Algemeen Log 141

Dit is een Algemeen Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

De redactie probeert dit Algemeen Log na ongeveer 250 reacties van een vervolg ( Algemeen Log 142 ) te voorzien. Dus, heb je een tip, nieuws of iets anders dat je kwijt wilt: ga gerust je gang!

Artikel delen:
Reacties 327
 1. Goeiemorgen en een goeie dag voor het gehele blog;D aangezien inktvis ‘Paulus’ zelluf gezegd heeft dat er geen rechts kabinet komt:D:D:D

  Hoog tijd dat wij hier Paulus als mascotte adopteren:)

  Wie máált er nu nog om kwal geertje…lol

 2. Assendorper ik bin weer wakkert ,gefeliciteerd daj nog zo skerp was gisteraovend.Plantje er zijn wel berichten zonder Dick alleen de lengte ervan valt nu pas op.

 3. Goedemorgen allemaal.

  Natas ga jij/gaan jullie heen? Ik ga niet, Edwin waarschijnlijk wel. Verder alles goed?

  =============

  Wichert liet in een reactie op een ander forumonderdeel aan je weten waarschijnlijk niet te gaan.

 4. wij van de felicitatiedienst feliciteren :

  Assendörper, met z’n 5e gouden plak,
  ‘tgiet ?rd

  Eregalerij:

  met 4: ja-tja, ingrid

  met 5: Natascha, Tim en Assendörper

  met 6: Gezellig en drama123

  met 7: Joppuh

  met 20: Dick

 5. Wij twijfelen nog een beetje maar het ziet er naar uit dat we wel gaan, maar pin me er dus niet op vast.

  Verder druk druk druk met werken, invalpanden van hier tot tokio zeg maar ook al zou je het niet merken aan me post gedrag hier;D

 6. Zeker wichert, deze 2 weken even knallen dan even een weekje rustiger en week 34 nog ff knallen en dan beginnen mijn scholen weer en gaat alles weer normaal en dan heb ik lekker vakantie 😀 En tussendoor uiteraard gezellig naar de voetbal 😉

 7. Lijkt me leuk. Omroeperstoren? Is dat Wichert op een ladder met een omroeptoeter, of zou die al een megafoonvergunning hebben? En gatie dan in de pauze zelf de reclamespotjes doen: “rolt beter-plakt beter-brandt beter M… 3 x beter”?

 8. Nog bedankt voor de nagekomen felicitaties.

  ’t giet nu zeker ?rd drama, nog eentje en ik sta gelijk met jou en Gezellig.

  Wichert, al die plakken belanden in het laagie en ik blief er heel gewoon onder. Kapsones kennen we niet. 🙂

 9. @Assendörper, als wijkdeskundige de volgende vraag>

  zaterdagmiddag ga ik richting de weide steen (westenholte). Stel dat ik met de bus wil, hoe laat moekdan bij Averkort vertrekken om op tijd (13.30) an te komen (sorry , is toch wat bovenwijks). En kannik dan gewoon met euri betalen of kantniet zonder ov-jaarstrippenkaart?

 10. drama het wordt nog een puzzel zaterdag maar als jij komt kan er geen reclame gemaakt worden.Roldt beter kan nog op dat mooie kunstgraveld maar plakt beter lijkt me niet gunstig en brandt beter verkopen we niet wel Jupiler en Hertog Jan ,geen brand.Ik zou het leuk vinden als jullie je melden voor een versnapering.

 11. @Wichert. Ik meld me zeker. Ik heb thuis brand in de koelkast, maar een hj-tje is ook natuurzuiver gebrouwen, dus die zal ook prima smaken. Nou nog hopen dat die busse van skutte de weide steen kan vinden…

 12. drama, in de vakantieperiode gaan de bussen ’s zaterdags om het half uur. Bij Gerrits tweewielers vertrekt ie 12.43 en 13.13 uur. Ik adviseer je die van 12.43 te nemen die dan ongeveer om 12.40 uur vertrekt bij Averkört. Vergeet niet bij het Station uit te stappen en weer in te stappen in de bus die naar Westenholte gaat anders kom je in B?rkum terecht. De strippenkaart kan nog gewoon gebruikt worden en die is volgens mij ook in de bus te koop.

 13. Ik zagge op mien eerste vakantie op Cuba een busse van Skutte in de blauw witte stadskleuren met opskrift “Westenholte” er nog op. Jammer da’k geen tied ‘adde om ’n plötien te skiet’n, moar mooi was’t! Ik vuuld’n mie gelieke 30 jör jonger!

