‘Smaakfruit’ is thema Week van de Smaak 2010

Zwolle – Zwolle heeft een rijke geschiedenis als het gaat om smaak. Niet alleen was de stad Hoofdstad van de Smaak in 2008. De stad herbergt ook drie personen die alle drie de titel ‘Meest Markante Horecaondernemer’ in ontvangst hebben mogen nemen en wie kent de Librije nou niet. Kortom Zwolle heeft veel te vertellen als het gaat om de smaakvolle historie. Het najaar van Zwolle is smaakvol. Veel activiteiten, met voor elk wat wils. Want iedereen heeft zijn eigen smaak.

Tijdens de jaarlijkse Week van de Smaak (19 t/m 26 september) organiseren diverse restaurants of andere smaakvolle partners in en om Zwolle verschillende activiteiten met het thema smaak. Het thema van de Week van de Smaak is dit jaar: ‘Smaakfruit’. Eén van de vaste onderdelen in de Week van de Smaak in Zwolle is de Superstreekmarkt. Deze vindt dit jaar voor de derde keer plaats op de Agnietenberg op 26 september. Van 11–17 uur kan er heerlijk geproefd worden van diverse streekproducten. Uiteraard kunnen er vragen gesteld worden aan de producenten/ smaakmakers en kunnen de producten worden gekocht.

Een driedaags gastronomisch evenement georganiseerd door het Deltion College vindt plaats van 29 t/m 31 oktober. Daar kan iedereen de verschillende specialiteiten van enkele Zwolse restaurants proeven. Uniek is dat ieder restaurant zijn eigen sfeer weet te creëren in een eigen minirestaurant. Kom proeven, ruiken en genieten. Vrijdag en zaterdag van 16-24 uur; zondag van 14-22 uur.

Om meer te ontdekken van de lekkere Zwolse historie biedt VVV Zwolle vanwege haar 115 jarige bestaan de wandelroute ‘Zwolle een smakelijk stukje historie’ aan voor maar €5,00. Kom dit najaar naar de VVV winkel, Hoofdwacht, Grote Markt 20, 8011 LW Zwolle. Kijk voor meer activiteiten op www.vvvzwolle.nl .
Artikel delen: