Wereldster Armin van Buuren laat Zwolle dansen

Zwolle – De nummer één dj van de wereld, Armin van Buuren, was zondagavond de hoofdact van het jaarlijkse dans- en muziekfestival Citymoves. De sympathieke dj was de laatste artiest in een rij van dj’s en rockband Di-rect die vanaf zondagmiddag Park de Wezenlanden op z’n kop zetten.

 cit_25.jpg

De line-up van zondagavond begon met rockband Di-rect. Dat viel niet bij iedereen in goede aarde. Niet bij de weergoden in ieder geval, want het tijdens het gehele optreden viel regen uit de lucht. De fanatieke dansliefhebbers kwamen voor de beats en zaten niet op de rockband te wachten. Sommigen waren juist speciaal voor de Di-rect naar Zwolle gekomen, om van de band live de nummers van hun nieuwste album te beluisteren. De bandleden van Di-rect wisten waar ze aan begonnen: een vreemde eend in de bijt bij een dansfeest, maar de mannen waren tevreden met hun optreden. Op de volgende Citymoves, dat over twee weken in Deventer plaatsvindt, zijn ze weer geboekt. Vooraf het optreden van Armin van Buuren vond er iets bijzonders plaats. Stichting Opkikker organiseerde voor de 17 jarige Yanan, zijn broertje, zijn zusje én zijn ouders een Opkikkerdag. Even het ziek zijn van Yanan vergeten en gewoon met het hele gezin genieten. Met Van Buuren vond met name backstage een uitgebreide meet en greet plaats. Tijdens het optreden kon het gezin van de show en de muziek genieten vanaf een VIP-plaats. 

cit_13.jpg

cit_5.jpg

cit_7.jpg 

Meer nieuws en foto’s bij Lees verder…

cit_6.jpg

De beste dj van de wereld, die de afgelopen dagen nog moest optreden in Engeland en Duitsland, gaf een puike show weg en wist de Zwolse danceliefhebbers geregeld in vervoering te brengen. De dj draaide onder andere zijn nieuwe single ‘Full Focus’ en nummers van zijn vierde album ‘Mirage’.

cit_2.jpg

cit_12.jpg

cit_4.jpg

cit_8.jpg

cit_9.jpg

cit_10.jpg

cit_14.jpg

cit_11.jpg 

Artikel delen:
Reacties 61
 1. Als ik me niet vergis ligt berkum in dezelfde windrichting als de meppelerstraatweg… beetje achtergrond muziek maar daarvoor moest je goed luisteren. En dat in niet geisoleerde flatjes… tjonge jonge je zult maar in Berkum wonen. Tja bassen zijn net iets anders dan kerkklokken maar voor sommigen niet minder irritant:o

 2. Altijd hetzelfde, wordt er in Zwolle iets leuks georganiseerd dan zijn er een dag later altijd wel mensen die er last van hebben gehad. Ga dan op de hei wonen en niet in de stad. Dit soort evenementen zijn goed voor de stad en zorgen voor een positieve sfeer.

 3. De stekkers (hoeveel zouden dat er eigenlijk zijn?) uit dit zoveelste op precies dezelfde manier verlopende gehoorbeschadigende en grove geluidsoverschrijdende massahysterische mega-evenement trekken. De huidige lichting bestuurders zijn echter ongelooflijke lafbekken om dit soort feesten gewoonweg te verbieden, (recent voorbeeld in Amsterdam de kersverse burgemeester Eberhard van der Laan met zijn misplaatste WK- grachtentocht en Museumpleinhuldiging uiteraard met urenlange housedreunen van de onvermijdelijke feestopleukende DJ), omdat ze anders de ⤽vrolijk feestende⤝ meute tegen zich kunnen krijgen.

  Als er dan toch nog gefeest moet worden dan zijn er hele goeie tips te bedenken om het in ieder geval binnen de perken te houden:
  Het entreegeld moet hoog zijn. De organisatie berekent precies wat de kosten zijn aan politie- en ander hulpdiensten en dat betaalt men zelf.
  De hulpverleners krijgen het dubbele uitbetaald, wegens weekenddienst en risicovol werk. En niet in de laatste plaats: omwonenden die aangeven te willen vluchten, krijgen hotel- en/of andere daarvoor te maken reis- en overnachtingskosten vergoed van de organisatie!

