Gezocht: grijze Brits-Europese korthaar

Zwolle – Sinds donderdagmiddag-/ avond is onderstaande driejarige poes vermist in Stadshagen. Het gaat om een effen grijze Brits-Europese korthaar, niet heel groot, en luistert naar de naam Tjibbe.

tjibbe.jpg

Ze droeg een blauw bandje met daaraan een adreskokertje. Als iemand in Stadshagen (of daarbuiten, ze kan opgejaagd zijn en andere wijken inlopen) een poes of kat ziet die aan deze omschrijving voldoet, wil diegene zich dan melden via johanndegraaf@hotmail.com? Omdat er door vakanties ook het vermoeden is dat het beestje opgesloten zit in een schuurtje zou het geweldig zijn als u voor de zekerheid even in de schuur kijkt. Met name als u in in het wijkdeel Werkerhoven in een straat op of rond de Benthuislaan woont. Op de foto is de poes wat jonger, maar qua tekening is ze verder gelijkend.

Artikel delen:
Reacties 28
 1. Totdat jij je onvervangbare zegelring kwijt bent… :'(
  Het is goed om iemand te helpen en mogelijk een weerloos beestje met zijn eigenaar te herenigen.

 2. Protserige tierelantelarij is niet aan mij besteedt. over het algemeen vinden katten hun weg naar huis zelf wel weer terug.

 3. Verdieping misschien luisterde hij niet goed ,er staat toch duidelijk dat hij naar de naam Tjibbe luistert,misschien zit hij nu in Friesland.Ik hoop voor de mensen dat zij snel gevonden wordt,want katten komen snel weer maar als een poesje op de loop is.

 4. Er zijn meestal 2 oorzaken, de kat is dood gereden of hij heeft een beter onderkomen gevonden (in het geval van plantje zou het om een prison break gaan).

 5. Bericht door jajajajaja, op 24 juli 2010 om 16:21
  Er zijn meestal 2 oorzaken, de kat is dood gereden of hij heeft een beter onderkomen gevonden (in het geval van plantje zou het om een prison break gaan).

  Rasoptimist! Net Verdieping!

  Nogmaals: als de deur of het raam bij ons open is hebben we echt geen situatie dat de katten naar de vrijheid vliegen. Ze vinden het gewoon ook niet bepaald interessant.

  Maar goed…volgens mij reageer je niet op anderen. Je zit hier alleen anderen zwart te maken en te veroordelen, maar een gesprek is niet aan te knopen!

 6. misschien was een kitten-cursus wat geweest voor deze mensen.

  Wat is dat nou weer voor belachelijke opmerking!!!
  —————-

  Ik woon in Westenholte en ik zal een oogje in het zeil houden naar deze lief uitziende kat! Als mijn katten (heb er nu 2) langer dan gewoonlijk van huis zijn, maak ik me ook heel erg zorgen!!!
  En inderdaad, ons Mausie laat zich met regelmaat per ongeluk opsluiten in schuren. Ik adviseer om maar eens door de buurt te gaan om te vragen of mensen even in hun schuren willen kijken of in die van de op vakantie zijnde buren.

  Heel veel sterkte bij het vinden van deze prachtig mooie skat.

 7. Zeker weer niks te melden in Zwolle. Waarom deze kat wel op de weblog en anderen niet? Ik zie bijna dagelijks briefjes van mensen die de kat kwijt zijn op lantaarnpalen en in supermarkten.

 8. Och…je komt ook wel wat stom volk tegen hoor!

  Een tijdje geleden was een collega van mijn vriendin (die ook in Stadshagen woont) haar kat kwijt.
  Uiteindelijk bleek het volgende: een stuk verderop in de straat hadden ze die kat zien lopen, aangehaald, te eten gegeven. En nu bleef ie telkens bij hen terugkomen. Maar ze wisten niet waar ie vandaan kwam. Dus hij zou wel verdwaald zijn…. Hebben ze de dierenambulance gebeld en is het beestje afgevoerd. Het baasje kon vervolgens naar Zwolle Zuid om tegen x euro hun eigen kat weer terug te krijgen!

 9. Ja, dat is de natuur Plantje, een dier zelf laten bepalen waar hij gaat of staat, en dat is juist het mooie ervan. En dan praat jij over stom volk…

 10. Je zegt toch zelf al dat ze dachten dat ie verdwaald was, hoe kan het dan stom zijn hem eten te geven en aan te halen? En heeft de eigenaar zijn kat niet terug gekregen nadat de dierenambulance hem had opgehaald? Dan was de eigenaar toch al op zoek, waaruit je kunt concluderen dat de kat inderdaad ‘verdwaald was’, daarom terecht werd gevoederd en werd opgehaald door de dierenambulance?

 11. Ja ok, ik zie nu de verwarring.

  Hier lopen ook een paar van die katten rond. Soms zitten ze bij ons in de tuin, soms ergens anders. ’s Avonds gaan die beestjes lekker weer naar huis. We weten niet van wie die katten zijn, maar ze horen hier in de buurt. Als we zo’n kat gaan aanhalen en voeren komt ie telkens bij ons en komen we er niet vanaf.

  Het is dus andersom: ze zijn het beestje eerst gaan aanhalen en eten geven. Toen ze niet meer van het beest af kwamen hebben ze hem naar het asiel gebracht.
  De eigenaar was het beest pas echt kwijt toen ie naar het asiel gebracht was. Normaal gezien kwam ie namelijk gewoon telkens terug.
  Ze hebben de kat wel terug gekregen. Maar hebben er wel aardig voor moeten betalen.

 12. De eigenaar laat weten dat de kat weer terecht is!! Zat na vijf dagen en omzwervingen dinsdagavond ineens bij de achterburen in huis.

  Maandag kwam er door de oproep via Weblog Zwolle nog een mail bij de eigenaar, dat de kat bij de Frankhuizerallee zou lopen.

Reageer