Arbeidsconflict loopt uit de hand

Zwolle – Bij een bemiddeling rond een opgelopen arbeidsconflict bij een bedrijf aan de Blaloweg zijn woensdagmorgen 28 juli twee mannen aangehouden voor belediging en belemmering van politiemensen.

Een 24-jarige Zwollenaar beledigde een van de politiemensen toen die hem om zijn legitimatie vroeg. Bij zijn aanhouding bemoeide een 22-jarige man uit Woerden zich met diens aanhouding. Tegen de 24-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt. De Woerdenaar werd zonder proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Hmmm… als je al een arbeidsconflict hebt en de politie moet er bij komen kan ik me wel voorstellen dat het vragen van legitimatie werkt als een rode lap op een stier.

  Maar goed…eigenlijk staat hier ook maar een half verhaal…

 2. Legitimatie hoef je niet altijd bij je te hebben, je moet hem alleen laten zien bij een overtreding en in situaties waarin dat voor de politie van belang kan zijn.

 3. Legitimatie hoef je niet altijd bij je te hebben, je moet hem alleen laten zien bij een overtreding en in situaties waarin dat voor de politie van belang kan zijn.

  En toen stuitte je op een preventieve controle en had je hem dus niet bij je…

 4. Bericht door ikke, op 29 juli 2010 om 12:52
  Legitimatie hoef je niet altijd bij je te hebben, je moet hem alleen laten zien bij een overtreding en in situaties waarin dat voor de politie van belang kan zijn.

  Het eindresultaat is hetzelfde, maar je bent wel degelijk wettelijk verplicht altijd legitimatie bij je te hebben.
  Beetje hetzelfde idee als: als een boom omvalt waar niemand het kan horen….maakt het vallen dan geluid?

 5. Ik vind het niet normaal maar feit is dat deze verplichting er is, als je daar niet aan mee wilt doen, dan zul je dus inderdaad gestraft worden. Daar kunnen we nog weinig aan doen.

 6. Ik heb meer respect voor het STRAATLEVEN, dan dat achterlijke gedoe van werkgevers. Bureaucratie wordt het ook wel genoemd. Ze spelen iedereen tegen elkaar uit, ze ontslaan je zonder reden. Je moet wel heel erg diep gaan wil je je contract behouden! Fuck them!

Reageer