 14. @Drama123, je kunt ook op de fiets naar Westenholte gaan. Doe ik ook. Ijsseldijk, Engelse Werk, Spoolde, en je bent zo bij de Weidesteen.:)

 15. @Assendörper ; bedankt voor de uitgebreide info. Ik zal de chauffeur vragen om mij te waarschuwen als ik moet overstappen.
  @Jan van D’iesseldiek ; ook bedankt, maar mijn dienstrijwiel is met reces.

 16. Het Roomsoezen Gambiet.
  Bij mijn speurtocht naar schaakopeningen die iets met eten te maken hebben, stuitte ik op het Roomsoezen Gambiet. Deze opening is helaas (en dat is misschien maar goed ook) in de vergetelheid geraakt, maar In Den Haag (Geen gelul, gebak van Krul) weten ze er nog steeds raad mee.
  U zult begrijpen dat ik hier niet verder op in kan gaan (ik ben volgende week in Den Haag en heb iets voorbereid). Wel wil ik een tipje van de sluier oplichten: je kunt het zowel met wit als met zwart spelen.

 17. Deze opening is helaas (en dat is misschien maar goed ook) in de vergetelheid geraakt

  Het is óf “helaas” óf “dat is misschien maar goed ook”… beide kan niet.

  U zult begrijpen dat ik hier niet verder op in kan gaan

  Nee, ik begrijp het niet…enlighten me…

 18. Nou, pedev, als je met een gambiet wilt openen, dan offer je toch één of meerdere stukken op in de hoop er beter van te worden? 😉 En als ik je post

  Paard […] makkelijk weg te werken.

  cryptisch lees… 😛

  (geintje 🙂 of heb ik je stiekem toch door?)

 19. Bericht door Peter Erik de Visser, op 29 juli 2010 om 18:34

  Ik dacht dat jij wel in de tenten zou zitten dezer dagen ivm nl kampioenschappen schakken die ergens in het oosten ofzo zijn

 20. @PedeV: “U zult begrijpen dat ik hier niet verder op in kan gaan (ik ben volgende week in Den Haag en heb iets voorbereid”

  Schaduwfunctie in schaduwkabinet?

 21. @derk, bedankt voor die mooie gouden plak. Nog twee dan heb ik Joppuh ook te pakken. Dick is jammer genoeg niet meer in te halen. Door dat vele gereageer van hem rolt ie automatisch in een nieuw Log.

 22. Lukt ons wel Asendörper, Dickie zit met zijn reet nu op een kameel een piramide te bekijken. 😉 Ben zaterdag in de middag nog in Zwolle pierik een optie?

 23. Hij kan daar ook aan het snörkelen zijn. Dat doen ze daar ook veel. Ik heb zaterdagavond een party dus een bezoek aan de Pierik zit er helaas niet in.

 24. Zien we elkaar later volgende week gaat onze vakantie beginnen, We zouden het eerst afzeggen vanwege ziekenhuis bezoek van mvr. Derk maar we hebben een oplossing gevonden dus we gaan alsnog. :D:D:D

 25. Bericht door Peter Erik de Visser, op 29 juli 2010 om 20:17
  Het is mogelijk dat (de plaatsing van) een eerder bericht van mij tot enige verwarring heeft geleid. Dat is in ieder geval niet mijn schuld.

  Huh?!? Dus als een bericht van jou tot verwarring leidt is dat andere mensen hun schuld?
  Misschien iets minder ’s nachts leven, iets minder pret sigaretjes roken….

  Bericht door Maarten, op 29 juli 2010 om 20:12
  Fiets ik net Hedon, zie ik dat het beeld van Herman Brood weg is! Iemand een idee?

  Geen idee! Laten we hopen, dat het voor onderhoud is!

 26. @Plantje, door die pretsigaretjes wil de geest van de Visser weleens in de war raken volgens mij. Hij zal zo wel weer ontwaken.:)

 27. Vrijdagavond heeft een persoon een uur lang aanstootgevende teksten en foto’s verspreid op Weblog Zwolle. De redactie had dit snel in de gaten. Enkele bezoekers hebben direct de redactie geïnformeerd, waarvoor dank!
  Degene zal niet meer aan Weblog Zwolle kunnen deelnemen.

