om 21:26
  Hallo,
  Mag ik voorstellen dat al de lieve mensen die reageren op feiten en nieuwigheden in Weblog Zwolle en elkaar kennelijk zo goed kennen, dat ze van alle liefhebberijen, passies, hobbies, ins en outs van de verschillende reageerders weten, het onder elkaar via e-mail regelen, zodat we in de Weblog Zwolle serieuze en begrijpbare commentaren krijgen.

  Ik zal wel weer een zuur geval lijken, maar voor mij als buitenstaander, is al dit gekissebis een voorbeeld van “gekeutel in de marge”.

  Met alle respect en vriendelijke groeten,
  HLB

  Je vaststelling dat de dingen die hier gespuid worden “gekeutel in de marge” is klopt. Echter, je voorstel dat deze communicatie uit het algemene log gebannen wordt is al vaker gedaan. Dat zal waarschijnlijk niet gebeuren. Ook de admins van WLZ vinden het prima, dat er hier lekker raak gekletst wordt. Zo voorkom je allerlei off topic geneuzel in de nieuwsberichten. Dat blijft namelijk wel een punt van aandacht voor de admins, maar ook voor ons allen als reageerders.
  Wat is precies je bezwaar? Ik denk dat je in het Algemene Log eigenlijk niets van significante nieuwswaarde moet verwachten. Mocht je je storen aan off topic geleuter in de reacties op de nieuwsberichten dan lijkt me dat je dat gewoon moet kunnen aangeven.

  Bericht door verdieping, op 23 juli 2010 om 21:34
  hlb heeft helemaal gelijk. ik krijg ook weleens de indruk dat men vaker bij mekaar op de koffie meer te vertellen hebben dan hier op t forum.

  Gelukkig doe jij enkel zinvolle toevoegingen 🙂
  HLB geeft van zichzelf aan dat ie verwacht als zuur geval over te komen, maar dat is niet zo. Hij geeft netjes aan wat hem opvalt.
  Echter…als je het begrip “zuur” opzoekt in een encyclopedie staat er volgens mij een foto bij van Verdieping die een stevige hap van een citroen neemt! 😀

  Bericht door -P-, op 24 juli 2010 om 00:22
  Ik vind het wel leuk dat telkens dezelfde mensen reageren. Zo leer je elkaar toch een beetje beter kennen, ondanks dat het grootste gedeelte elkaar niet ziet. Ik niet althans…

  Yes! Vooralsnog enkel Natascha bewust in real life ontmoet. Hartstikke leuk zoiets!

  Maar waar Dick zijn tijd vandaan haalt… is het een raadsel, is het mysterieus, of is het gewoon verdacht?

  Daar kunnen we eigenlijk alleen maar over speculeren 😉

  Ik kan het in ieder geval niet onder werktijd… maar nu heb ik 6 weken vakantie en kom ik dus een heel eind

  Onze buren aan beide kanten zijn ook docent (3 stuks!). Verderop in de straat woont nog een aantal docenten. Ik heb laatst onze buurman eerlijk verteld soms best jaloers te zijn op hem!
  Ik overweeg dan ook zeker ooit over te stappen op het docentenvak! Of bij een gemeente te gaan werken. Iets meer vastigheid, iets meer thuis zijn in plaats van in de auto zitten en op kantoor zitten…

  Tot zover de eerste reacties. Ik ga verder met klusjes en lekker van de dag genieten!

 46. @drama123, op 24 juli 2010 om 00:09

  Mee eens, en als er geen duidelijke doelen zijn dan moet deze rol niet ingevuld worden.
  Zoals eerder gemeld het pluche is leuk maar geen doel op zich, daar hebben we al te veel voorbeelden van gezien in het verleden.
  Zonder doelstelling geen minister.

 47. Wilde net even een klein vliegje testen voor vanavond op de IJssel. Bedoeling is gewoon wat baars te vangen. Komt er hier achter het huis een dikke snoek achteraan!
  Het is gelukt wat foto’s te maken. Helaas is ie er met mijn vlieg vandoor. Ik had niet gerekend op snoek en er dus ook niet de correcte lijn voor!
  hier voor groter formaat. (Foto dan…de vis wordt er niet groter van :))

 48. ;)@JanD. G?h, ik wist niet dat een pot rolmopsen kon fietsen. Ik neem aan dat de minister zich voortbewoog op het van rijkswege verstrekte dienstrijwiel?

