Sjoerd Ars naar FC Zwolle

Zwolle – FC Zwolle heeft een mondeling akkoord bereikt met RBC Roosendaal en Sjoerd Ars over een overstap naar Zwolle. Hij gaat een contract tekenen voor twee seizoenen. De spits zal maandag, na een medische keuring, aansluiten bij de groep.

Bij RBC mag Ars, ondanks een doorlopend contract van nog één seizoen vertrekken, omdat hij zwaar op de begroting drukt. De 26-jarige aanvaller was eerder al rond met APOP Kinyras Peyias uit Cyprus, maar die club voldeed uiteindelijk de transfersom niet aan RBC. Ook ketste een overgang naar FC Den Bosch af op de salariseisen van Ars. De aanvaller kwam twee jaar voor de Roosendalers uit. Daarvoor droeg hij het shirt van De Graafschap, FC Omniworld en Go Ahead Eagles. Ars speelde de afgelopen twee seizoenen 74 wedstrijden voor RBC en scoorde daarin 33 keer.

Artikel delen:
Reacties 13
 1. Goed nieuws, maar vraag me ondertussen wel af waar ze het geld vandaan halen.
  Zwolle zit niet bijster dik in het geld en lees hierboven wel dat bijvoorbeeld RBC en Den Bosch hem op basis van salaris niet konden hebben.

 2. Hahaha dit is lachen! Hij had gereageerd op de gae supporters, Zwolle is gewoon een mooie club, ik heb niks met gae:D:D

  Welkom!

 3. Beste Arie ,als de FC een speler ziet vertrekken naar b.v Emmen wordt er gezegd ,dat ze die niet kunnen houden,Emmen heeft nog meer geld dan Zwolle.Nu hebben ze in mijn ogen een goede aankoop gedaan(moet altijd nog bewezen worden)en nou vraag jij je af waar ze het geld vandaan halen.De mensen die er over gaan hebben volgens mij meer vertrouwen in deze speler en zullen echt geen onverantwoorde dingen doen.Het is ook nooit goed bij sommigen.Ik wens Ars en vooral de FC veel plezier en succes met deze nieuwe spits.

 4. Konterman: “Hiermee kan Zwolle voor de dag komen”
  Sjoerd Ars komt komend seizoen uit voor FC Zwolle. De aanvaller komt over van RBC Roosendaal, waar hij te zwaar op de begroting drukte. In Overijssel past hij echter prima in het budget.

  De 26-jarige Ars had in Roosendaal bovendien een doorlopend contract, waardoor Zwolle een transfersom moet overmaken. Technisch manager Bert Konterman wil niet vertellen hoe hoog dat bedrag is. “De zaak is binnen ons budget afgehandeld en het salaris van Ars past keurig binnen ons loongebouw”, zegt hij in De Stentor.

  Met de komst van Ars moet FC Zwolle ook komend jaar weer in de top van de Jupiler League kunnen eindigen. Afgelopen seizoen werd de club nog vierde. “We zijn blij dat de boel rond is, er staat nu een selectie waar we mee voor de dag kunnen komen.”

  Ars is bijna een garantie voor doelpunten. Hij was in de afgelopen vijf jaar telkens goed voor vijftien doelpunten in de eerste divisie. “Die statistieken waren niet onbelangrijk”, bekent Konterman. “We hebben er ook nooit een geheim van gemaakt dat Ars bij ons hoog op het lijstje stond.”

 5. FC Zwolle ziet af van komst Weller
  Weller Wilson Pereira is er bij FC Zwolle niet in geslaagd om een contract af te dwingen. Dat ligt niet zozeer aan zijn kwaliteiten, maar aan het type speler die hij is.

  De Braziliaan (21) was sinds maandag op proef bij de eerstedivisionist. Trainer Art Langeler toonde zich tevreden over het spel van de aanvaller. “Maar in eerste instantie zijn we op zoek naar andere spelers”, zegt hij in De Stentor.

Reageer