Vier inbrekers aangehouden na achtervolging

Zwolle/ Ommen – Na diefstal van laptops uit een bedrijf aan de Dokter Stolteweg zijn dinsdagavond 27 juli in Ommen vier mannen uit Amsterdam (29-39 jaar) aangehouden. Een getuige alarmeerde de politie. Op basis van de gegevens van de auto waarin het viertal er vandoor ging werd regionaal een aandachtvestiging uitgegeven. De auto werd door politiemensen gezien en leidde tot een achtervolging door- en inzet van meerdere politiewagens uit de regio. Ook de politie in Drenthe werd gealarmeerd.

Na een achtervolging vanuit Zwolle, via Raalte reed de auto naar Ommen. Onderweg werden spullen uit de auto gegooid. In Ommen verlieten de mannen de auto maar konden na een uitgebreide zoektocht en een goede coördinatie vanuit de regionale meldkamer worden ingerekend. Zij hadden zich o.a. verstopt in een boom, op een platdak en onder struiken. De auto en de gestolen spullen zijn inbeslaggenomen. Het viertal is ingesloten. Tegen hen wordt een onderzoek ingesteld en proces-verbaal opgemaakt.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Plantje, niet alleen van de agenten, echt chapeau van de beveiliger/receptioniste (=getuige) die heel adeqaat gehandeld heeft!

    020 volk, jullie worden bedankt>:(:(

Reageer