Veel steunbetuigingen voor slachtoffer Loveparade

Zwolle – Na het bericht dat de Zwolse student Jan Willem van Helsdingen slachtoffer was van het drama op de Loveparade in Duisburg stromen via internet de steunbetuigingen binnen. Op de landelijke website van steunbetuigingen voor overledenen condoleance.nl zijn inmiddels meer dan 100 reacties verschenen.

De algemene reactie op de pagina is, dat dit drama nooit had mogen gebeuren. Veel oud- klasgenoten laten weten geschokt te zijn door het bericht. Sommigen schrijven een gedicht of verwijzen naar een lied dat van toepassing is op de situatie. Ook laten veel onbekenden van het slachtoffer weten onder de indruk te zijn van het incident en wensen de nabestaanden sterkte toe. Maandag is bekend geworden dat er in Duisburg 20 slachtoffers waren te betreuren en dat er er meer dan 500 gewonden zijn geregistreerd na de ramp.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Ik was laatst bij Muse in Nijmegen. 50.000 bezoekers die na afloop allemaal tegelijk naar huis willen en altijd een paar gekken die gaan duwen. Ik mijd grote evenementen voorlopig maar even :'(

  2. Ga op zaterdagmiddag de stad eens in. Als daar iets gebeurt breekt ook de hel los, want je kunt via de zij straatjes niet goed weg vanwege de achterlijk geplaatste fietsen. Vallen er ook …
    Maar op het gemeentehuis slapen ze!

  3. Maandag wordt in de Proosdij in Zwolle afscheid genomen van Jan Willem van Hensdingen, de 22-jarige student, die in Duisburg om het leven is gekomen bij de Love Parade.

    Die herdenking, voor vrienden, schoolgenoten en bekenden, begint om 12.45, om half drie is vervolgens de begrafenis op begraafplaats Bergklooster, waar hij wordt begraven bij zijn broer ReinierMaarten. “Tijdens het feest waar hij zo lang naar uit heeft gekeken, is hij overleden”, staat in de rouwadvertentie en de uitnodiging voor de plechtigheid. na de begrafenis keert men terug naar de Proosdij.
    Stentor

Reageer