Dag van de Dijk in Zwolle en omgeving

Zwolle – Zwolle is samen met Kampen en Deventer één van de zeven hoofdlocaties van De Dag van de Dijk op zaterdag 18 en zondag 19 september. De organisatie van de feestelijke dag is in handen van de waterschappen en Rijkswaterstaat.

De Dag van de Dijk is een feestelijk evenement voor jong en oud rond het thema water en waterveiligheid. Het speelt zich letterlijk af op een dijk, het symbool van het leven met het water. Voor jong en oud worden diverse verrassende en boeiende wateractiviteiten georganiseerd. Het programma voor de locaties Zwolle/Kampen/Deventer is nog niet definitief. In deze regio is Waterschap Groot Salland verantwoordelijk voor het water- en dijkbeheer. Het evenement beleeft zijn derde editie en vestigt de aandacht op het belang van de dijken. Zonder dijken en duinen zou 60 procent van Nederland regelmatig onder water staan. Al eeuwenlang heeft Nederland het water in bedwang, maar het is niet vanzelfsprekend dat dit zo blijft. Vanwege de klimaatverandering krijgt het land te maken met een stijgende zeespiegel en meer extreem natte of droge perioden.

Naast de regio Zwolle zijn er wateractiviteiten in de regio’s rondom Tiel, Rijnland, Nederlek– Schoonhoven en Rotterdam/ Kop van Zuid, Petten, Hardenberg en Schouwen-Duiveland.

In het kader van de Dag van de Dijk is ook een nationale fotowedstrijd van start gegaan in samenwerking met National Geographic en de campagne ‘Nederland Leeft met Water’ . Geïnteresseerden kunnen hun foto’s uploaden op www.nederlandleeftmetwater.nl en schitterende prijzen winnen.

Op de website www.dagvandedijk.nl kunnen bezoekers zien welke activiteiten per locatie zullen plaatsvinden. Deze variëren van fotoworkshops, fietsroutes op dijken, het maken van zandsculpturen, struin- en vaartochten onder leiding van gidsen, bouwen van waterhutten, informatiemarkten, landschappen schilderen en nog veel meer.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer