Man bewusteloos geslagen aan Van Hattumstraat

Zwolle – Op de Van Hattumstraat (Zwolle Centrum) werd zaterdagmorgenvroeg 24 juli, rond 02.25 uur een 21-jarige Zwollenaar bewusteloos, zwaar mishandeld en liggend aangetroffen. In bewusteloze toestand is hij naar het ziekenhuis gebracht.

Hij was kort daarvoor vanaf de Luttekestraat achtervolgd door 7 à 8 personen, die het op hem voorzien hadden. Op de Van Hattumstraat kreeg de groep hem te pakken en werd hij geschopt en geslagen. Omstanders hebben de daders nog aangeroepen te stoppen; echter zonder resultaat. Op de Luttekestraat had het slachtoffer nog met een vrouw staan praten, mogelijk dat zij aanwijzingen heeft. Getuigen van deze mishandeling wordt gevraagd zich te melden bij de politie via 0900-8844. Anonieme informatie kan verstrekt worden via Bel M. (0800-7000). Naar deze geweldpleging wordt een onderzoek ingesteld.

Artikel delen:
Reacties 30
 1. Namen bekend maken van die gasten, dan zullen wij met een groep het zelfde bij hun doen.

  Dit soort tuig 5 jaar strafkamp geven.

 2. man man man, ik ben eind veertig! denk je nou echt dat ik me verlaag tot het in elkaar tiefen van een persoon? ik heb gelukkig een meer dan grote vriendenkring, maar daar zit godzijdank geen enkel agressief figuur tussen.

 3. Verdieping, als dat slachtoffer jouw zoon zou zijn geweest praat je wel anders denk ik of sta je dan nog met de armen over elkaar met je grote vriendenkring toe te kijken.
  Ik denk dat je geen kinderen heb en er niet over mee kunt praten.
  En mij van het zelfde alooi betichten vindt ik een belediging van iemand van eind veertig, ik ben zelf eind zestig, je bent bij mij vergeleken een snotneus.

 4. @Hans, ik wil me nergens mee bemoeien, maar je wekt met je reactie van 17:45 wel een beetje de indruk dat je met een “groep” de knokploeg wilt uithangen hoor.

 5. Ik wil het in deze toch even opnemen voor Verdieping. Zijn woorden waren:

  denk je nou echt dat ik me verlaag tot het in elkaar tiefen van een persoon?

  En daarbij vind ik deze reactie daarop ongepast:

  Verdieping, als dat slachtoffer jouw zoon zou zijn geweest praat je wel anders denk ik of sta je dan nog met de armen over elkaar met je grote vriendenkring toe te kijken.

  Ik vind dat Verdieping hier een zwarte Piet toegeschoven wordt dat in dit geval zeer onterecht is.
  Ik vraag me dan zelfs af, of de pot de ketel verwijt dat het zwart is…

 6. Mis Eva 8)
  De toon maakt de muziek.
  Verdieping begon persoonlijk te worden met de uitspraak: ‘lekker tiepje ben je’.
  Wie kaatst…

 7. @Hans, lees morgen je eigen reactie…

  dan zullen wij met een groep het zelfde bij hun doen

  …nog maar even terug.
  En lees daarna ook de reactie van Observer

  @Hans, ik wil me nergens mee bemoeien, maar je wekt met je reactie van 17:45 wel een beetje de indruk dat je met een “groep” de knokploeg wilt uithangen hoor.

  Want jouw reactie maakt je geen haar beter dan die groep van 7 a 8 personen die zich hebben uitgeleefd op 1.
  En dat is wat Verdieping en Observer en ook ik je proberen duidelijk te maken.
  Misschien bedoel je het allemaal niet zo kwaad, maar het komt wel zo over…

 8. Ik hoop dat die jongen zich gauw beter voelt en dat hij er geen blijvend letsel aan overhoudt. Ik woon aan de Kamperstraat en had goed zicht op de plek waar hij lag maar ik ben helaas geen getuige van het hele incident anders had ik zeker een getuigenis afgelegd.

 9. hans van dijk..onze held van +- 60 jaar. Gaat met zijn knokploeg de daders een lesje leren. Ik zie het al helemaal voor me… zonnehuis vs bontkraagjes. Come on ouwe verzetstrijders !!!