 4. Verdieping denkt alleen aanzich zelf als die de kerkklokjes maar kan horen en dan met carnaval zogenaamd het leuke persoontje uithangen met ze raad van 11 waar alleen zogenaamd grappig mensen inzitten en de rest van het jaar lopen ze te zeiken op alles en iedereen. Zoek een leven!>:(

 5. Beste Verdieping. “Voor ieder wat wils” is het toch? Ik heb niks met carnaval en kan me vreselijk storen aan de carnavalvierders in de binnenstad. Maar ach denk ik dan….. het is maar voor een paar dagen. Het is geven en nemen in een stad. Als je er niet tegen kan moet je niet in een stad gaan wonen.

 6. Heey mensen ,

  We mogen echt blij zijn met de festivals neem nou het voor beeld Stadshagenfestival en in aan komst Diezefestival wat een gezellige sfeer geeft in de wijken..

 7. Beste Jaap, wat is je probleem? Je reactie raakt kant noch wal, echt ongelofelijk dat je zoveel aantoonbare onzin weet neer te zetten hier. Dit soort evenementen hebben hun eigen security, er zijn eigenlijk nooit noemenswaardige incidenten. Ik denk eerlijk gezegd dat je een heel zielig en éénzaam leven leidt, want je reactie is 1 grote uiting van diepgewortelde frustratie. Get a life!

 8. Zwolle wil zo graag een studentenstad zijn. Maar dan moet je naast studiemogelijkheden ook genoeg kunnen bieden voor de vrije tijd. Een evenement als dit is perfect, niet alleen voor studenten maar ook alle andere jongenen. We hebben al geen fatsoenlijke discotheek. Maar studenten zijn van harte welkom hier, stimuleert de ontwikkeling van Zwolle ook………maar af en toe een feestje geven nee dat kan niet volgens sommigen. Waar zijn we dan helemaal mee bezig?????

  En idd als ik me ergens aan irriteer dan is het wel carnaval, maar daar zal je mij niet over horen. Ik zorg gewoon dat ik niet in de stad hoef te zijn. Maar laat die mensen alsjeblieft lekker hun gang gaan, zodat wanneer er een feestje als citymoves is hier ook niet over gezeurt wordt.

 9. yahooo!! 😀 straks weer 14 dagen kermis bij huis:D. Als je is langdurig 12 uur per dag geluidsoverlast willen dan is dit denk ik wel de overtreffende trap

  maar zoals hierboven staat dan moet ik maar niet in de binnenstad wonen..;)

 10. Laten we het niet over ene verdieping gaan hebben, want dat is veel te veel eer als ik het zo lees. waarom negeren jullie die man niet? Het was een tof feest dat uiterst goed en VEILIG verlopen is.

 11. Don’t feed the troll! Laat verdieping lekker zeuren! De eenzame ouwe verbitterde man met zijn groendorp Berkum.

  Een mooi feest was het zonder incidenten. Alles was goed geregeld en zoveel lawaai was er niet.

 12. Veel reacties maken nog maar weer eens pijnlijk duidelijk hoe diepgaand ingeburgerd de lawaaiverslaving, en hoe groot het taboe is. Kreten als ⤽dan gaat u toch op hei wonen⤝ en ⤽dan moet u maar niet in een stad gaan wonen⤝ zijn nog steeds schering en inslag. Het gemis aan een empathische houding die op zijn minst een opening biedt om alternatieve oplossingen te zoeken is tekenend. Het is voor slachtoffers van geluidsoverlast onbegrijpelijk dat de daders van het akoestisch terrorisme, i.c. de echte belanghebbenden, die er ook nog eens veel geld aan verdienen, weer eens vrijuit gaan en zelfs de publieke sympathie weten te verwerven.

