Het weer: later buien

Zwolle – Zondagmorgen is het wisselend bewolkt en droog. In het oosten schijnt eerst nog de zon, maar vanuit het westen neemt de bewolking verder toe en deze wordt ook dikker. Er staat vanochtend weinig wind.

24-07-2010_weerfoto__wijde_aa_.jpg
Wijde Aa

Vanmiddag is het op de meeste plaatsen bewolkt en vooral in het westen valt hier en daar een beetje regen. In de loop van de middag ontstaan in het hele land enkele buien. De middagtemperatuur loopt uiteen van 19 graden aan zee tot 22 in het oosten. De wind is zwak tot matig en komt uit het zuidwesten tot westen. Vanavond blijft het zwaar bewolkt en verspreid over het land komen buien voor. Daarbij is een kleine kans op onweer. Vannacht neemt de buiigheid af, maar helemaal droog wordt het niet. Er blijft kans op een plaatselijk buitje. De minimumtemperatuur ligt rond 14 graden.

Maandag begint de dag eveneens zwaar bewolkt met her en der een paar buien. In de loop van de dag nemen de buien in aantal en intensiteit toe. Daarbij is de kans op onweer in de oostelijke helft van het land vrij groot. De middagtemperatuur ligt tussen 19 en 22 graden. De matige wind komt overdag uit het noordwesten. In de avond wordt het overal droog en klaart het op.

Dinsdag blijft het grotendeels droog. Opnieuw verandert er aan de temperatuur niet veel. Het wordt ook dinsdag zo’n 19 tot 21 graden. De zon krijgen we niet veel te zien. Het weerbeeld is grotendeels bewolkt.

De dagen daarna houdt het licht wisselvallige zomerweer aan. De temperaturen liggen daarbij rond 22 graden. Elke dag is er kans op een bui. De bewolking overheerst het weerbeeld, maar er zijn ook momenten met meer zon.

Artikel delen:

Reageer