FC Zwolle simpel langs WVF

Zwolle – Zaterdagmiddag om 14.30 uur trapten op Sportpark De Weide Steen de amateurs van de nieuwbakken 1e klasser WVF, af voor een sportief treffen met grote broer FC Zwolle. Voor trainer Eduard Lindeboom van WVF was het een weerzien van oude makkers. Hij heeft tijdens zijn studie voor oefenmeester 1, stage gelopen bij FC Zwolle.

wvf_fczwolle_6126_470.jpg
Een grabbelende Michel van der AA …

Rijen voor de kassa, een goede dag voor de penningmeester. Honderden belangstellenden bezochten het sportpark in Westenholte, maar zagen qua wedstrijd weinig spektakel. Over de gehele wedstrijd, was het FC Zwolle, dat naar ieders verwachting, het meeste balbezit had. Toch kwam WVF in de eerste helft niet onder extreem grote druk te staan en waren de kansen die de betaalde jongens creëerden niet in die getale, dat een grote uitslag in het verschiet lag. Ja, er waren wel kansen voor FC Zwolle, maar hier werd niet op de juiste manier mee omgegaan. Het duurde tot de 20e minuut, voordat de WVF-keeper Michel van der AA capituleerde, 0-1. Vijf minuten daarna was het Erik Bakker, die de 0-2 op het scorebord zette. Met de 0-2 stand zochten de beide ploegen de kleedkamer op.

wvf_fczwolle_6335_470.jpg
Honderden belangstellenden, een mooie dag voor de penningmeester …

wvf_fczwolle_6132_470.jpg
Jeroen van Leeuwen te laat bij een actie van Erik Bakker …

wvf_fczwolle_6244_470.jpg
De zoveelste knappe redding van keeper Mike te Wiele …

In de tweede helft werd er bij beide ploegen ruim gewisseld. Het duurde tot de 65e minuut, voordat de voorsprong werd uitgebreid. Het was de ijverige Danny Schreurs die het derde doelpunt voor zijn rekening nam. Had WVF dan helemaal geen kansen? Nauwelijks, of het moest in de eerste helft de jonge spits van WVF, Özhan Kardag zijn of in de tweede helft de ingevallen Timo Bijmers. Zij wisten beide niet de nul van het scorebord te verwijderen. Hoewel keeper Mike te Wiele, in de tweede helft ingevallen voor Michel van der AA, enkele bijzonder knappe reddingen verrichtte, was het toch FC Zwolle, dat de stand door Bram van Polen verder uitbreidde, 0-4. In de laatste tien minuten was het snel gedaan met WVF. Na een knal op de lat van Danny Schreurs, was het 5 keer de nieuwe aanwinst en in de tweede helft ingevallen Sjoerd Ars, die de eindstand van 0-9 bepaalde. Hoewel de 0-8 een eigen doelpunt van een WVF-verdediger was, werd deze toch door de speaker van de dag, Wichert aan het Rot, op naam van Sjoerd Ars geplaatst. Volgens Wichert, maakte men bij WVF nooit geen eigen doelpunten.

wvf_fczwolle_6072_470.jpg
Pepijn Kluin met moeite door de WVF-defensie …

wvf_fczwolle_6102_470.jpg

wvf_fczwolle_6177_470.jpg

wvf_fczwolle_6238_470.jpg
… Mike te Wiele was ook Arne Slot de baas …

wvf_fczwolle_6316_470.jpg

wvf_fczwolle_6385_470.jpg
Sjoerd Ars maakt zijn 4e doelpunt …

wvf_fczwolle_limduan_6274.jpg
… het is altijd nog voorzichtigheid geboden bij Dominggus Lim-Duan…

Artikel delen:
Reacties 17
 1. Natascha op jou vraag :de keeper van het eerste stond de eerste helft onder de lat.verder wil ik even reageren op het feit dat ik niet alles goed kon zien.de geluidsinstallatie kwam niet verder dan waar ik nu zat.Amateurvereniging.Niets mis mee,want als wij op het hoofdveld hadden mogen spelen was het een ander verhaal geweest.Daar kwam bij dat de nummers op de shirts van de FC onduidelijk waren.De shirts vond ik geweldig met mijn PEC achtergrond.Groen wit gestreept.Ik heb er nog 1 van vroeger.de tweede helft kwam FC de kant op waar ik zat,dus kon ik ook veel spelers herkennen.Verder heb ik gewoon mijn liefde aan zowel WVF als FC. Zwolle proberen te tonen.Niet altijd op een manier zoals men gewend is maar op mijn manier .Ik vond het een leuke middag ,droog weer,geen trammelant en een goede sfeer ,voor herhaling vatbaar.


