Van der Kooy stopt met discussieprogramma

Zwolle – Panellid, en raadslid voor de VVD in Zwolle, Gerrit Van der Kooy stopt na dertien jaar bij het RTV Oost discussieprogramma Achter de Schermen.

Van der Kooy stapte vorige week halverwege het programma op toen hij niet het woord kreeg van de discussieleider. Het ging om een gesprek over schadeclaims bij ongelukken naar aanleiding van de doden bij de Loveparade in Duisburg. Volgens Van der Kooy was het incident de druppel die de emmer deed overlopen. RTV Oost is nu op zoek naar een nieuw panellid voor het discussieprogramma Achter de Schermen.
Bron: RTV Oost

Artikel delen:
Reacties 46
 1. Bericht door verdieping, op 2 augustus 2010 om 18:02
  jammer, van der kooy zijn bijdrage aan het programma vond ik altijd erg sympathiek.

  In de kroeg is hij leuker.

 2. En dat allemaal omdat Zwollenaar Van der Kooy boos uit een programma loopt? Het werd sowieso tijd voor een nieuw geluid in dat programma. Dit is een mooie gelegenheid.

 3. Ik volg het progamma weleens,en ook het moment dat Van Der Kooy weg loopt,heb ik gevolgt.

  Het komt toch op mij over ,als een verwend jongetje die zijn zin niet krijgt.
  Dat neemt niet weg dat ik rtv oost zeer op twente vindt gericht en minder op onze regio.

  Maar ik vind het toch zwakjes van Van Der Kooy,en ik val een mede liberaal niet gauw af.

 4. Worden Salland en West-Overijssel bij TV-Oost nu nog alleen maar vertegenwoordigd door weerman Ton ten Hove? dat is inderdaad magertjes hoor.

 5. “RTV Twente” is kennelijk een item in Zwolle; ik lees het namelijk geregeld. Persoonlijk vind ik dat er voldoende aandacht is voor West-Overijssel; ik ervaar de programmering en berichtgeving als vrij evenwichtig verspreid over de regio’s en de doelgroepen. Ik zie Gerrit van der Kooy ook niet als vertegenwoordiger van “Zwolle” (bewaar me, zeg), maar als representant van de doelgroep liberaal, rechts, Telegraaflezend Nederland.
  Als er iets zou moeten veranderen met RTV Oost, dan zou ik het toejuichen als we teruggingen naar de oude situatie, waarin RTV Oost stond voor de provincies Overijssel én Gelderland.

 6. Waarin maakt Zwolle dan wel het predikaat Hoofdstad van Overijssel waar eigenlijk, omdat toevallig het Provinciehuis hier in de stad staat??
  Zwolle blijft een stad met een dorpse mentaliteit, alleen als het gaat om toenemend nachtelijk horecageweld kan Zwolle zich ondertussen meten met z’n grote broers.

 7. @ Ren

  Waarom zit die “geheime” zender ook niet in de HOOFDSTAD ??
  Altijd al raar gevonden !!

  Op je wenken bediend!
  Bezoekadres redactie Zwolle:

  Boerendanserdijk 2a

  8024 AH Zwolle

  Telefoon: 074 – 2 456 490

 8. @Natasha
  Wat heeft Enschede dan, waarom ze hoofdstad zouden moeten zijn observer?

  Enschede heeft een voetbalclub die landskampioen in de eredivisie is, Enschede is een universiteitsstad
  Enschede heeft zelfs een Rijksmuseum
  Enschede heeft een eigen vliegbasis
  Enschede heeft veel meer industrie als Zwolle en ook nog eens een veel groter inwonertal, tevreden Natasha?
  ld naaveel meer in

 9. Historisch gezien staken eerder Deventer, Kampen of Steenwijk Zwolle naar de kroon om hoofdstad te worden. Enschede was toen nog een gehucht naast Lonneker. Niettemin wel eens met wat Observer stelt over ‘kleinsteedsheid’ van Zwolle. Een aantal bovenstaande reacties getuigt daar ook van. Sommige Zwollenaren lijken zich wat misdeeld te voelen in verhouding tot Twente. RTV Oost pretendeert een journalistiek product te zijn; kan uiteraard altijd beter, maar doet het toch niet echt slecht, vind ik. Graag zou ik eens horen welk nieuwswaardig Zwols nieuws níet RTV Oost heeft gehaald.

