Fietsers bekeurd in winkelcentrum Zwolle Zuid

Zwolle – Maandagmiddag 26 juli zijn in het winkelcentrum aan de van der Capellenstraat zes (snor)fietsers bekeurd omdat zij in het voetgangersgebied reden.

politie_logo_4.jpg

Eerder werd al via de media aangekondigd dat hiervoor -na een periode van waarschuwing- bekeurd zou gaan worden.

Artikel delen:
Reacties 14
 1. Het werkt niet deze bekeuringen in het winkelcentrum die zo af en toe plaats vinden.Zag gister een motoragent het centrum inrijden en hield een snorscooter aan voor een bon.Na de bon uitschrijving ging de agent de weg op en de mensen die toen met de fiets aan de hand liepen stapten gelijk op en trapten verder.Alleen als je bij elke ingang van het centrum continu controleerd behaal je op den duur resultaat

 2. Zag gisteren ook die motoragent het voetgangersgebied inrijden, beetje krom. Maarja, dat zijn wel meer motoragenten hier in Zwolle.

 3. Bericht door Sander, op 27 juli 2010 om 11:30
  Zag gisteren ook die motoragent het voetgangersgebied inrijden, beetje krom. Maarja, dat zijn wel meer motoragenten hier in Zwolle.

  Wat is daar dan krom aan?

 4. Bericht door Edwin, op 27 juli 2010 om 12:23
  Bericht door Sander, op 27 juli 2010 om 11:30
  Zag gisteren ook die motoragent het voetgangersgebied inrijden, beetje krom. Maarja, dat zijn wel meer motoragenten hier in Zwolle.

  Wat is daar dan krom aan?

  Om daar als motoragent te rijden terwijl het ook best te voet of op de fiets kan. Maar motoragenten hier in Zwolle staan bekend om op jacht te gaan naar makkelijk te pakken overtreders.

 5. Om daar als motoragent te rijden terwijl het ook best te voet of op de fiets kan. Maar motoragenten hier in Zwolle staan bekend om op jacht te gaan naar makkelijk te pakken overtreders.

  Ik snap je gedachtengang wel, maar er zit denk ik wat meer achter.

  Stel de motoragent stapt af en loopt een keer een rondje door het centrum. Hij ziet ergens een stel jochies op de scooter door het voetgangersgebied rossen. Moet ie dan eerst naar zijn motor rennen en er dan snel achteraan gaan? Dan is ie ze zeker kwijt!

  Na de bon uitschrijving ging de agent de weg op en de mensen die toen met de fiets aan de hand liepen stapten gelijk op en trapten verder.

  Dus, omdat mensen zich massaal asociaal gedragen werkt het handhavingsbeleid niet? Beetje de omgekeerde wereld.

 6. Ik ben een keer bekeurd door agenten op de fiets die me bekeurden voor fietsen waar dat niet mocht, ach, ik en ook de agenten konden er wel om lachen. Van die 30 euro lig ik niet wakker, en tsja, uiteindelijk moet je je gewoon aan verboden houden 🙂

 7. en ook eindelijk die betonrommel op het parkeerterrein bij de kievietsbloem.

  elke keer als ik het steegje uit kwam fietsen (ja fietsen) moet je voor die vrachtwagen van die bloemenkraam uitwijken die daar pal voor de oprit staat en die betonrommel. Gelukkig is dat weg en ze hebben een vak niet parkeren bij de uitrit gemaakt.

  nu de bloemenkraam nog weg

 8. Het valt op dat meer mensen weten dat fietsen daar geld kan kosten.
  Er wordt meer met de fiets aan de hand gelopen dan ooit.

  Bij elke entree staan die gele borden (maar die staan er al een eeuw..) Dus heeft men formeel recht van spreken.

  Ik zou een stapje verder gaan door op die borden te vermelden dat fietsen hier 30 euro kan kosten.

 9. Zeker is dit wel nieuws!

  Meerdere malen is er al een discussie geweest over het parkeren van fietsen bij de Albert Heijn. Ook vaak kwam daarbij de discussie uit op het fietsen in de diverse voetgangersgebieden.

  Ik denk dat het juist de kracht van Weblog Zwolle is dit soort dingen ook nog gewoon als nieuws te presenteren. Als je hier je neus voor ophaalt gaan mensen zich denk ik niet meer herkennen in het weblog. Juist leuk om nieuwtjes “dicht bij huis” te hebben!

 10. Nu is het alleen nog wachten op fietsende poilitie in het winkelcentrum.

  De Hema heeft in ieder geval geen last van geparkeerde fietsen is het winkelcentrum. Zij deden er nog een schepje boven op door gewoon tig fietsen te verkopen. En waar zet je die dan neer? Natuurlijk, zoals de meeste bezoekers ook op de stoep voor de winkel. Goed voorbeeld hoor Hema.

 11. Om daar als motoragent te rijden terwijl het ook best te voet of op de fiets kan. Maar motoragenten hier in Zwolle staan bekend om op jacht te gaan naar makkelijk te pakken overtreders

  Dus….
  Een overtreder is een overtreder.

Reageer