 28. misselijkmakende plaatjes.>:(>:(>:(
  ik weet niet of admin zoiets technisch kan voorkomen/zeven/uitsluiten?
  Zo niet, dan idd asap verwijderen. Ik weet ook niet of admin, wij of ik daarna iets kunnen doen mbt de afzender. En misschien moet je dit ook niet verder hier bespreken.

 29. We hebben het maar goed hier op het weblog! 🙂

  Ik heb met mijn stomme kop 3 van die foto’s geopend. Eén was dermate schokkend dat ik de rest maar heb laten zitten. Jammer, dat mensen hier hobby aan hebben!

  Dank voor de snelle actie admin!

 30. Ik heb ze op! Dat heb jullie mogen smaken.
  Trusten!
  Morgen overigens JC Schaal. Ik bekijk het maar voor de tv, niet in de Arena… vervoersvoorwaarden zijn niet om over naar huis te schrijven….

 31. De vakantiedrukte op Zwarte Zaterdag is al vroeg begonnen. Er staan vooral in Frankrijk al veel files. Rond Parijs is het druk en het verkeer richting het zuiden loopt vast, onder meer bij Lyon en Orléans. De ANWB verwacht vandaag zo’n 600 kilometer file in Frankrijk.

  Ook in Zuid-Duitsland worden veel files verwacht, net als in Zwitserland voor de Gotthardtunnel. In Oostenrijk loste de nachtfile bij de Tauerntunnel niet op waardoor de wachttijd daar kan oplopen tot zes uur.

  De afgelopen weekenden was het al druk, maar nu zijn ook in Zuid-Duitsland, Italië en Spanje de vakanties begonnen.

 32. Tis zeker te m?rk’n det Dick er nie is andes add’n wie al op Log ondedvieftig ezeet’n. Zeker noe ze met det rechtse kabinet bezig bint.

 33. en die stumper zit alleen in ’t uukien. Neem bij deze afscheid van weblog zwolle; ben 2 weken geleden getrouwd, en verkas naar zonniger oorden 🙂

 34. Wichert, je had een eretribuneplekje. Ben t/m 0-2 in de tweede helft gebleven. De volgende zeven doelpunten werden vlak voor je neus gemaakt; dus als commentator van dienst zat je bovenop het nieuws, en zul je ongetwijfeld de juiste namen op het juiste moment hebben omgeroepen. (microfoon uit de wind komt beter door, maar dat zul je wel weten).

 35. Wat leuk Plantje dat je daar langs bent gefietst.:)

  Wonen is een te groot woord. Verblijf er nog wel af en toe maar ben momenteel meestal bij mijn vriendin die om de hoek woont.:)

 36. Goedenavond allemaal, weer terug van een heerlijke relaxte vakantie in Turkije. ‘twas er bloedje heet dus weinig ondernomen, maar heerlijk uitgerust. Las dat ik door Dick samen met Eva ben benoemd tot minister van emancipatie zaken. Wat een eer.

  ben 2 weken geleden getrouwd, en verkas naar zonniger oorden

  Gefeliciteerd Brug en waar zijn die zonnige oorden.

 37. Welkom terug Ingrid c.s. Laat voorlopig de pre-ministeriele activiteiten voor wat ze zijn (nog anderhalve week reces).

  drama,
  beoogd MP

 38. @drama, ik ben niet op het feessie geweest omdat ik mij niet fit voelde. Afgelopen nacht heel slecht geslapen. Vandaag nog wel een paar boodschappies gedaan maar ook veel op bed gelegen.

 39. @Assendörper ; beterschap. Ben vandaag naar westenholte met m’n eigen bus gegaan. Heb geprobeerd om op de connexxionsite te zien wanneer de retourtijden waren; ik ben daar niet zo’n ster in. Ik ben nogal eigenwijs, en als zo’n site mijn logica niet gebruikt, dan haak ik af. Dat gebeurt de laatste tijd steeds vaker…..

 40. Dank je drama. Hoop dat ik komende nacht beter slaap. Als je uit een bus stapt dan kun je toch op het bord zien hoe laat de bus weer vertrekt? Ik ben het wel met je eens dat zo’n site jouw logica niet gebruikt. 🙂

 41. @ Assendörper, wat skeelt er an dan.
  Ok drama dus de functie is nog beoogd.
  @ Eva, denk ook wel dat deze beoogd emancipatie deeltijd weblog finctie er wel bij kunnen doen.

 42. Jazakers Assendörper, die zat in ’n klein hökkien noast de seg??r’nboere Molendiek, die weer noast de fietsenboer Mikkers zat. D?t was ook ’n `erg aordige keer’l die Mikkers.