 49. @JanD. Bedankt. Toch is informeren naar de ministeriele deal die hij met Henk heeft gemaakt ; en waar z’n dienstfiets dan voor gebruikt wordt. (stroomopwekken thuis?:o)

 50. De transfer van Mounir El Hamdaoui van AZ naar Ajax gaat niet door. De clubs hadden vrijdag overeenstemming bereikt over de transfersom, maar de salariseisen van de Marokkaanse aanvaller waren Ajax te gortig.

 51. De salariseisen zouden overal wel eens een beetje naar beneden mogen,maar zolang ze in het buitenland zo abnormaal veel verdienen hebben middelmatige voetballers al dollartekens in hun ogen.Hebben toch een heel wat voetballers op het WK niet gezien omdat ze met heel andere spelers spelen dan bij hun club.Denk aan Messi en Ronaldo,de duurste spelers van het toernooi.

 52. @Wichert ; het blijft behelpen:
  De bestbetaalde Nederlander ligt een enorm stuk achter op Beckham en de andere vedettes. Nigel de Jong mag zich met 8,1 miljoen euro de bestbetaalde Nederlander noemen. Het dagsalaris van 32.400 laat spelers als Ruud van Nistelrooy (30.000 per dag), Arjen Robben (28.000 per dag), Edwin van der Sar en Robin van Persie (beide 20.800 per dag) achter zich. Het salaris van de Oranje-international ligt zo rondom dezelfde koers als Francesco Totti en Michael Ballack (beide 32.353 per dag).

 53. Mijn WAO uitkering is iets minder,maar ben al 42 jaar gelukkig getrouwd,heb fijne en gezonde (Schoon)kinderen en kleinkinderen en ga straks even bij Stap een pilsie drinken.Wat wil een mens nog meer.

 54. Een huisars weet van veel dingen een beetje. Een specialist weet van een beetje, heel veel. Verdieping een super-genie: die weet van niks, alles.

 55. @drama123,

  Amice,

  MF vraagt een debat aan. Wij moeten dit doen omdat de CJIB te weinig oplevert. Verhagen ( dick 😉 ) en andere zijn al in de lande dus……..

 56. Amice,

  Debat? Kamer terugroepen van reces?

  Hoever loopt de CJIB achter t.o.v. de begroting (percentage is voldoende), en welke oorzaken liggen hieraan ten grondslag?

  Hoe staat collega Plantje in deze ?

 57. goedemorgen, vrijdag weer thuis gekomen vanuit Nijmegen.
  uitgelopen met slechts 1 klein blaartje, dinsdag was een zeer warme dag, woensdag was benauwd. de andere 2 dagen perfect wandelweer.
  sfeer was GEWELDIG.
  op naar nr 9

 58. Omdat gisteren mijn op 20 juli jl. aangeschafte blackberry werd gejat,
  was ik gisteren niet in de stemming om iets op het algemene log te zetten.
  Dit handige apparaatje had ik gelukkig wel verzekerd.
  Ook heb ik natuurlijk gelijk mijn sim kaart laten blokkeren.
  De politie deed gewoon haar/zijn werk en kon de dader kort na de diefstal aanhouden.
  Mijn dank gaat uit naar:
  1. Het Willem Pompe Instituut van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Utrecht (vroeger nog Rijks Universiteit Utrecht) geheten.
  2. De schrijvers van het boek “Strafrecht met mate” (wordt het niet eens tijd voor een nieuwe druk?).
  3. Het zeer deskundige personeel van een Telefoon Huis.
  4. En zo kan ik nog uren doorgaan (een grapje moet kunnen, vind ik).

 59. @Bernard, ik snap dat je wil weten hoe dit kan maar kan me voorstellen dat het verstandig is dit niet openbaar te maken om in de toekomst de daders makkelijk te kunnen oppakken.

 60. Ik las het bericht net in de auto in de notificatiemail… Ik dacht dat het van Dick was als verklaring voor het feit dat ie gisteren zo stil was.

  Ben ook wel erg benieuwd hoe ze de dader hebben kunnen vinden!