 13. Bericht door Jaap, op 2 augustus 2010 om 13:41
  Veel reacties maken nog maar weer eens pijnlijk duidelijk hoe diepgaand ingeburgerd de lawaaiverslaving, en hoe groot het taboe is. Kreten als ⤽dan gaat u toch op hei wonen⤝ en ⤽dan moet u maar niet in een stad gaan wonen⤝ zijn nog steeds schering en inslag. Het gemis aan een empathische houding die op zijn minst een opening biedt om alternatieve oplossingen te zoeken is tekenend. Het is voor slachtoffers van geluidsoverlast onbegrijpelijk dat de daders van het akoestisch terrorisme, i.c. de echte belanghebbenden, die er ook nog eens veel geld aan verdienen, weer eens vrijuit gaan en zelfs de publieke sympathie weten te verwerven.

  *proest*

 14. @Jaap : GAAAAAAPPP!!!………. Ga lekker in een WW2 bunker wonen joh…

  Was een leuk feessie! Heerlijk genoten! :D:D
  Armin was lekker op dreef!
  En lekker dichtbij, eindelijk eens niet uren in de auto voor een party!

 15. Het allermooiste is dat diegene die er geweest zijn plezier hebben gehad en dat als het er op aan komt niemand er last van heeft gehad ook niet van bassen en al dat flauwekul.Als het in de wipstrik al niet te horen was zoals Natascha schrijft,dan kunnen jullie wel nagaan dat Verdieping zit uit te dagen.Dat vind ie mooi.Gun dan iedereen zijn pret.

 16. Beste Jaap, jij verwacht van mensen die geen problemen hebben hebben met dit soort evenementen dat ze voor mensen als jij een empatische houding aannnemen. En dat terwijl jezelf zo’n rigide standpunt inneemt. Beste Jaap, hoeveel van die evenementen zijn er nu helemaal in Zwolle? Graag een eerlijk antwoord. Je bent totnutoe alleen maar erg hypocriet, Zwolle moet zich aanpassen aan jou, maar omgekeerd geef je niet thuis. Dat is pas a-sociaal!

 17. Ach ja, wat nog maar weer eens aangeeft, dat lawaai tot norm is verheven en degenen die daar problemen mee hebben, zich aan dienen te passen.

  Dat er nou nooit eens wordt gezegd, “goh, wat vervelend dat u er last van heeft”, (empathisch) maar alleen maar “Goh, wat vervelend dat u ons meedeelt dat u er last van heeft, eigenlijk bent u wel een zielig persoon, die “a life moet getten”, moet verhuizen en meer van dat soort gemeenplaatsen.

 18. @Wichert, dank voor het aanbod. Wij vluchten bij dat soort (en andere) gelegenheden naar ons boshuis. Ook daar kunnen we soms “genieten” van de bastonen vanuit Ommen of Lemelerveld (afhankelijk van de wind).
  Dat ruilen was meer een reactie op blabla, in de punt van zuid. Misschien dat die kon ruilen met bewoners van bijv. de Grasdorpstraat e.o.. Van sommigen weet ik dat die bij dit soort festivals het weekend de stad uitvluchten.

 19. Als mensen die bijv. in de binnenstad van Zwolle wonen geluidsoverlast ondervinden van bijv. de kermis dan vind ik dat heel naar voor die mensen, maar ik kan geen medelijden met ze hebben. Het is simpelweg een feit waar je rekening mee moet houden als je je intrek neemt in de binnenstad, neem toch aan dat alle voor- en nadelen tegen elkaar afgewogen worden. Daarnaast leven we met zijn allen in een stad die groeit, dit heeft zijn voor en nadelen. Hierbij weegt het belang van de massa zwaarder dan dat van een individu.
  En zoals eerder werd genoemd: hoeveel noemenswaardig geluidsoverlastbezorgende evenementen zijn er nou eigenlijk in Zwolle? Als het ieder weekend raak is, dan mag je klagen. Maar met de huidige situatie………….

 20. Wereldster armin van buuren… nou nou k ken hem niet wat doet die gozer? Mensen opzwiepen tot ze doof zijn? Nou laat ze maar genieten dan zolang het nog kan!

 21. Bij ieder festival zijn er weer mensen die er overlast van hebben. Maar ik heb ook vaak overlast van het weer, je kunt overal wel overlast van hebben. Ik woon op nog geen 200 meter van het terrein en heb totaal geen last gehad. Ja in de verte hoorde je wat muziek. Sjonge.