 43. Bericht door verdieping, op 1 augustus 2010 om 09:48
  leuk dat je er weer bent koko, gaat die gehaktballen komedie nu ook weer beginnen?

  Ik hoop het wel, onzettend leuk en geinig.:P

 44. Tot u spreekt dominee Wachtwoord.

  “Heeft u dat ook wel eens?
  Dat u denkt: waar is dat allemaal nou voor nodig?
  Waar moet dat heen?
  Hoe zal dat gaan?
  Waar komt die rotzooi toch vandaan?
  Nou…..ik ook!
  Loop ik gisteren naar het Park achter het Provinciehuis, waar ze vandaag een partij tyfusherrie gaan produceren, is de hele toegang tot het park afgesloten.
  Godverdomme!
  Afgesloten!
  Terwijl het vandaag pas begint!”

 45. Ha die Koko. 03.31? heftige party gehad, en net weer terug op de camping?
  Wichert, ook leuk om jou te ontmoeten. Je had daar op ’t dak het mooiste stekkie van iedereen. De eerste helft stond ik bij een hoekvlag. Kon je goed zien hoe zo’n vlagman zich gedraagt. Ben gewend om voetbal te kijken op de buis. Op het veld lijkt het net of alles veel sneller gaat, en moet de vlaggenist van dienst in een split second bepalen en aangeven of het wel of niet “meeeeeters butenspel” is.
  Ik ben idd eerder weggegaan want ik moest mien busse nog anslingrn ; kost tijd. Verder nog kennisgemaakt met “onze” fotograaf Hans.

 46. Op twitter zou het een retweet zijn, hier kopieer ik het maar even.

  Helemaal mee eens, plantje

  Bericht door Plantje, op 1 augustus 2010 om 11:01
  Wat een vage bedoening weer PEDV!

  Bericht door Koko Hattem, op 1 augustus 2010 om 03:31
  koko is back, live uit koekange

  Welkom terug Koko! Fijn je weer hier te zien! Hoe is het verder? [/quote]

 47. Welkom terug koko, ingrid en tim:D

  Drama jammer dat ik je mis heb gelopen, heb voor wichert achter de goal gestaan. We waren een beetje laat dus hadden niet veel keus meer in plaats;D

 48. Bericht door Peter Erik de Visser, op 1 augustus 2010 om 10:36
  Kan het zijn dat het weblogzwolle geen behoefte aan dominees heeft?

  Zou de Visser aandacht nodig hebben?

 49. PRRRRRRRRRR ZATERDAG 28 AUG…..

  KONTRUST in hedon…..

  dát wordt een feestje! Da’s er een op de lijst van ‘doen’. Ga je toch ook doen, dick? Plantje? Of houd plantje niet van anti-cliché? Of mag je BOMBA(met meesterlijke clip overigens) niet zo? Probeer dan eens wat anders van ‘time to tango‘…

 50. Bericht door ingrid, op 1 augustus 2010 om 00:13
  @ Assendörper, wat skeelt er an dan.

  Dacht vanaf donderdagavond dat ik weer grieperig werd maar dat bleek maar van korte duur te zijn. Vandaag ging het weer een stuk beter. Helaas weinig genoten van de zaterdag.

 51. @Joppuh, zo’n fietsenboer as Mikkers kom ie nooit meer teeg’n. As de verlichting van de fietse kapot was en ie liet um dör um repareren dan keek eh de hele fietse noa. Mos nooit meer dan 3 guld’n betaal’n en ie hadd’n dan wér een gloednije fietse. Jammer dat die keer?l er nie meer is. Eij was te veul te goed.

 52. Hallo allen,

  Ook ik weer terug uit Koekange! Nooit geweten dat het zo verschrikkelijk mooi is, in ’t land van Bartje.
  Mijn ervaringen met Drente gaan terug naar mijn jeugd, hunnebedden en de paardemarkt, meer niet.
  Heerlijk gewandeld, meisje en honden mee en van voornemens om over niet al te lange tijd weer eens terug te gaan.

  By the way.. twente is ook mooi.. dat kan ik als tukker niet nalaten te benoemen

 53. Oh waar zat je dan? Niet thuis in de kerk tot 1/2 12? of toch stiekum wel een Kortjakje in moderne uitvoering? Wij hadden vandaag hier de verjaardag van onze jongen. Alles is Cars nu in het huis 😮 Maar hij heeft een mooie dag gehad en als die weer naar school gaat nog de kinder party dat gaat afzien worden.