 10. Vroeger bestond zinloos geweld tenminste niet.
  Waar zou dat toch aan liggen, misschien aan de slappe hap van tegenwoordig.

 11. Nou en ik wil met me maten die oude verzetsstrijder wel helpen 1 tegen 1 oke, al keur ik dat ook af maar met 8 man ongeveer 1 persoon in elkaar trappen gaat nergens over en dan werkt hans ze manier het beste laat ze maar voelen wat voor k#t gevoel ze die gene hebben aangedaan dan leren ze ervan. Een nachtje zitten en een boete doet niemand wat >:(

 12. jullie zitten nu wel zo ruzie met elkaar te maken maar die jongen ligt in t ziekenhuis lekker kanloos je kan beter aan die jongen denken>:(

 13. hans, geen zinloos geweld vroeger? Wanneer is geweld wel zinvol dan?
  Ik denk dat het er vroeger harder aan toe ging als nu onder de jongeren. Jongeren van nu durven geen 1 tegen 1 gevecht aan waarna het dan ook over is als ze zich met elkaar gemeten hebben. Vroeger was er wel degelijk geweld, maar vielen er niet zo gauw doden of zwaar gewonden, maar gevochten werd er wel.
  Tegenwoordig lopen jongeren uit angst met groepjes omdat ze individueel totaal geen zelfvertrouwen hebben. Al gauw moeten ze iemand er bij roepen als ze iets dwars zitten. Sommigen ook nog met een wapen!
  Lukt het dan nog niet dan kunnen ze altijd nog rekenen op types als Hans. Die komen met een groepje wel even op wat jongeren inbeuken. Die dan vervolgens hun jongere vaders erbij halen en Hans over de knie gooien.
  Lekker zooitje zo toch?
  Deze jongen is mishandelt door een groepje laffaard. Dit is politie werk. Als die jongen zijn wonden geheeld zijn moet hij zelf maar bepalen wat hij gaat doen. Hij heeft niets aan spierballen taal. Zo stop je hem misschien op een plek waar hij niet eens wilt zitten. Lekkere hulp dan zo hé?

 14. Ik ben geen evangelist, ben zelfs niet een aanhanger van een geloof (let op; ik geloof wel). Maar in discussies als deze mis ik de wijsheid van iemand als Nelson Mandela…
  Een man jaaaaaren lang opgesloten. Maar haatdragend? Nee, geenszins! Hij begrijpt dat je geweld niet met geweld moet oplossen, want dat houdt de ketting der geweld juist in stand, na iedere vergelding volgt weer een vergelding.
  Die ketting moet doorbroken worden en dat doe je door te vergeven en een rustige dialoog met elkaar op te zoeken.
  Ik vind het schandalig dat deze jongen in elkaar is gemept en ik hoop dat het hem goed gaat. Ik hoop maar, dat dit niet gaat leiden tot een “oog om oog, tand om tand”, een sfeer die ik op dit log wel proef.

 15. @Eva ; ik “lees” dat Verdieping hiermee afstand neemt van die quote; zo van: wat moet je nou met zo’n stomme opmerking. (er is maar één manier, waarop we daar achter kunnen komen…. V.?)

 16. ik zal nooit zeggen dat je iemand met 8 man in elkaar moet slaan. Maar op tv oost stond eerst dat hij met een vrouw buiten het cafe was gezien en daarna in elkaar geslagen is.

  je weet niet wat er gebeurd is. voor hetzelfde geld heeft deze persoon dat meisje/vrouw aangerand en is hij daarna door haar grote broer met vrienden in elkaar gebeukt. tja en wat iedereen dan. Dat heeft hij dan verdient?!

  ik zeg niet dat het zo is gegaan. maar hoe het wel gegaan is kan ik je ook niet vertellen

 17. je weet niet wat er gebeurd is. voor hetzelfde geld heeft deze persoon dat meisje/vrouw aangerand en is hij daarna door haar grote broer met vrienden in elkaar gebeukt.

  Dan had ik hem in mn eentje aangepakt, en er niet 7 anderen bij gehaald. 🙂

 18. Had dan de politie gebeld en hem laten inrekenen!

  Maar die waren waarschijnlijk te druk met bonnen schrijven dus ja dat werkt ook niet, want als het erop aankomt dan zijn ze er niet >:(

Reageer