 22. wen er maar aan Jaap, nergens in NL kun je een feest organiseren zonder dat er mensen last van hebben, of zeggen dat ze last er van hebben terwijl dat best meevalt (de azijnpissers).
  We leven nou eenmaal in een klein land. Moeten we dan alle grote evenementen maar aflassen? Koop een stel oordoppen ipv ons lastig te vallen met je geblaat!

 23. @zusenzo

  Wereldster armin van buuren… nou nou k ken hem niet wat doet die gozer? Mensen opzwiepen tot ze doof zijn? Nou laat ze maar genieten dan zolang het nog kan!

  En je hebt wel een tv in je grot? 😉

 24. De plaatselijke krant Sensator kopt dat er w?l geluidsoverlast was zondag. Ze willen het gewoon lijkt het wel. Feit is, dat er bij de politie maar één klacht binnengekomen is!

 25. Heb super genoten. was lekker feesie totdat di-rect kwam. Daarna met Armin lekker geknalt tot 23:00:D:D:D

  Volgend jaar weer en wat mij betreft met Meeeeeer Decibellen!!:o

 26. @zusenzo
  ook zeker nooit van DJ Tiësto gehoord?
  Laatste paar jaar heeft Armin Tiësto afgelost als beste DJ ter wereld…
  Misschien eens vaker het nieuws kijken of de krant lezen?

 27. Bericht door droko, op 3 augustus 2010 om 09:52
  Bij ieder festival zijn er weer mensen die er overlast van hebben. Maar ik heb ook vaak overlast van het weer, je kunt overal wel overlast van hebben. Ik woon op nog geen 200 meter van het terrein en heb totaal geen last gehad. Ja in de verte hoorde je wat muziek. Sjonge.

  hahahaha

 28. Droko,

  een natuurlijk iets die regen.

  Edin R, ja een tv in huis maar die kan naar believen aan en uit.

  Freddie, de krant lees ik, diverse zelfs, maar dat soort zaken neem ik voor kennisgeving aan er zijn belangrijker zaken in de wereld.

 29. De beste dj’s zijn toch niet die ‘grote jongens’die overal standaard hun set afdraaien…maar juist degenen die net beginnen…innovatief durven te zijn en ECHT enthousiast.

  Duswaarhebbenwehetover:P ???

