Man bedreigt vrouw en kinderen

Zwolle – Een 45-jarige Zwollenaar is donderdagavond 22 juli aangehouden omdat hij op vordering van de politie weigerde te vertrekken.

De agressieveling bevond zich bij de woning van zijn ex-vrouw aan de Lassuslaan waar een bedreigende situatie was ontstaan voor de vrouw en haar kinderen. Eerder was de man al weggestuurd door gealarmeerde politiemensen, maar kort daarna verscheen hij weer in de buurt van de woning. In afwachting van zijn verhoor werd hij ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Derk, wees maar blij dat we met zn allen dit soort gevallen nog opvallend (dus nieuws) vinden in plaats van het als normaal gedrag beschouwen.

  2. @Verdieping ; Lassus was een muzikant/componist: Holtenbroek is hier een optie.

    Orlandus Lassus
    Grote Vlaamse Polyfonist
    In een ver en rijk verleden stonden onze gewesten in het middelpunt van de Europese belangstelling. Antwerpen en Brugge waren belangrijke handelsmetropolen en onze schilderkunst scheerde hoge toppen in de vorm van de Vlaamse Primitieven. Maar dat was niet het enige talent uit deze contreien. Tijdens de bloeitijd van de Renaissance bereikt de meerstemmige muziek of polyfonie een hoogtepunt dankzij de Vlaamse Polyfonisten. Let wel: ‘Vlaams’ verwijst hier naar de Zuidelijke Nederlanden. Het merendeel van de componisten was eigenlijk Franssprekend. Maar terug naar de muziek. Het hele Europese muziekleven werd gedomineerd door hun welluidendheid en technische virtuositeit. De beroemdste, meest begaafde en meest veelzijdige die opstaat uit de vijf generaties polyfonisten draagt de naam Orlandus Lassus. Of Roland de Lassus of Orlando (di) Lasso of Roland Delattre of enzovoort.

Reageer