Snelheidscontroles in Haerst

Zwolle – Bij gerichte snelheidscontroles op de Doornweg zijn zondagmiddag 11 bestuurders bekeurd voor een te hoge snelheid.

politie_logo_4.jpg

De snelste reed 86 km/u waar 50 km/u gereden mag worden. De controles vonden plaats na klachten van buurtbewoners in Haerst. De controles worden herhaald.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Volgens mij mag je daar nog steeds 60 kilometer per uur rijden.

  http://maps.google.nl/maps?hl=&q=doornweg+zwolle&ie=UTF8&hq=&hnear=De+Doornweg,+Zwolle,+Overijssel&gl=nl&ei=81BNTMrkN87xOaOZpZMP&ved=0CBsQ8gEwAA&ll=52.533245,6.149082&spn=0.030387,0.066175&t=h&z=14&layer=c&cbll=52.53348,6.149403&panoid=5TFkO35V2VKijw3RQfYvnw&cbp=12,42.94,,2,5.6

  Gemiddeld wordt er veel harder gereden. Er was aangekondigd dat er strenger zou worden gecontroleerd. Vanuit Hasselt heb je drie mogelijkheden om via de A28 de IJssel brug over te gaan. Stadshagen, via Lichtmis of de Doornweg welke heel veel gebruikt wordt. Ook omdat de andere routes erg druk zijn en de A28 op de schop ligt.

 2. Volgens mij is dat ook 60, aangezien Haerst geen bebouwde kom is. Vroeger was dit ook gewoon 80, terwijl het wegbeeld amper is veranderd. Het verkeer is niet harder gaan rijden, maar de maximum snelheid is omlaag gegaan, met alleen wat fietsstrookjes waar buiten schooltijden nooit iemand fietst.

  Het is wel tekenend dat de politie juist weer op een zondag staat te flitsen in plaats van een schooldag met schoolgaande kinderen. Dan is de gevaarzetting immers veel groter. De geloofwaardigheid van de politie wordt er in elk geval niet beter op.

 3. Weg is wel degelijk veranderd in uiterlijk. Vroeger, teon je 80 mocht, was het één baan zwart asfalt. Nu heb je twee fietssuggestiestroken aan beide zijde en je hebt geen midden streep meer.

 4. Chris ik denk dat in de zomermaanden er toch wel veel fietsers over de Doornweg komen.Als wij van Hasselt komen de dijk over moet je altijd nog een stuk Doornweg fietsen en we zijn nooit de enigen natuurlijk.Dat ze er op zondag staan komt natuurlijk dat de winkelcentra dicht zijn daar kunnen ze geen fietsers aanhouden.Ik vind trouwens controle nooit verkeerd.

 5. Ik weet niet wanneer Plantje voor het laatst over de Doornweg is gereden, maar ik kom er elke week voor mijn rondje Hasselt.
  Ik word soms gewoon het gras ingereden, omdat automobilsten niet achter mij willen rijden als er een tegenligger aan komt.
  Wat mij betreft: Elke dag op een ander tijdstip CONTROLE!
  Weg met die wegpiraten.>:(

 6. Nou Ben, ik denk dat we het juist met elkaar eens zijn! Fietsers moeten juist rustig kunnen fietsen. En niet het gevoel hebben dat ze veilig fietsen doordat ze op zo’n suggestiestrook fietsen terwijl ze eigenlijk gewoon van de sokken gereden worden.

 7. ik heb 2 jaar elke dag over de Doornweg gefietst en ook ik kan beamen dat die suggestiestroken niet veel uithalen. Ik ben inmiddels de tel kwijt hoe vaak ik bijna van mijn sokken ben gereden door..inderdaad: automobilisten die niet achter mij bleven rijden als er een tegeligger aan kwam. Nee..gewoon dom doorjakkeren als een blinde kip zonder kop. Het is nu toch wel een keer tijd dat er een fietspad komt over de gehele dijk tussen Zwolle en Hasselt!

 8. Henk dat zou het mooiste zijn een fietspad helemaal over de dijk.Het is als overal er wordt te hard gereden.Als je rustig aan doet zoals hier in Westenholte waar je 30 mag kunnen ze je wel van de weg afkijken,nou ze doen maar.

Reageer