 30. Blijkbaar is (het klagen over) geluidsoverlast nog steeds een taboe. Zodra je klaagt, krijg je allerlei verwensingen naar je hoofd en wordt je aangeraden om maar te gaan verhuizen.
  Omdat geluid een subjectieve ervaring is en niemand voor een ander kan bepalen wat aangenaam, irritant, mooi of lelijk, hard of zacht is, is een genuanceerde opstelling op zijn plaats. Horen is namelijk net zo goed voelen, omdat geluid uit trillingen bestaat en ons oor altijd ⤽in gebruik⤝ is.
  Wetenschappelijk onderzoek wijst onomstotelijk uit dat blootstelling aan lawaai niet alleen heel ongezond is maar ook dat het nooit went en dat het alleen maar toeneemt. Daar moeten we niet lichtvaardig over denken, laat staan het op persoonlijk niveau ridiculiseren en bagatelliseren van degenen die hier ongevraagd en ongewenst mee opgezadeld worden.
  Ik kom tot de treurige constatering dat er voor degenen die zeggen overlast te ondervinden van geluid geen ruimte meer is. De toenemende lawaai economie heeft een louter egoïstische, consumerende mens gecreëerd die geen idee meer heeft dat vrijheid niet betekent maar kunnen doen waar men zin in heeft, maar gaat over het kennen van de eigen grenzen en daar bewust naar leven.
  Het verschil respecteren tussen privésfeer en publieke ruimte. Die basishouding hoort bij innerlijke beschaving en fatsoen.
  Fatsoen en respect zijn tegenwoordig echter ver te zoeken. We hebben op dat vlak nog heel veel te doen om de dolgedraaide herriemaatschappij weer tot rust te brengen. Want of het nou Bevrijdingsdag heet Koninginnedag, of er een tweede plaats op een WK is behaald of dat er ⤽zomaar⤝ een Dancefeest wordt georganiseerd, een feestje moet gebouwd worden. Als je ziet wat daar allemaal voor uit de kast wordt getrokken aan (party)-tenten, podia, licht- en geluidsapparatuur, en hoeveel mensen zich daar enorm druk om maken. De bezoekersaantallen, het drank- en drugsverbruik, de gehoorverscheurende decibels en de gigantische puinhoop nadien, dan staat zet Nederland helemaal bovenaan op de kaart van Feestbeest-Natie nummer 1.
  Ik schaam me echter voornamelijk plaatsvervangend dood. Als ik zou vragen of de muziek aan dan wel wat harder mag, word ik op mijn wenken bediend. Maar vraag ik of de muziek alstublieft wat zachter of uit mag, dan krijg ik allerlei verwensingen naar mijn hoofd. Dat is vragen om moeilijkheden.
  Art. 8 van het Europese Verdrag van de Rechten van de Mens luidt: Het recht op privé:
  een plek waar niemand kan treden, geen autoriteit, geen vijand, geen minnaar, waar niemand je sfeer mag beïnvloeden.
  Wat praktijk is geworden in de afgelopen jaren, is dat iedereen die je lastig kan vallen met een volumeknop, uiteindelijk op allerlei manieren in staat wordt gesteld binnen te dringen in je persoonlijke levenssfeer. Zonder te blikken of te blozen. Het is niet alleen onbegrijpelijk, maar ook onverteerbaar dat eenieders grondrecht aan alle kanten opzettelijk en veelvuldig geschonden wordt.
  Het zou vicieuze cirkel doorbrekend zijn als juist een ⤽beroemdheid⤝ als Armin van Buuren zich eens zou inzetten voor al die privacy behoeftigen, die de middelen niet hebben om zich met rust en ruimte te omringen en met hun getergde zintuigen moeten aanzien hoe ze wegzakken in het lawaaimoeras dat Nederland heet.

 31. Toon Verberg, er is overlast en overlast.De meeste concerten/feesten zijn na 2en wel afgelopen…maar je hebt heel erge pech als een kermis in de buurt neerstrijkt, de bonkende kermisherrie gaat de hele nacht door.
  Of als je de pech hebt in een mindere buurt te wonen, waar een hele rij buren innig met elkaar bevriend is en elk spatje mooi weer meteen aangrijpt om te gaan zuipen en te gaan lallen/gillen.Hun eigen koters zullen er wel immuun voor zijn, dus de rest van de buurt ook denken ze..8)

 32. @Toon Verberg

  Ik kan er niet meer van maken dat je gewoon een grote huilbaby bent! :o, ga lekker in een isoleercel zitten dan hoor je lekker niks toedeloe >:(

 33. @ Toon, er zijn tocht duidelijke afspraken over het aantal decibellen gemaakt. En bij mijn weten wordt dit ook gecontroleerd.

  En wordt er opgetreden als er sprake is van overlast.

 34. Toon komt uit de kast,eindelijk eens iemand die weet hoe je een feestje moet bouwen.Zonder muziek en drank kan het ook gezellig zijn.
  Ik kom niet.Vroeger hadden we in Zwolle een zangeres die heette DESI BELL

 35. Tuurlijk een feestje op zijn tijd moet kunnen! Geen probleem mee. Maar wat Toon zegt klopt wel. Ben afgelopen vrijdag op een bruiloft geweest waar horen en zien je verging. Harder kan altijd, zachter kennelijk niet. En niet iedereen zit in dezelfde levensfase. Als je kleine kids hebt baal je als een stekker met zoveel herrie vlabij de deur. Als je jong bent maakt het je niet uit. En buiten dat, moet dat op zondag terwijl maandags de mensen weer aan het werk moeten. Ik denk dat de zaterdag minder drempels heeft. En we hebben natuurlijk ook net het feest aan de Wythmen plas gehad. Beide feesten waren te horen in Zwolle Zuid, maar ik heb er wel om geslapen. Maar goed, kennelijk was het wel een leuk feest.

Reageer