 54. @ Assendörper, mooi dat het weer wat beter gaat. Heb je op dit moment vakantie, je zit toch in de bouw of vergis ik me nu.

  Tim weer in het land, ga jij nog op vakantie.

 55. 5 jaar is die geworden ingrid, tijd gaat snel en ze worden telkens slimmer.

  @ Assendörper gaat het al tijd worden voor plastic planten? PeterEric de Vriezer zal zo ook wel ontwaken. Hoorde net dat er een vakantieganger in Egypte door een krokodil opgegeten is. Zou Dick in de Nijl snorkelen?

 56. Hmm Assendörper zit dus niet in de bouw, eerder altijd eitje koken nu nog maar net tijd op op zondag de planten water te geven? Volgens mij werkt die bij het Zwitserlevengevoel. Ach ik weet het al, hij verraad het zelf al met zo’n leeftijd afbouwen. Hij werkt bij de ROVA 😉 Of zou het toch de belastingsdienst wezen? Beantwoorden

 57. Assendörper was je ziek van je eigen rolmopsen? Heb je gisteren gemist bij de Pierik. Ben er na de wedstrijd van FC Zwolle nog tot een uurtje of 8 geweest. Was gezellig.:)

 58. ingrid

  Tim weer in het land, ga jij nog op vakantie.

  vorige week, weekje friesland, nu 3 weken werken en de laatste week moet het schip van mijn ouders de werf op en worden er grote dingen veranderd (voor derk: nieuw vlak, nieuwe buikdenning), is wel leuk om daar een weekje bij te lopen.
  Kortom, voor mij geen ‘vakantie’ meer. Het mooie weer is ook een beetje achter de rug geloof ik. Ik vind het maar saai weer hier.

 59. Goedemör’n allemoale. Ass’ndörper, ie ébb’n groot gelieke oaver Mikkers, een geweldige keer’l en zien vrouwe was ook erg sympathiek. Ik kwamme d’r altied graage! Zukk’n ‘?i-j ‘aast nie meer.

 60. goedemorgen allen, vandaag een dagje naar drouwenerzand (leuke speeltuin voor de kinderen)
  De laatste tijd druk geweest met andere dingen die veel tijd in beslag namen maar vanaf nu weer wat meer tijd om op WLZ te kijken en te reageren.

  Bedankt voor jullie leuke reacties.

  Gisteren hier op de camping nog paniek, ineens een ladderwagen van de brandweer op de camping…………………..en wat denk je? Een duif in de boom, nu heb ik me laten vertellen dat dit wel vaker kan gebeuren maar deze duif zat vast met een stukkie touw om z’n peuttie.
  Nadat de brandweer de duif had bevrijd uit zijn nare positie begon het applaus waar die DJ van buren stil van zou zijn geworden.

  Tot zover bericht uit koekange.

  Wie goat noar de speultuun.

  LATER

 61. @ Assendörper, hoe lang moet/mag je nog aan de bak dan.
  @ Tim, korte vakantie dus. Maar ja een paar centjes bij verdienen is ook lekker.
  @ Derk, voor dat je het weet is ie een heerlijke puber.

 62. DEN HAAG – Ongevraagde verkooppraatjes via de telefoon zijn nog steeds een grote ergernis voor veel Nederlanders. Dat blijkt uit het halfjaarbericht van ConsuWijzer, het informatieloket voor consumenten van de toezichthouders Consumentenautoriteit, Opta (Telecom) en kartelwaakhond NMa.
  ConsuWijzer werd in de eerste helft van dit jaar ruim één miljoen keer geraadpleegd en dat leidde tot het downloaden van ongeveer 230.000 voorbeeldbrieven, die onder andere gebruikt kunnen worden voor een klacht bij een bedrijf.

  Telemarketing staat bovenaan het lijstje van de meest bezochte sites van Consuwijzer.

  bron: nu.nl

  ——————————–
  waarom verbieden we dit eigenlijk niet (wettelijk)? consumenten zijn tegenwoordig echt wel zelf in staat om gewenste informatie tevoorschijn te toveren.

 63. Vreemd toch… Ik heb ons afgemeld voor dit soort zaken en we worden NOOIT meer gebeld door telefonische verkopers!

  Wat mij betreft verbieden ze de reclames voor “car spotter”. Wat een onzin!