 61. Is ook weer zo. Maar vragen kan natuurlijk altijd. Vooral omdat Peter al enkele hints geeft in zijn ‘dankwoord’.

 62. @Peter Erik Visser; verzekerd of niet, dattie weg is, is wel sjips…

  Het lijkt welhaast ongelooflijk dat ik enkele jaren geleden nog in een dorpje woonde waar men – dure- fietsen onafgesloten overal neerzette.En dat moet kunne…

  waarom blijven mensen niet met de t**** van anderman’s spullen af?????>:(
  Ach, ik zie het hier zelfs bij de kinderen, dat grijpt maar naar elkaars spullen.Het zal wel genetisch bepaald zijn

  -zucht-

 63. Bericht door -P-, op 26 juli 2010 om 10:36
  Dat vergeef je jezelf als organisatie ook nooit…

  Vooropgesteld dat het heel erg is dat er mensen overleden zijn en ik het niemand gun…
  Ze hebben volgens mij al een zondebok gevonden: de burgemeeester.

 64. File: Hoogeveen richting Amersfoort tussen afrit Ommen en knp. Hattemerbroek 6 km, door een ongeluk. Filelengte neemt toe.

 65. Ze hebben volgens mij al een zondebok gevonden: de burgemeeester

  Toch heeft hij volgens mij een vergunning afgegeven voor 250.000 mensen, als je het mij vraagt zijn er meerderen die deze verantwoordelijkheid moeten dragen….

 66. Bericht door verdieping, op 26 juli 2010 om 15:45
  lekker rustig zonder dick!

  @verdieping, jammer dat jij niet met vakantie bent.8)

 67. Ik ben net terug. klein maandje bali en daarna nog een dikke week in lloret de mar geweest bij mijn dochter. ga jij nog op pad?

 68. Bericht door Natascha, op 26 juli 2010 om 16:29
  Onbekende namen?

  Ja, mensen die zich lang geleden al aanmeldden, maar nooit iets durven zeggen omdat ze bang zijn commentaar te krijgen van Dick.
  Lijkt me overigens niet terecht, want met Dick valt best normaal te praten.

 69. Juist Plantje!! Als je b.v. hebt gezien hoe Jan Remmers hier monddood werd gemaakt door dick & consorten. Beschamend! Hopelijk komt nu iedereen weer terug op het forum.

 70. De tijd zal het leren.

  Het zou inderdaad een slechte zaak zijn als mensen zich niet welkom voelen. Maar ach. Als het gaat om hoeveel commentaar mensen krijgen: Verdieping blijft ook al die tijd gewoon op het forum! En die krijgt toch regelmatig wat over zich heen!

  Dat moet ik hem wel nageven!

 71. Dick is Dick, soms een beetje hyper maar nooit kwaadwillend. In ieder geval voor mij geen reden om dit log dan maar te mijden.

 72. Jaap wie laat zich nou mond dood maken op dit mooie weblog.Je leest wat je lezen wilt ,reageert als je reageren wilt .Dick is een goede vent .Lekker rustig even op WLZ.Blij zullen sommigen zijn als hij weer verschijnt.
  De Buis Bode
  7 uur Herhaling
  8 uur twee herhalingen
  10 uur herhaling van 7 en 8 uur
  10.30 Gelukkig Piet P is er nog
  Tot Moan

 73. Dick staat altijd garant voor een reactie terug. Hij houdt het log altijd goed gaande. Van mij mag hij weer snel op het log terug.

 74. Japie toch, Jan Remmers is hier nooit weggeweest, hij was alleen maar heel druk met ondernemen!

  Plantje, het was cynisch bedoeld, ik zie hier namelijk heeel vaak onbekende namen!

 75. Natascha, de invloed van dick zie ik zelfs in je schrijven terug; verkleinwoordjes gebruiken om iemand te kleineren. Je bent geen haar beter!

 76. Ha die Japie, “Natascha maakt de mensen monddood”. Als jij dat idd vindt, kun je dat bewijzen door hier niet meer te reageren…

 77. Sorry dat ik het onderwerp “dick” aangezwengeld heb, ik hoop dat hij een fijne vakantie heeft e gauw weer terug komt.
  overigens stoor ik mij totaal niet aan dick en vind m doorgaans wel leuke posts hebben, maar het kan wel wat minder.

 78. Bericht door jaap, op 26 juli 2010 om 19:05
  Natascha, de invloed van dick zie ik zelfs in je schrijven terug; verkleinwoordjes gebruiken om iemand te kleineren. Je bent geen haar beter!

