Succes voor speurtocht over geschiedenis Diezerstraat

Zwolle – De afgelopen weken hebben 125 kinderen met ouders, grootouders of verzorgers bij het Historisch Centrum Overijssel (HCO) een gratis blauwe rugzak met speurtocht over de geschiedenis van de Diezerstraat opgehaald. Na afloop van de speurtocht kunnen kinderen op vertoon van de ingevulde vragenlijst een ijsje bij Salute halen. Daarna keren ze vol goede moed terug naar het HCO om de antwoorden te bekijken.

speurtocht_diezerstraat.jpg

Klopte de historische foto met het pand van nu? En, was het vroeger nou een bloemenwinkel of een slagerij? De informatiebalie van het HCO ontving ook vele enthousiaste ouders en grootouders. ‘Leuk om te doen tijdens de schoolvakantie’ en ‘een aanbod dat uitkomst biedt als activiteit voor door de week’, klonk het. Daarnaast zagen veel ouders het als een goede combinatie met ‘even de stad in’. ‘Ook voor sommige ouders was de speurtocht een ontdekking’ en was het ‘prima te doen met jongere zusjes/broertjes’. Naast gezinnen en grootouders stonden er ook twee dames op de stoep met dertien kinderen van de buitenschoolse opvang, een gezellige club die vol enthousiasme de speurtocht in zijn gedoken’. vertelde een verraste medewerker van de informatiebalie.

Wegens het grote succes wordt de speurtocht waarschijnlijk volgend jaar weer gehouden. Daarnaast wordt er gekeken of soortgelijke HCO-activiteiten vaker binnen schoolvakanties kunnen worden georganiseerd.

Blauwe rugzak nog verkrijgbaar t/m 31 augustus ’10

Tot en met 31 augustus ’10 kan iedereen nog het blauwe-Diezerstraat-rugzakje bij het HCO (tegenover parkeergarage Diezerpoort) ophalen.

Artikel delen:

Reageer