Hond assisteert bij arrestatie agressieve berover

Zwolle – Vrijdagvond 23 juli is op de Zuiderkerkstraat door een voorbijganger een 18-jarige man uit Raalte aangehouden voor beroving. Hij droeg de man over aan de politie.

Samen met nog drie anderen had de aangehouden man geprobeerd een 19-jarige Zwollenaar zijn tas afhandig te maken. Daarbij werd het slachtoffer geschopt en geslagen. Toen hij begon te schreeuwen gingen drie van de vier mannen er vandoor. De voorbijganger, die de Raaltenaar inrekende, kreeg de hulp van zijn afgerichte hond, die de overvaller kennelijk zoveel ontzag inboezemende, dat deze bleef liggen. De Raaltenaar is ingesloten. Tegen hem en naar zijn mededaders wordt een onderzoek ingesteld en proces-verbaal opgemaakt.

Artikel delen:
Reacties 20
 1. Kijk, zo’n hond verdient nou een lintje voor moed en trouw.
  Maar de meeste onderscheidingen gaan naar bekende sportlieden omdat die toevallig net een honderdste seconde harder konden schaatsen dan hun tegenstander of naar een bekende restauranthouder omdat die er weer een Michelin ster bij heeft gekregen vanwege zn lekkerste kippensoep of zo…

 2. @Drama, zou jij net zo spontaan en moedig gereageerd hebben als die hond? die hond had ook meteen angstig achter zn baasje kunnen wegkruipen hoor, Ik sluit me bij Truus aan, een flinke kluif heeft deze dappere viervoeter wel verdiend.:)

 3. @Observer ; Hoe was ’t ook weer; ik wou dat ik twee hondjes was…
  De afgerichte Mechelaar heeft niet spontaan gereageerd, maar gedaan waar die voor is afgericht, in ’t bijzijn van de baas.
  Mijn reactie (14.06) betreft de waardering van het begrip “lintje”.
  Als de hond al beloond is, zal dat waarschijnlijk direct gebeurd zijn.

 4. Afgericht of niet, toch blijf ik het heel bijzonder vinden dat de hond toch blijkbaar het verschil tussen goed en fout onderscheidt.
  Je hoort nooit van afgerichte honden die overvallers helpen mensen te beroven. en inderdaad zal een goede baas z’n hond meteen beloond hebben.

 5. Wie zegt nou, dat bekende mensen vaker een lintje krijgen dan onbekende mensen? Klinklare onzin, volgens mij.
  Alleen, je hoort het niet van jan en alleman. Er zijn genoeg mensen die een lintje krijgen, zonder dat dat de media haalt.
  Tsja en van BN’ ers staat het nou eenmaal een stuk sneller in de media. Maar er zijn heus veel meer onbekende mensen die een lintje krijgen, dan bekende mensen.
  En dan nog het volgende… een ander moet je aandragen voor een lintje. Dus ALS het al zo zou zijn dat BN’ers eerder een lintje krijgen, dan is dat omdat ze een grotere achterban of fanclub hebben dan jan en alleman.
  Ik roep bij deze iedereen op, om eens rond te kijken in je omgeving en te bedenken wie je het meest een lintje zou gunnen en daar dan een aanvraag voor in te sturen.
  Misschien wordt er dan nog veel meer over onbekende mensen dan over bekende mensen bericht in de media….

 6. Eva, dat lijkt me een goed initiatief, mag ik jou opgeven?;)
  Even zonder gekheid, om een lintje te krijgen moeten onbekende mensen zich vele jaren en op meerdere terreinen voor de mensheid verdienstelijk hebben betoond.
  Bij BN-ers is vaak het uitblinken in hun sport of beroep al voldoende, raar toch?

 7. @Observer; Bij bekende mensen lijkt het er inderdaad vaak op, dat ze bijna niets hoeven te doen om voor een lintje in aanmerking te komen, terwijl bij de “gewone” man toch jaren aan vrijwilligerswerk aan te pas lijkt te moeten komen.
  Ik begrijp waarom je zo voelt.
  Toch heeft de BN’ er een voorbeeldfunctie en wordt mede daarom zo geroemd. Goed voorbeeld doet goed volgen, zeg maar.
  Maar toch is er ook nog gewoon “klootjesvolk” dat ook zonder al te veel te doen een lintje kan krijgen, hoor.
  Provinciale Statenleden bijvoorbeeld. Die krijgen allemaal na hun termijn een lintje.

 8. Maar ik stel voor om deze discussie op het algemene log voor te zetten, want dit raakt al aardig off-topic.

  Om nog even on-topic te raken: Ik wil ook zo’n hond!!!!!

 9. Ai dit kan voor de man nog een staartje krijgen. Een afgerichte hond inzetten geldt als het inzetten van een wapen en dat mag niet in nederland.

Reageer