Voetbalhandje

In mijn vorige column had ik het over een ‘oorlog’ in medialand. Die oorlog ging over het populaire Tv-spelletje Lingo – dat van de kijkbuis weggehaald dreigt worden.

Héél puzzelgraag Nederland was in rep en roer – en zélfs onze meestal zeer nuchtere minister president Jan Peter Balkenende – liet weten wat hij daar van vond. Met dat Tv-spelletje zal het dus wel goed komen. Maar wat vind die zelfde STAATSMAN van de bijna wekelijkse voetbalrellen in ons land?  

Want het was afgelopen zondagmiddag weer eens flink raak in de omgeving van ons FC Zwolle stadion. Volksvermaak dat voetbal heet – kan óók in het meestal vredige Zwolle – niet  meer gespeeld worden  zonder daarbij een paar dozijn oproerpolitie voor op de been te moeten brengen.

Een paar dozijn? Ik las dat de agenten van het district IJsselland ontevreden waren over het aantal (65 stuks) opgetrommelde dienders. Het zal toch niet gekker worden. Straks moeten we bij dit soort ‘risico’ wedstrijden op elke stadionbezoeker – één agent gaan inzetten. Nu – als het die kant op gaat – dan weet ik nog wel een andere oplossing. Pak die relschoppers op – en doop hun rechterhand in een pot blauwe verf – die er met welk middel dan ook – niet binnen één jaar af te krijgen is. Niks geen gedoe meer met moeilijke stadionpasjes. Gewoon even aan de stadionpoort je handje laten zien – en je mag al dan niet doorlopen. Voor de notoire relschopper zal er een verf moeten worden ontwikkeld – die er in vijftig jaar niet meer af te krijgen is. Het geen betekent dat die persoon met zo’n gekleurd VOETBALHANDJE – nooit meer – in welk stadion in Nederland dan ook – welkom zal zijn. En laten we dat dan maar gelijk in héél Europa invoeren. Dan behoren die waanzinnige “VOETBALOORLOGEN”  hopelijk snel tot de verleden tijd.

Polleke           

Artikel delen:
Reacties 11
 1. blablabla, polleke is toch de schrijver van regio ijselmond, laat hem daar alsjeblieft zijn stukjes schrijven in het column.
  typpetje lijst willem lucht volgens mij, tenminste op zijn verhalen afgaand is het inderdaad een neorme zeikstraal.


  ⚠️ Meld

 2. hhahahahahaha, vermakelijk hoor zo’n colum.
  maar mogen de volgende mensen dan ook een gekleurd handje:

  * moslim terroristen
  * gereformeerde die hun vrouw nog onderdrukken
  * bumperklevers
  * bestruuders met drank op
  * groepen hangjongeren die overlast veroorzaken
  * oplichters
  * ambtenaren
  * drugsdealers
  * loverboys
  * bejaarden

  etc etc

  over al deze mensen kun je je ergenis uitspreken als je goed zoekt kun je altijd rottigheid over iets of iemand vinden

  dus polleke welkom op aarde!


  ⚠️ Meld

 3. “Straks moeten we bij dit soort ‘risico’ wedstrijden op elke stadionbezoeker – ?©?©n agent gaan inzetten.”

  Ik denk inderdaad dat dit straks het geval is…

  Wat een goede indruk heb je van de gemiddelde voetbalsupporter.


  ⚠️ Meld

 4. Ach ja polleke zit zeker graag in de kerk.
  Want gelovingen doen zoiets niet.
  Dat in werkelijk heid bijna alle oorlogen door geloofs overtuiging ontstaan dat vergeten ze meestal maar.  ⚠️ Meld

 5. Heel veel Zwollenaren hebben gisteren WEL genoten van een pracht van een voetbalwedstrijd.
  Vraagje: Vandaag heeft een Zwollenaar drie mensen neergestoken in een uitzendbureau zijn daarom alle Zwollenaren messentrekkers? :-


  ⚠️ Meld

 6. Correctie het was een hagenaar die drie mensen heeft neergestoken en zijn dat niet bij voorbaat al snuivende slikkende stekende hooligans


  ⚠️ Meld

 7. Ik heb de “rellen” van afgelopen zondag van dichtbij kunnen zien.. mijn god wat een randdebielen waren daarbij aanwezig. Er was zelfs een auto voor het ceintury gebouw met jonge kinderen en vrouw op de achterbank, waarbij de man (bestuurder) uit het raampje van alles en nog wat liep te schreeuwen tegen de ME.. het zou je vader maar zijn.. Daarnaast ook nog opvallend een drietal kinderen ,ik schat ze 10 jaar ofzo met stenen in de jaszakken en stoer een capuchon op rennen voor de politie. Respect voor de ME’er, die opvallend rustig bleef toen een twintigtal mongeaulen iets zongen van zonder hond ben je niets. . van mij had ie best een paar corrigerende klappen mogen geven :- maar dat mag helaas niet.


  ⚠️ Meld

 8. Polleke onder welk grafzerk heb jij de laatste decenia gelegen?Dit is een derby ,een old firm die al jaren gespeeld wordt met vaak meer als 65 man politie en veel meer problemen als gisteren.Ik vind dat hij rustig verlopen is, maar er zullen altijd mensen zijn die dit weer aangrijpen om te zeiken over voetbalgeweld en zogenaamde supporters,vaak staan deze zelfde mensen ook te kijken op het veldje naast het zwembad.Dag polleke.


  ⚠️ Meld

 9. Ik heb genoeg mensen gistermiddag gezien die dezelfde ochtend nog in de kerk zaten… (niet dat ik er zat heb wel wat beters te doen :D)


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.