‘Boots for Africa’ op Open Dag FC Zwolle

Zwolle – FC Zwolle start een samenwerking met ’s werelds eerste voetbalclub, Sheffield FC, om tweedehands voetbalschoenen in te zamelen voor kinderen in Afrika.

FC Zwolle lanceert het project ‘Boots for Africa’ op de Open Dag op zaterdag 7 augustus. De eerste 50 personen die hun voetbalschoenen inleveren, mogen op de Open Dag van FC Zwolle iets uitzoeken bij de kraam van Boots for Africa!! Hoe werkt het? Zoek je oude, nog bruikbare voetbalschoenen bij elkaar, maak ze schoon, bind ze per paar met de veters stevig aan elkaar vast en breng ze naar FC Zwolle. Op de Open Dag kun je ze inleveren bij de kraam van Boots for Africa in de gracht van het stadion.

2 voor 1 aanbieding
Wanneer je aankomend seizoen een paar voetbalschoenen inlevert, krijg je het tweede kaartje voor een thuiswedstrijd van FC Zwolle er gratis bij.

Boots for Africa
De liefdadigheidsorganisatie ‘de Sheffield FC Boots for Africa Charity’ is opgezet in 2007 met als doel oude voetbalschoenen in te zamelen en deze door heel Afrika te distributeren. Ze komen terecht bij kinderen en volwassenen en geven hen hierdoor de mogelijkheid om nog meer te genieten van een prachtige sport. De voorzitter van Sheffield FC, Richard Tims en de projectmanager van Boots for Africa, Jenny Tims zullen aanwezig zijn bij de lancering van het ‘Boots for Africa’ project op de Open Dag van FC Zwolle.

Meer informatie kun je vinden op: www.sheffieldfc.com of www.bootsforafrica.org

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Ach, ik had misschien beter kunnen zeggen dat het in Zwolle geen nieuw initiatief is; het gebeurt al bij andere clubs. Maakt niet uit hoor; is goed project dus hoe meer schoenen er ingeleverd worden hoe beter. Ik heb het altijd al jammer gevonden dat mijn kinderen zo snel uit hun voetbalschoenen groeiden; stond er na een paar weken soms al weer een paar dat nog heel goed was en dan kende ik niemand die ik daar plezier mee kon doen. Met Boots foor Africa hebben nu andere kinderen weer plezier van die schoenen en dat is fantastisch.

  2. Ohwww op die manier:D

    Je hebt ook helemaal gelijk wat het uitgroeien betreft, mijn broertjes hadden soms wel ieder nieuw seizoen andere schoenen nodig…

    Goede actie!

Reageer