  @Japie,
  Je bent een jaloers mannetje, en eenzaam.
  Jammer, dat je op dit log je ongenoegen over bepaalde personen doet die niet aan jou eisen voldoen. 8)
  Wees een heer, maar dat is te moeilijk voor jou.

 79. Jaap ik wilde echt dat ik zoveel macht had, dan had ik sommige mensen misschien wel monddood willen maken, maar wees gerust die mensen zitten niet op WLZ;)

  Voor de rest, verassing, ik ben een 2lingzus van Dick;D

 80. Lekker sfeertje…
  Geef mij maar een warme zwoele zomeravond, met kaarslicht, onder de sterrenhemel, met een rosé-tje, akoestisch gitaarmuziekje erbij en mn MarKel naast me….
  Heerlijk romantisch!

 81. Geef mij maar een warme zwoele zomeravond, met kaarslicht, onder de sterrenhemel,met een cola’tje zero en m’n Marcel naast me

 82. Natas zaterdag zal ik omroepen,hoop dat ik de wissels bij kan houden want volgens mij wil iedereen graag meedoen tegen de FC en die zullen ook wel veel wisselen.Hoop dat het droog is.Wat die zwoele avond betreft ben ik het met jullie eens,vuurkorfje aan een Burreltien voor Wichert en een Mummeltje voor Betsie.Zie ik je zaterdag nog????Eva woont om de hoek geloof ik,jammer dat Dick er niet is want hij l*lt nog beter dan dat hij schrijft vooral na een aantal schuimers.

 83. Jongens jongens. Dick is op vakantie en nu beginnen jullie hem al te missen of jullie gal te spuwen Dick komt terug en uitgerust dus hou je vast! :D:D:D

 84. @ Assendörper Dat is nou het mooie aan dick, heb hem ook nog nooi vijandig gezien. Leuke vent om me te praten als je er tussen komt.

 85. Natascha…maak je ook vooral niet te druk. Net zoals alle nieuwkomers en “onbekende namen” moeten we ook lekker Dick in zijn waarde laten! (De meesten van ons doen dat ook wel)

 86. De uitkering van een 61-jarige bijstandsontvanger uit Zwolle wordt gekort omdat de man het hele jaar in een Mercedes 200 rondrijdt…

  Nadat het bedrijf van Arnold van der Voort failliet ging, bleef hij berooid achter. De man vertelt in De Stentor dat hij nergens meer aan de slag komt en daarom in de bijstand terecht is gekomen. “Ik ben 61 jaar en afgekeurd, onder andere voor longemfyseem. Ze zien je aankomen. En ik kan fysiek en financieel geen ondernemer meer zijn, want ik ben onverzekerbaar.”

  Van der Voort moet nu leven van 855,22 euro per maand. Omdat hij echter niet kan stilzitten, ging de man als vrijwilliger aan de slag voor de Stichting Diensten Aan Gefailleerden, afgekort Stidag. “Ik steek er zestig tot zeventig uur per week in. Fysiek kan ik niet veel meer, maar tussen mijn oren ben ik niet ziek, h?.” De baas van Stidag zag dat Van der Voort in een oud barreltje reed, maar hij had nog een Mercedes 200 staan waar de vrijwilliger gebruik van mag maken. De 40.000 kilometer die Van der Voort per jaar maakt als vrijwilliger, rijdt hij nu in een Mercedes. Maar de auto staat op naam van zijn baas.

  Streep door toeslag

  Van der Voort kwam echter van een koude kermis thuis toen de gemeente Zwolle ontdekte dat de bijstandsgerechtigde in een dure Mercedes rijdt. De gemeente zette direct een streep door de langdurigheidtoeslag die de man had aangevraagd, zo meldt de Stentor. “Met zo’n dure auto heeft u die 320 euro niet nodig, zeiden ze. Bij de commissie bezwaarschriften heb ik uitgelegd dat de auto niet van mij is, dat ik hem gebruik voor de zestig tot zeventig uur die ik elke week in vrijwilligerswerk steek. Maar ik werd er als een boef behandeld.”