 10. @Dame…
  Ik weet ook wel dat er een klein agentschapje in Zwolle zit….van een halve man en een paardenkop..
  Maar hoofdvestiging in Hengeloooooo….why ?

 11. @Ren Why not?
  Wat maakt het nu uit waar ze in de provincie zitten. Het gaat mij om de inhoud. Daar is best wel wat op aan te merken, maar in grote lijnen doet RTV Oost het best goed.
  Vertel me liever welk nieuwswaardig Zwols nieuws je dan hebt gemist?

 12. @ Observer, als Enschede zo veel leuker is ………..
  Denk dat Zwolle, beter bereikbaar is vanuit zowel uit het noorden als uit vanuit het midden en westen.

 13. Tuurlijk Ingrid, Zwolle is en blijft de hoofdstad vooral ook om de centrale ligging en zijn goede weblog.Ze ebt in E gien iens een pepperbusse.

 14. Dat is nu Observer, maar was het vroeger ook?

  Het maakt mij geen reet uit welke stad er hoofdstad is, ik ben nou eenmaal Zwollenaar dus Zwolle is voor mij DE stad van Overijssel! En ik ben er nog trots op ook:D

 15. @Dame…
  Dat RTV Oost…ik krijg het bijna niet van mijn toetsenbord….is veels te veel Twents georienteerd, en ziet west Overijsel maar als “bijgebiedje”
  Zie jij wel eens een Zwollenaar op TV Twente ? Ja Ton (weerman) ten Hove , maar daar is alles ook mee gezegd.

  Het is een kliekje TUKKERS.

 16. @ Ren
  Ik vind je niet overtuigend. Ben even gaan googelen naar de presentatoren, maar ermee opgehouden omdat ik dat eigenlijk flauwekul vind. Wat kan mij het schelen waar ze vandaan komen, zolang het professionele journalisten zijn die hun werk goed doen vind ik het best. Degenen die ik kon traceren kwamen overigens overal vandaan, ook van buiten de provincie (oeioeioei).
  Ik daag je nogmaals uit om met een voorbeeld te komen van een belangrijk Zwols onderwerp waar RTV Oost ten onrechte geen aandacht aan heeft besteed.

 17. Natasha, dat siert je, ik woon hier ook met plezier maar de gemiddelde Nederlander denkt echt dat er tussen de Veluwe en Groningen geen stad ligt die de moeite waard is om ervoor uit de auto/trein te stappen hoor.

 18. Dame, ik ben het geheel met je eens, wat een Calimero gedrag van sommige reageerders hier. Nieuws is nieuws, of dat nu in Zwolle is of daarbuiten. Echt vomplete kolder, wat zo’n Ren hier beweert. Meneer van der Kooy is zelf nogal gauw op zijn teentjes getrapt. Hij mag iedere week gratis en voor niets lekker mopperen en zeuren over regelgeving en ambtenaren in De Swollenaer, prima allemaal, maar als hij zelf in de gemeenteraad zit dan is hij dus medeverantwoordelijk voor het reilen en zeilen in Zwolle, dus ook voor de, volgens hem, overbodige regeltjes. Doe er wat aan zou ik zeggen, in plaats van altijd maar je gelijk proberen te halen in het plaatselijke sufferdje. En nog wat, wie gaat hem missen bij dit programma van TV Oost. Eerlijk gezegd wist ik niet dat hij bij dit programma betrokken was….

 19. maar de gemiddelde Nederlander denkt echt dat er tussen de Veluwe en Groningen geen stad ligt die de moeite waard is om ervoor uit de auto/trein te stappen hoor

  Dan weten ze niet wat ze missen, zowel in Overijssel als Drenthe;)

  Ik persoonlijk vind dat RTV Oost Zwols nieuws 7 van de 10 x veel later op txt heeft staan, de waarde van het nieuws is dan al achterhaalt doordat Zwollenaren het al hier of in de Stentor heeft gelezen.

  @Ach ja, ik zal hem niet missen, maar om heel eerlijk te zijn, ik zal heel RTV Oost niet missen.

