Het weer: eerst zon

Zwolle – Zaterdag begint in het midden en oosten van het land met nog wat zon, maar de bewolking neemt snel toe. Vanuit het westen trekt buiige regen over het land. In het hele land raakt het steeds meer bewolkt. Alleen in het zuidoosten kan nog lang de zon schijnen.

30-07-2010_weerfoto__oosterenk_vanaf_watersteeg_.jpg
Oosterenk

Vanuit het westen valt er regen. Er zal niet veel neerslag vallen, maar toch 1 of 2 mm. Met de matige tot vrij krachtige zuidwestenwind wordt warmere lucht aangevoerd en dat zien we terug aan de temperaturen. Op de Wadden wordt het 21 graden en lokaal in het oosten van Brabant 27 graden. De avond en nacht verlopen bewolkt en er komen verspreid over het land enkele buien voor. Door de bewolking en de aanvoer van warme lucht is het minder fris. De minima komen uit rond 16 graden.

Zondag is het overwegend bewolkt en valt er een enkele bui. Veel neerslag zal er echter niet vallen en de kans dat de zon in de loop van de dag nog even doorbreekt is groot. We bevinden ons nog steeds in vrij warme lucht. De maxima liggen tussen 21 in het noorden en 26 graden in het oosten.

Maandag is het wisselend bewolkt met in de loop van de dag toenemende kans op buien vanuit het westen. Met een zwakke tot matige westen- tot noordwestenwind wordt het iets koeler. De temperatuur komt uit tussen 20 en 25 graden.

Daarna zijn er tekenen dat er eind volgende week stabieler weer op komst is met hogere temperaturen en meer zon. Voorlopig blijft het weer echter wisselvallig met grote kans op buien en temperaturen rond normaal voor de tijd van het jaar.

Artikel delen:

Reageer