Het weer: overwegend droog

Zwolle – Vrijdagochtend is er eerst nog veel bewolking met nog een enkele lichte bui. In de middag komt er steeds meer ruimte voor de zon en blijft het overwegend droog. De wind is zwak tot matig en komt uit het westen tot noordwesten. Het wordt 20 graden op de Wadden en 24 graden in het zuidoosten. Vrijdagavond is het wisselend bewolkt en droog. In de loop van de avond draait de wind naar het zuiden. In de nacht neemt de bewolking toe en in de vroege ochtend valt er wat motregen. De minima komen uit tussen 12 en 14 graden.

29-07-2010_weerfoto__v_ittersumstraat.jpg
Van Ittersumstraat 

Het weekend begint met veel bewolking en wat motregen. Zaterdagmiddag is het wisselend bewolkt en komen er enkele buien voor. Er staat een stevige zuidwestenwind waarmee vrij warme lucht wordt aangevoerd. De temperatuur loopt op naar gemiddeld 23 graden, maar in het zuiden kan het met wat zon wellicht 27 graden worden. Ook zondag is er kans op een bui, maar zien we zeker ook de zon. Het wordt opnieuw gemiddeld 23 graden, maar in het oosten en zuiden kan de 25 graden worden overschreden.

De kans is groot dat het wisselvallige weerbeeld volgende week doorzet met daarbij vrij normale temperaturen voor de eerste week van augustus. De meteorologen zien echter op de weerkaarten ook enkele voorzichtige aanwijzingen voor een overgang naar warm, stabiel zomers weertype in de loop van volgende week.

Artikel delen:

Reageer