  ⚠️ Meld

 2. hans ,sorry maar ik vergeet te vermelden dat je een mooie reportage hebt gemaakt,maar dat zijn we van jou wel gewend.


  ⚠️ Meld

 3. Steege, een voetbal wedstrijd fotograferen met een sluitertijd van 1/125. Dat is toch wel heel bijzonder hoor 😉
  Wat beoogde je hiermee??


  ⚠️ Meld

 4. Natascha op jou vraag :de keeper van het eerste stond de eerste helft onder de lat

  Ik persoonlijk vond de keeper van de tweede helft beter.

  .verder wil ik even reageren op het feit dat ik niet alles goed kon zien.de geluidsinstallatie kwam niet verder dan waar ik nu zat.Amateurvereniging.Niets mis mee,want als wij op het hoofdveld hadden mogen spelen was het een ander verhaal geweest.Daar kwam bij dat de nummers op de shirts van de FC onduidelijk waren

  Hier heb je helemaal gelijk in, ik vind de rugnummers ook zeer onduidelijk, dat zal voor de tv nog wel problemen gaan opleveren. Beter hadden ze een zwart randje om de cijfers gemaakt.


  ⚠️ Meld

 5. Zwolluh,dit was de eerste keer dat ik dit seizoen de jongens zag spelen en Natascha heeft gelijk vanaf mijn positie was het onmogelijk te volgen wat er aan de overkant van het veld plaats vond .Dus ik vind jou opmerking niet terecht en zo dachten er gelukkig ook veel van de FC er over.Aan de shirtjes wordt gewerkt is mij door Albert v d Haar verteld.


  ⚠️ Meld

 6. FC Zwolle boekte zaterdagmiddag een eenvoudige zege op de amateurs van WVF. Art Langeler, de eindverantwoordelijke in Zwolle, was tevreden over het spelbeeld. De coach kijkt echter wel uit naar het einde van de voorbereiding, zodat het echte werk kan gaan beginnen.

  Langeler was over de meeste dingen tevreden in het duel met de amateurs. “Bij vlagen gaat de bal goed rond, controleren we de wedstrijd. Alleen de afronding laat, zoals in de eerste helft, nog weleens te wensen over. Het is te veel pieken en dalen. Al komt dat vanmiddag ook voort uit het niveauverschil tussen de ploegen.”

  Over twee weken staat de eerste officiële wedstrijd uit bij FC Emmen op het programma voor FC Zwolle. “Wij kijken ernaar uit. We hebben een prima voorbereiding achter de rug, maar dat is geen garantie voor succes, daar win je geen punten mee. Die zijn straks wel in Drenthe te vergaren, van mij mag het beginnen.”

  Soccernews


  ⚠️ Meld

 7. Hoe speelt Tissingh eigenlijk bij de FC? Hoorde zeer positieve verhalen over hem rechtstreeks uit de Veluwe. Zijn vader was ook een noeste verdediger en….daar komt de WVF-connectie: Ome Ruud ook!
  Ruud kon goed keepen maar ruimte met zijn kale klats ook veel op in de verdediging. Speelde te laag bij WVF omdat hij voor gezelligheid koos. Als deze Fc-spelert uit hetzelfde hout gesneden is….is het in elk geval het goede hout: succes!


  ⚠️ Meld

 8. Mike je bent nog jong en kunt de competitie aangaan met Michel,als je wat stabieler wordt en wat rustiger kun je heel ver komen.Een keeper heeft dan de pech dat hij maar op 1plaats inzetbaar is.Veel succes dit seizoen.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.