Buitenbrand bij logistiek bedrijf in Hessenpoort

Zwolle – De brandweerkorpsen van Zwolle en Nieuwleusen moesten maandagavond uitrukken voor een binnenbrand aan de Lippestraat bij het logistiek bedrijf Kuehne & Nagel Logistics B.V. op bedrijventerrein Hessenppoort. Beide korpsen rukten uit met de hoogste prioroteit, omdat het een groot pand betrof.

bimg_3602.jpg

Het brandweerkorps van Nieuwleusen arriveerde als eerste en constateerde dat het om een buitenbrand ging. De inhoud van een papiercontainer had brand gevat. Het blussen ging moeizaam en uiteindelijk werd de container met een heftruck uit een machine gehaald en kon het echte blussen beginnen. Met water natuurlijk… Je zou zeggen dat bij nieuwe panden genoeg brandputten zijn, maar dat was niet het geval. De spuitgasten moetsen een aardig eindje lopen om de eerste brandput te vinden. Toen de slang was uitgerold kon de container opengemaakt worden en kon het blussen beginnen. Het nablussen zal nog even duren, omdat de hele container leeggemaakt moest worden. Dit werd gedaan met hooivorken. Er vielen geen gewonden bij het incident. Er volgt een onderzoek naar de oorzaak van de brand. 

bimg_3619.jpg

bimg_3631.jpg

Artikel delen:
Reacties 11
  1. Hoe onstaat zo’n brand? Zo broeierig weer was het gisteren niet dat zelfontbranding kon plaatsvinden. Wie heeft dat aangestoken? Weet K+N van de 1e reactie, die graag een nieuwe pers wil hier meer van?

Reageer