Sjoerd Ars vaste waarde bij FC Zwolle

Zwolle – De kersverse aanvaller van FC Zwolle Sjoerd Ars trainde dinsdag voor het eerst mee met de spelersgroep. Met FC Zwolle en zijn vorige werkgever RBC Roosendaal had Ars vorige week een mondeling akkoord bereikt over een overstap naar Zwolle. Maandag volgde een succesvolle medische keuring. De spits tekende een contract voor twee seizoenen.

ars_5.jpg

Ars speelde dinsdagmiddag tijdens een oefenpotje zonder hesje, wat inhoudt dat hij voorlopig tot de vaste basiself van FC Zwolle behoort. De spits liet zich in de groep al direct goed zien en horen, en eiste tijdens de aanvallen de ballen op. Bij RBC mocht Ars, ondanks een doorlopend contract van nog één seizoen vertrekken, omdat hij zwaar op de begroting drukte. De 26-jarige aanvaller was eerder al rond met APOP Kinyras Peyias uit Cyprus, maar die club voldeed uiteindelijk de transfersom niet aan RBC. Ook ketste een overgang naar FC Den Bosch af op de salariseisen van Ars. De aanvaller kwam twee jaar voor de Roosendalers uit. Daarvoor droeg hij het shirt van De Graafschap, FC Omniworld en Go Ahead Eagles. Ars speelde de afgelopen twee seizoenen 74 wedstrijden voor RBC en scoorde daarin 33 keer.

27-07-2010_nieuwe_spits_fc_zwolle_05.jpg

ars_2.jpg

27-07-2010_nieuwe_spits_fc_zwolle_03.jpg

ars_4.jpg 

ars_1.jpg

27-07-2010_nieuwe_spits_fc_zwolle_01.jpg

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Via Twitter:
  Der OFC hat beim Freundschaftsspiel in Zellhausen einen niederl?ndischen Testspieler im Einsatz: Dennis van der Wal (23) vom FC Zwolle.

 2. Van der Wal hoopt in Duitsland op contract

  Kickers Offenbach heeft Dennis van der Wal op proef. De ploeg uit de derde Bundesliga zal donderdag laten weten of de verdediger van FC Zwolle definitief aan de selectie toe zal worden gevoegd, weet De Stentor.

  Van der Wal mag bij FC Zwolle transfervrij vertrekken. De 23-jarige verdediger deed dinsdag mee in een oefenwedstrijd van Kickers Offenbach tegen een amateurclub uit de regio, die uiteindelijk met 21-0 werd gewonnen.

  Donderdag krijgt Van der Wal van de clubleiding te horen of hij kan rekenen op een verbintenis in Duitsland. In totaal speelde hij 113 duels voor FC Zwolle waarin hij twee keer scoorde.

 3. Dennis van der Wal is er niet in geslaagd om bij Kickers Offenbach een contract af te dwingen. De Duitse club heeft de verdediger laten weten dat zijn testperiode onsuccesvol was.

  Kickers Offenbach, uitkomend in de Derde Bundesliga, heeft besloten om een proefspeler van 1. FC Kaiserslautern vast te leggen en dit gaat ten koste van Van der Wal. “Jammer”, reageert hij in De Stentor. “In die competitie wil ik graag spelen.”

  De 23-jarige Van der Wal kwam in de voorbije jaren uit voor FC Zwolle, maar daar mag hij transfervrij vertrekken. De Emmeloorder heeft nog ruim een maand om over de grens een nieuwe club te vinden.

Reageer