  “Als ik de hele dag voor de tv zou zitten, geen klap zou uitvoeren, dan kreeg ik zonder enig bezwaar alle toeslagen. Maar omdat ik me als vrijwilliger kapot werk en daarvoor van iemand in zijn auto mag rijden, moet ik hangen. Dat is toch de omgekeerde wereld?”, besluit de bijstandsontvanger.

  Telegraaf

 87. Ik las hetzelfde verhaal in De Stentor vanochtend.Arnold van der Voort heeft jaren terug eens bij mij in een uitzending van Omroep Zwolle zijn verhaal gedaan.Kreeg toen ook een boek van hem die hij had geschreven over de stichting Stidag en alles wat ze deden voor gefailleerden.Vreemd vind ik alleen het zinnetje : De baas van Stidag had nog een mercedes 200 staan:Is de baas zijn van Stidag een beroep???Als dat zijn beroep is en hij heeft nog een Mercedes 200 over????Op de foto leek het geen oude(de auto).Als je het boek leest is er veel mis en zie je bij heel veel mensen die failliet zijn gegaan en vaak niet alleen door eigen schuld dat het armoe troef is.Ook hier moeten de goeden onder de kwaden lijden,helaas.Ik heb er veel kapot zien gaan door streken van een ander ,terwijl die er mooi weer mee spelen omdat ze nog wel 2 of 3 bv tjes hebben.Heb het zelf ook bij de hand gehad ben er alleen nog goed uitgesprongen door tijdig in te grijpen.

 88. Bericht door zwollenaartje20, op 27 juli 2010 om 21:57
  en jouw naam is plantje… omdat… je een kasplantje bent…?

  Even in het algemene log beantwoorden maar…

  Nee, dat is het niet. Ik wilde jaaaaren geleden eens chatten. Ik had een nickname nodig….keek om me heen in mijn kamer, zag een plant en het werd Plantje. Zo simpel eigenlijk.

 89. Morguh mooi blauwvingerdag weer niet te warm ,niet te koud.Vanmiddag Amsterdamse middag bij Stappie,samen met het Kroegje met Friese zangers en Zwolse bediening een internationale gezellige middag.Hoef ik niet naar Benidorm.

 90. Dank je Natas,Equipe had ik werkelijk nog nooit van gehoord,maken zeker weinig reclame vooral omdat ik op dit log lees dat er nooit iemand komt.

 91. Nee volgens mij loopt het niet zo heel erg best, ben er zelf ook nog nooit geweest….

  Misschien kan je er met de open dag nog ff binnenwippen.

 92. Dick is op vakantie, webmeester, kun je gauw even een stuk of 14 x achter elkaar een nieuwe log opstarten? Bedankt, ik sta helemaal op scherp!;)

 93. Bericht door Plantje, op 28 juli 2010 om 11:53
  Yes! Net op het werk weer een paar belangrijke dingen voor elkaar gekregen! Toch wel leuk als het even lekker loopt!

  Hier loopt het ook lekker, zit al de hele ochtend op de weblog. Geen ruk te doen op het werk.

 94. @ Assendörper… dat is hier (in Twente) ook heel gebruikelijk…
  je woont ook niet in een woonwijk, maar op een wijk…
  en… dat vond ik nog het meest rare toen ik hier naar toeverhuisde:
  de mensen praten hier over het flat i.p.v. de flat…

 95. Direct even gegoogeld…

  Ik vind er sowieso geen videoclip van.

  Het klinkt wel goed! Beetje richting Disturbed. Hoe kom je daar zo aan?

  Als ik zo weer een dagje 1.FM High Voltage heb geluisterd merk ik dat er zo ontzettend veel goede bands zijn! Daar word je ziek zwak en misselijk van! 🙂

 96. joppuh ie ept wat emist et was beregezellig vraog et Assendorper en Zwolse maar.Assie ik schrokke niet eur et was juust een ele verrassing,jammer det Zwolse al weg was volgende keer beter.Ie ebt wel ut letste woord e ad zoals altied die eer muk oe nao geven

 97. Ho QM, je hebt ons Zwols middagje echt gemist. Die muziek van jou word ik echt ziek, zwak en misselijk van.

  We hebben een woonbooooot, het ligt in de Amstel. We hebben een schuiuutjjeeeee da’s ons ideaaal en kom je een keeeertje bij ons aan de Amstel enz. enz.

  Big Party in Zwolle vanavond.:):D

Reageer