 64. @Plantje ; mooi dat jullie niet meer worden gebeld. Eigenlijk zou het omgekeerd moeten zijn: wie gebeld wil worden kan zich centraal melden (heb je tijdens de avondmaaltijd nog eens aanspraak…). Wie dat niet wil, hoeft dan verder ook niets te doen.

  En “car spotter”” is idd onzin; en zo zijn er wel meer.

 65. Ik heb vooral last van mensen die aan de deur komen. Eigenlijk is er maar 1 bedrijfstak die bij mij aan de deur komt en dat zijn de energieleveranciers.
  Ik heb ze zowat allemaal al gezien. Zo komen ook niet één keer… de meeste heb ik 2 keer of vaker aan de deur gehad… En als je nee zegt moet je je nog verantwoorden ook.. “Noemt u mij eens één goede reden waarom u het niet zou doen” bijvoorbeeld.

  De ergste was nog vorige week.. Die stond al bijna binnen in mijn huis “om even achter mijn computer te laten zien wat hij bedoelde”…

  En ik ben nog eigenlijk veel te sociaal om eerst het verhaal af te luisteren en niet de deur voor zijn neus dicht te gooien…

 66. Bericht door Plantje, op 2 augustus 2010 om 15:06
  Vreemd toch… Ik heb ons afgemeld voor dit soort zaken en we worden NOOIT meer gebeld door telefonische verkopers!

  Klopt Plantje, ik heb mij ook afgemeld en geen telf. meer.
  Als je je afmeld gaat er een tijdje overeen voor dat het werkt.

 67. Bericht door Tim, op 2 augustus 2010 om 18:23

  wout

  Meppel dus levert goed werk af maar dat mag ook wel voor die centen.

  Die buidenning is neem ik aan van staal of vervoeren jullie vrachten waar beter azobe voor gebruikt kan worden?

 68. Zuidski jij puzzelt zeker veel he .Artsen of dokters?? Een dokter met 4 letters en een arts met 6 letters.Het blijft behelpen maar je kunt er wel genezen van worden.

 69. Bericht door Admin., op 2 augustus 2010 om 18:56
  Prio 1 Binnenbrand KUEHNE & NAGEL LOGISTICS B.V. OMS 700761 LIPPESTRAAT 15

  Foto’s zijn gemailed. 😉 🙂

 70. Ik heb vooral last van mensen die aan de deur komen. Eigenlijk is er maar 1 bedrijfstak die bij mij aan de deur komt en dat zijn de energieleveranciers.

  Zeggen dat je bij de concurrent werkt, werkt echt heel goed!!

 71. Ja leuk, gasten van bv Nuon aan de deur die de havo/mavo/vwo net ontgroeid zijn. Dan proberen ze je lekker te maken met 20% korting op de huidige prijs. Vraag ik: “wat is mijn huidige prijs dan?”. Weten ze dus niet en dan zeg ik: “maar hoe weet je dan dat je 20% korting kunt geven???” Einde discussie! 😛

 72. Joppuh; of je gaat op de emotionele toer…zitten ze met hun nét afgeronde opleiding helemaal niet op te wachten; andermans ellende aanhoren:P
  Voordeel is; je kunt ter plekke doordraaien, zij moeten maar beleefd en vriendelijk blijven.

 73. Of vragen naar de olieprijs ontwikkelingen en hoe de trend van de endex beweegt en zich zal ontwikkelen de komende jaren wil ook nog wel’s helpen QM! Dan staan ze helemaal met de mond vol tanden.:P

 74. @ QM: beleefd en vriendelijk? Dat was die gast bij mij totaal niet. Hij beweerde dat ik bij zijn bedrijf (ik zal de naam maar niet noemen) ??1100 per 3 jaar kon terugkrijgen
  Dat de stroom en gaskosten hoger zijn dan bij wie ik nu zit was dan alleen nog maar bijzaak… 😮

 75. Wij zitten ook bij Greenchoice. (Dankzij Vereniging Eigen Huis gaan we binnenkort over op Energie Direct)
  Maar wij hebben toch echt een voorschot van 250 euro per maand! (Voor gas en electriciteit)
  53 euro per maand is toch ECHT bijzonder weinig!

 76. Ja Plantje, precies dat bedoel ik dus. Het zegt alleen maar iets over het verbruik maar je kunt pas echt een vergelijking maken als je de eenheidsprijzen inzichtelijk hebt.

