Veilig op weg met de scootmobiel

Zwolle – Als u op een scootmobiel rijdt dan is het belangrijk dat u weet hoe u het voertuig moet besturen en welke verkeersregels er zijn. Ook is het prettig dat u zich veilig voelt op uw scootmobiel en in het verkeer.

De gemeente Zwolle en Veilig Verkeer Nederland organiseren een paar keer per jaar een scootmobielcursus. Deze cursus is bedoeld voor mensen die voor het eerst met een scootmobiel te maken krijgen. Ook mensen die al een scootmobiel hebben en die zich graag zekerder willen voelen, kunnen de cursus volgen. De cursus is gratis, bestaat uit vijf bijeenkomsten en wordt gegeven door een ervaren instructeur. Twee bijeenkomsten gaan over verkeersregels en verkeersborden.

Tijdens de derde en vierde bijeenkomst leert u op uw eigen scootmobiel draaien en bochten nemen. Ook oefent u met het in- en uitrijden van een nauwe doorgang en met het nemen van hoogteverschillen.
Verder krijgt u evenwichtsoefeningen en leert u een stoeprand af te rijden. Tijdens de laatste bijeenkomst gaat u in een winkelcentrum allerlei situaties die zich daar voor kunnen doen. Natuurlijk kunt tijdens de cursus ook uw vragen stellen.

Voor meer informatie of aanmelden kunt u contact opnemen met Veilig Verkeer Nederland, mevrouw S. Wit, telefoon (038) 453 62 21. Een folder over de scootmobielcursus vindt u op www.zwolle.nl.

Als u ondanks de cursus onzeker blijft op uw scootmobiel en in het verkeer, dan kunt u nog een aantal extra gewenningslessen krijgen. U kunt deze aanvragen bij uw consulent van de afdeling Individuele voorzieningen Wmo van de gemeente, telefoon 14038.

Artikel delen:

Reageer