Sneller stallen bij NS fietsenstalling in Zwolle

Zwolle – Vanaf 1 augustus 2010 introduceert NS in 36 NS fietsenstallingen het concept Stallen-Op-Pas. Dat zal ook in Zwolle het geval zijn. Klanten met een OV-fietsabonnement, NS-Business Card of Mobility Card betalen voor het stallen van hun fiets niet meer contant in de stalling, maar achteraf. Dit is een betalingsvernieuwing in de fietsenstallingbranche. Dat stalt snel en gemakkelijk.

Zo maakt NS het nog makkelijker om met de fiets naar het station te komen. Op de fiets wordt door de stallingbeheerder een sticker met streepjescode geplakt. Als de klant met de fiets de stalling in gaat, worden zijn pas en de sticker met streepjescode gescand. Als de klant de fiets weer ophaalt, scant de stallingbeheerder de sticker opnieuw. De kosten van Stallen-Op-Pas worden maandelijks achteraf automatisch geïncasseerd. Zo hoeft de klant niet meer contant te betalen. Contante betalingen blijven ook mogelijk.

Andere voordelen voor de klant: nooit meer geld wisselen, overzicht van de stallingkosten én sneller stallen. NS Businesscard en Mobility Card zijn enthousiast over deze fietsenstalling-aanvulling op hun aanbod. Na afloop van de proef wordt gekeken of Stallen-Op-Pas ook in andere NS fietsenstallingen ingevoerd wordt.

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Tja, ik wil geen zuurpruim zijn, maar als je dagelijks je fiets stalt bij de NS-stalling van Spruyt, dan weet je wel beter.

  Leuk dit soort ontwikkelingen, maar de gewone klanten zullen blijer zijn met wat meer bassale verbeteringen. Ten eerste wat plek, zodat je je fiets gewoon stallen kan in plaats van zoeken en proppen. Ten tweede normale rekken zodat je in de herfst/winter niet goor wordt van je smerige fiets optillen en op slot zetten. En ten derde gratis pinnen. Want alsof 12euro per maand nog niet duur zat is, moet je nog zwaar ouderwets betalen voor een pintransactie.

  Mijn (tweede alweer in 2,5 jaar) fiets is inmiddels compleet verrot door de slechte rekken van Spruyt en had al besloten de 144 euro per jaar te besteden aan nieuwe fietsen in plaats van aan een stel afzetters.

  Dag dag NS/Spruyt, hallo publieke stalling.


  ⚠️ Meld

 2. Inderdaad Hans 1964,

  vooral die bovenrekken voor ouderen niet te doen om daarin de fiets te stallen.
  En dan die sticker… zijn pas en de sticker met streepjescode gescand. Als de klant de fiets weer ophaalt, scant de stallingbeheerder de sticker…

  Net zoveel werk denk ik. En dan die streepjescode, er worden nogal wat fietsen gestolen moet je telkens opnieuw…?  ⚠️ Meld

 3. Zo maakt NS het nog makkelijker om met de fiets naar het station te komen
  AAAAAAAAAH!!!
  Nou ja, ik moet zeggen dat het niet moeilijk is om met de fiets naar het station te KOMEN, maar die (gratis) stallingen daar… >:(


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.