 77. Ik hoop voor PedV dat ie aan het eind van het jaar niet een hoge afrekening krijgt…

  Plantje, wees blij dat je daar weg gaat. Ik had ze in mijn studententijd ook. Toen zijn we overgestapt van Essent naar GC. Aan het eind van het jaar mochten (lees: moesten) we 699 euro bijbetalen… 😮

 78. Joppuh, natuurlijk is het verbruik van belang, maar mijn gevoel zegt dat bepaalde maatschappijen toch veel geld aan je verdienen d.m.v. netwerkkosten. onderhoudskosten e.d. Ze verzinnen wel weer iets…

 79. Plantje jullie zijn toch ook maar met z’n tweeen? Vind het een vrij fors bedrag namelijk, wij betalen volgens mij iets van 150 euro pm.

 80. Ja, is ook een vrij fors bedrag en wat minder zou ook wel kunnen.

  Maar ik zie weinig punten om te besparen. De verwarming is eigenlijk het enige dat er ECHT hard in hakt! Als je die even aan zet vliegen de kuubs er doorheen! Daar kun je weken van douchen!

  En vorig jaar hebben we aan beide kanten geen buren gehad. Nu hebben we in het huis dat aan ons vast zit wel weer buren, dus dat zou wel eens een verschil kunnen maken.

  Daar komt nog bij, dat ik liever wat terugkrijg dan dat ik bij moet betalen!

 81. Greenchoice tarieven 1 jaar vast.
  Leveringstarief Energiebelasting BTW All-in
  Enkel tarief ?? 0,064 ?? 0,1114 19% ?? 0,209
  Dag tarief ?? 0,077 ?? 0,1114 19% ?? 0,224
  Nacht tarief ?? 0,048 ?? 0,1114 19% ?? 0,190
  Vaste leveringskosten ?? 36,00 ?? -318,62 19% ?? -336,32

  Totaaltarief is exclusief capaciteitstarief en meterhuur. Netbeheerskosten worden bepaald door de netbeheerder (circa ?? 0,50 per dag) en via onze totaalnota in rekening gebracht.

  Gastarieven
  Leveringstarief Energiebelasting BTW All-in
  Gas ?? 0,310 ?? 0,1629 19% ?? 0,5628

  Vaste leveringskosten ?? 36,00 19% ?? 42,84

 82. Dat laatste is waar, Plantje… terugkrijgen is toch een vorm van sparen 😉 (hoewel zonder rente).

  Heb je een huis met enkel glas? Waar ik nu woon heeft dat wel, ook totaal niet geïsoleerd. In de winter vries ik bijna letterlijk met mijn handen vast aan de muur binnen en in de zomer is het binnen warmer dan buiten. Het stoken in de winter kost dan inderdaad handen vol met kuubs (kan dat? 8)). Gelukkig ga ik in september verhuizen naar mooi nieuw appartement.

 83. Daar komt nog bij, dat ik liever wat terugkrijg dan dat ik bij moet betalen!

  Dat staat als een paal boven water! Wij draaien meestal wel kiet….

 84. Op de eerste verdieping en de zolder hebben we in totaal 3 ramen met enkel glas. De rest is dubbel glas.

  Sinds enkele maanden noteer ik iedere dag even de meterstanden (electriciteit en gas). En daar zijn me een paar zaken bij opgevallen:
  -nachttarief begint vrij laat (ik meen 23.00 uur)
  -CV is enorme energievreter!

  We hebben een mediacenter die full time aan staat. We gaan regelmatig in bad. Er brandt echt nog wel eens hier en daar een lampje dat uit kan. Maar NIETS kan op tegen het enorme verbruik van de CV. Als we gewoon dagelijks douchen hebben we het over 0,5 kuub gas per dag. Echter, als de verwarming aan moet (en niet eens in alle kamers) loopt het al snel op tot zo’n 10-20 kuub per dag!

  Dus als je ergens geld op wil besparen: ga niet zitten klooien met spaarlampjes, een besparende douchekop, de tv niet op standby zetten (wat maakt dat nu uit bij die moderne LCD/LED dingen?!?). Gewoon in de winter een trui aan doen in plaats van de verwarming! Je moet geen kou lijden maar je kunt hier ECHT veel mee winnen!

 85. Dat is helemaal waar Plantje, op m3 gas valt het meest te besparen, al het andere is marginaal. Gelukkig is mijn appartement goed ge:isoleerd en de cv ketel werkt prima. ’s Winters hoef ik de thermostaat nooit hoger dan 21 graden te zetten en dan is het prima uit te houden.