 20. @Observer : “de gemiddelde Nederlander denkt echt dat er tussen de Veluwe en Groningen geen stad ligt die de moeite waard is om ervoor uit de auto/trein te stappen”

  Wat mij betreft laten we ze in die waan :D:D

 21. @Drama?Wat mij betreft laten we ze in die waan
  Nou ons gemeentebestuur wil toch graag Zwolle nationaal op de kaart zetten? ze denken dat te bereiken met plat massavolksvermaak, bijvoorbeeld met veel mensen, eten, drank en decibels.
  Maar met de schoonheid en het unieke karakter van onze vrij gave historische binnenstad zou Zwolle zelfs steden zoals Delft en den Bosch naar de kroon kunnen steken. maar ons gemeentebestuur vind om daarmee te koketteren ouwbollig.
  Serieuze bevordering van een breed toeristich aanbod zou Zwolle veel cultureel leven en economische impulsen kunnen brengen maar helaas is Zwolle ook hierin de hoofdstad van de gemiste kansen.

 22. @ Question master, haha das fraai geformuleerd, maar het geld en de vrije tijd zit bij de 50+-ers hoor, en die komen 7 dagen per week als het aanbod aantrekkelijk genoeg is.

 23. @Observer Mee eens dat Zwole nog meer potentie heeft dan nu wordt benut. Niettemin vind ik dat er de laatste 20 jaar al veel is gedaan om het imago van een suffig provinciestadje te verbeteren. Voorbeelden zijn de Spiegel waarmee Zwolle eindeijk beschikt over een goede concertzaal en De Fundatie die met boeiende tentoonstelling Zwolle landelijk op de cultuurkaart heeft gezet. Voeg daarbij de toename van het aantal studenten en bijbehorend vertier, de uitbreiding van het aantal terrasjes en dan ontstaat er toch een beeld van een stad die wel degelijk kansen pakt. Maar er liggen er ook nog een aantal.
  We raken overigens wel offtopic.

 24. @Dame, ja we raken off topic, maar wat je opnoemt onderschrijf ik wel, en dat zijn heel goede dingen.
  Maar het lef en de visie om van de Melkmarkt weer een grachtenstraat (Grote Aa) te maken i.pv. een kale nachtelijke dronkemansboulevard, of het historisch en stedenbouwkundig inzicht om gewoon nee te zeggen tegen winkeliers en ondernemers die overal overbodige bruggen over de verdedigingsgrachten willen leggen hebben onze bestuurders niet.

 25. Observer; maar ga ik erg ver terug in de tijd als ik me afvraag of er nog hardrock concerten zijn in de ijsselhallen???
  – je weet maar nooit, met die vvd-burgemeester-8)

  Ik zou ook niet weten wat voor urgents er is in zwolle, zodat je als buitenstaander zegt; ‘kiek doar g’nne we heen:P..! ‘ zeg het maar hoor.

 26. @Question master, hardrock concerten in de ijsselhallen???? dat kun je mij beter niet vragen, geen ideeeee.
  Zwolle heeft best wel het een en ander te bieden maar bijna allemaal op regionaal niveau
  Wij hebben een nationale publiekstrekker nodig, omringende kleine plaatsen hebben dat wel, zoals Deventer op stelten, Dickens rond de Kerst in Deventer, Sail kampen, Stripfestival Kampen, Sleepbootdagen oin Zwartsluis, Dikke Tinne in Hattem, etc. etc. die dingen, dat is plezier voor het hele gezin.
  Maar om creatief zoiets voor Zwolle te bedenken?..daar hebben we hier in Zwolle echt geen kaas van gegeten.

 27. @Observer Toch wat positief Het bevrijdingsfestival Overijssel is de grootste van Nederland. Het Festival Zwart is ook een mooi initiatief dat nog wat tijd moet krijgen. Ik kan me nog de Midzomernachtfestivals herinneren. Jammer dat die zijn gestopt.
  Ook voor kinderen komt er langzamerhand wat op gang: het geheim van Graaf Sassendonk en de speurtocht door de Diezerstraat die het HCO nu organiseert. Dat kunnen ook publiekstrekker(tje)s worden.

 28. @Observer,
  dweilorkestenfestival, dan komen er ook orkesten uit het hele land. En het ballonfestival is ook een publiekstrekker.Ook in Zwolle heb je een boekenmarkt die niet zo groot is als in Deventer maar altijd wel heel gezellig. Je hebt het ook nog de oldtimer toertocht. Week van de smaak, met als afsluiter een leuke markt op de Agnietenberg.
  Volgen mij is je kritiek niet terecht oberver.

Reageer