Uit raam gevallen

Zwolle – Een 18-jarige Zwollenaar is woensdagmorgenvroeg 28 juli gewond aangetroffen in het struikgewas onder een flatgebouw aan de van Cuylenburchstraat.

De man werd met letsel aan zijn bekken en pols maar aanspreekbaar naar het ziekenhuis gebracht. Hij was uit een slaapkamerraam op de vierde verdieping gevallen. Het slachtoffer heeft een slaapwandelverleden. Naar de omstandigheden waaronder hij uit het raam gevallen is wordt een onderzoek ingesteld.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Wat een naar en bizar verhaal. Ik hoop dat de verwondingen niet al te ernstig zijn. In ieder geval veel beterschap en hopelijk nooit meer van dit soort nachtelijke avonturen!

  Ik woon zelf in deze straat, ook op de 4e verdieping, dus ik ken de situatie ter plaatse aardig goed. Hij moet in de eerste plaats zijn best gedaan hebben om door het raam te komen, want die zijn niet zo groot en de raamuitzetters kunnen niet heel makkelijk los (althans in mijn woning niet). Dus zo gemakkelijk stap je niet naar buiten, je moet je er meer doorheen wringen, of de raamuitzetter met geweld uit zijn verband rukken.

  Onder de ramen bevindt zich geen struikgewas, maar tegels aan de achterkant en aan de voorkant direct langs de flat een tegelpad en daarna grasstrookjes. Alleen naast en aan de achterkant van de flat is wat struikgewas, maar daar kun je vanuit de flat niet in terecht komen. Als hij uit het raam (of van het balkon?) gevallen is, dan is hij in het meest gunstige geval op zo’n grasstrookje terechtgekomen en is hij daarna nog naar de struiken gelopen/gekropen.

 2. Hij lag wel degelijk in de struiken, althans zo ver het struiken mogen heten. Vlak naast het administratiekantoortje, hoe hij daar is gekomen is mij ook een raadsel, het klonk heel naar allemaal.

 3. @medebewoner: Aan die zijkant zijn inderdaad wel ramen realiseer ik me nu, met tegels eronder. Die struiken zijn wel redelijk dichtbij, dus misschien is hij daar nog naar toe gekropen. Wel heel naar inderdaad!

 4. Een gebroken pols, een hersenschudding en een scheurtje in zijn bekken. Meer hield de 18-jarige Tom Hendriks uit Zwolle niet over aan zijn val uit het raam van een flatje op de vierde verdieping. ‘Ik dacht echt dat hij dood was. Dit is een godswonder,’ zegt zijn moeder vandaag in het AD.

  Tom is een slaapwandelaar en ook woensdagnacht was hij op weg naar de wc terwijl hij nog half, of helemaal, sliep. Zijn moeder Jinke Groteboer kent het klappen van de zweep, als ze haar zoon hoort stommelen, staat ze altijd even op om hem de juiste weg te wijzen.

  Dit keer werd ze echter pas wakker nadat ze een doffe klap hoorde. Ze trof Tom niet in zijn slaapkamer in haar Zwolse flatje of op de gang op weg naar de wc aan, maar zag hem in de diepte op straat liggen. ,,Die is morsdood,” dacht ik meteen. ,,Maar even later kwam hij bij en begon hij te gillen van de pijn.” Vlak daarna was het hele flatgebouw in rep en roer.

  Tom ligt nog in het ziekenhuis, versuft van de pijnstillers, bij te komen van de klap. Er over praten wil hij niet. ,,Hij weet er ook helemaal niks meer van, hij houdt niet zo van al die belangstelling. En hij had wat gedronken, dus misschien schaamt hij zich een beetje.” Zijn moeder geeft toe dat het slaapwandelen altijd gebeurt als Tom iets heeft gedronken. ,,Maar hij was nu zeker niet ladderzat.”

  Jinke Groteboer heeft de woningbouwvereniging inmiddels gevraagd een slot op het raam te monteren.

  AD

 5. Mensen, ik heb ook last van die slaapwandel acties, dus geef niet af op de drank, ik drink geen druppel….

  Beterschap Tom, en moeders, een slotje op het raam is zo gepiept, kan je zo bij de doe het zelf zaak kopen….

Reageer