 86. Onze thermosstaat staat eigenlijk nooit hoger dan 20, alleen afgelopen winter is ie wel een paar dagen op 21 geweest en s’nachts draaien we altijd terug naar 14 maar met die extreem koude nachten deden we niet lager dan 17. Wij koken ook nog heel ouderswets op gas. Ik denk eigenlijk niet dat wij veel kunnen besparen op gas….(buiten die cv om dan)

 87. Toch niet weer een brand?!?

  Bericht door Natascha, op 3 augustus 2010 om 13:00
  Onze thermosstaat staat eigenlijk nooit hoger dan 20, alleen afgelopen winter is ie wel een paar dagen op 21 geweest en s’nachts draaien we altijd terug naar 14 maar met die extreem koude nachten deden we niet lager dan 17. Wij koken ook nog heel ouderswets op gas. Ik denk eigenlijk niet dat wij veel kunnen besparen op gas….(buiten die cv om dan)

  Koken op gas is volgens mij ook niet zo schokkend in verbruik.

  Wel ben ik tegenwoordig alerter op de CV. We hebben nog geen thermostaatkranen in huis. Dus de hele boel slaat af als het in de woonkamer op temperatuur is. En die standaard kraantjes geven VOL hitte door als ze ook maar een beetje open staan.
  Afgelopen jaar is het bij ons wel eens gebeurd dat we een kamer “vergeten” waren. Kom je ’s avonds de slaapkamer in is het gewoon STIKHEET!
  Mede doordat we in de keuken een radiator weg hebben gehaald staat de cv ook iets langer te pompen voordat de thermostaat hem uit zet.

  Dat soort dingen ga ik zeker op letten!

 88. @ Plantje hoe oud is je cv ketel dan? Wij hebben afgelopen najaar een nieuwe ketel aangeschaft. Van ons was 18 jaar oud, en dat heeft ons afgelopen winter aardig aan energiekosten gescheeld.

 89. We hebben een Agpo van 2006-2008 (ik weet het niet precies…is erin gekomen voordat wij het huis kochten)
  Er is ons ook altijd verteld dat het niet veel bijzonders is.

  Komt ook nog wel een keer een nieuwe in. Maar eerst een nieuwe badkamer 🙂

 90. Ik heb r net een nieuwe keuken in, de badkamer moet nog maar even wachten want we willen volgend jaar ook nog naar Cuba ?n nog op wintersport. Dat julllie niet denken dat het allemaal maar gemakkelijk is he? 😉

 91. Nieuwe badkamer staat ook nog op mijn wensenlijstje, maar komt wel weer. Genieten van het leven is mij meer waard. Dan een badkamer die niet helemaal meer naar wens is.

 92. @ Plantje, das inderdaad nog niet oud voor een ketel, maar misschien is het goed om eens te informeren naar een ketel, en te kijken naar de issolatie van je huis middels dakissolatie en overal dubbele beglazing.
  Wij hebbenvoor 5 jaar terug ook alles beter geïssoleerd en dat verdien op den duur terug.

 93. Mwoa… Aangezien we de badkamer laten doen (hele afwerking huis, vloeren, tuin en keuken hebben we zelf gedaan dus hier hadden we even geen zin in!) hebben we ook even naar de ketel laten kijken. Het is niets bijzonders, maar er is ook niets mis mee. We moeten ook niet verwachten dat deze nog tientallen jaren meegaat.
  Het dak ga ik isoleren als ik de zolder af ga werken en die dubbele beglazing…ja ach…ooit 🙂

 94. Genieten van het leven is mij meer waard. Dan een badkamer die niet helemaal meer naar wens is.

  Deze instelling heb ik ook….

  We zijn trouwens best serieus vandaag, is niet?

 95. Bericht door Peter Erik de Visser, op 3 augustus 2010 om 10:37
  Mijn energieleverancier is Greenchoice.
  Ik betaal voor gas en electriciteit niet meer dan 53 euro per maand.

  Dat vind ik veel voor 8 vierkante meter woongenot.

 96. PFf morgen ook weer vroeg op en keihard aan het werk, bikken met een pneumatische bikhamer, heerlijk. Ach, wat is vroeg.. In de vakantie vind ik 7 uur opstaan vroeg :)…

 97. @JanD met alle respect voor FCZwolle maar ik denk niet dat de Vogels al op oorlogssterkte zijn. Het palingseizoen is net begonnen en dan zitten veel voetballers van de Vogels op de Zuiderzee.:D

Reageer