Partnerschap Reddingsbrigade en Zwolle op het Water

Zwolle – De Zwolse reddingsbrigade en het festival Zwolle op het Water hebben gisteren een partnerschap gesloten voor de periode van drie jaar. Beide partijen werken al sinds de eerste editie van het festival samen en hebben besloten hun samenwerking voor langere periode vast te leggen.

reddingsbrigade.jpg

Met hun vier professionele reddingsboten is de Zwolse reddingsbrigade sinds jaar en dag actief in en rond Zwolle voor beveiliging van de Zwolse wateren. De organisatie die draaiende gehouden wordt door vrijwilligers, richt zich daarnaast op het geven van opleidingen tot redders, zoals bijvoorbeeld ‘varend- en zwemmend redden’ voor jeugd en volwassenen, maar verzorgen ook instructeuropleidingen en hebben een junior en senior wedstrijdploeg. Zij zijn regelmatig actief in de Zwolse grachten tijdens evenementen en festiviteiten. De vereniging is op dit moment actief zoekende naar jeugdleden en vrijwilligers die de vereniging willen ondersteunen (zie www.reddingsbrigade-zwolle.nl). Men verwacht door de samenwerking met Zwolle op het Water vele jongeren te kunnen interesseren in het beroep van redder en de veiligheid in en op het water.

Zwolle op het Water wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd. In 2009 was dit ter ere van het 40 jarig bestaan van het Citycentrum Zwolle maar door het grote succes van het evenement wordt het dit jaar door de gelijknamige stichting georganiseerd. Op 28 augustus aanstaande zal het Rodetorenplein de locatie zijn van de vele activiteiten. Onder andere demonstraties van de reddingsbrigade, jetskidemonstraties en wakeboarddemonstraties zullen op het programma staan. In de middag zal de ‘Peperbusrace’ plaatsvinden die in samenwerking met ‘Hattem Roeit’ voor de tweede keer wordt georganiseerd. De hele dag kunnen inwoners van Zwolle en bezoekers van daarbuiten GRATIS gebruik kunnen maken van een rondvaartboot, sloepen en ‘lounge donuts’. Het evenement is gratis toegankelijk en is van 10 uur tot 19 uur. Met de samenwerking verwachten beide partijen een veiliger en groter evenement te kunnen organiseren en een bredere promotie voor beide partners te bewerkstelligen.

Artikel delen:

Reageer