Rotonde WC De Dobbe krijgt vorm

Zwolle – De werkzaamheden voor de nieuwe rotonde in de AA-landen bij het Winkelcentrum De Dobbe zijn al weer een paar weken onderweg. Op dit moment ligt het geraamte klaar voor verdere afwerking. Door plaatsing van deze rotonde zal er een einde moeten komen aan de verkeersellende op de kruising Dobbe-Eemlaan-Rijnlaan.

rotonde_dobbe_6534_470.jpg

De lang verwachte rotonde op het belangrijkste verkeersknelpunt in de AA-landen moet de verkeersafwikkeling en veiligheid op de kruising van de Rijnlaan-Dobbe-Eemlaan verbeteren. Om overlast te beperken is bewust gekozen voor de vakantieperiode. De oplevering zal op 21 augustus moeten plaatsvinden. Vanwege de werkzaamheden zal de Rijnlaan tot en met vrijdag 20 augustus nog afgesloten zijn voor al het doorgaande verkeer. Het winkelcentrum blijft wel bereikbaar vanaf de Zwartewaterallee alsook vanaf de rotonde Rijnlaan-Merwedelaan.

rotonde_dobbe_6557_panorama_470.jpg
Klik op de foto voor een vergroting!
Artikel delen:
Reacties 23
 1. He He eindelijk, het is alleen jammer dat er zo veel geld is weggegooid >:(>:( door verkeerde beslissingen en aanpassingen waarvan vooraf iedereen al wist dat het niet werk, als deze rotonde 2-3 jaar eerder was aangelegd was er veel geld bespaard :D:D en veel gemopper niet nodig geweest, mijn raad aan de politiek luister eens wat meer naar de burgers :o:P

 2. Ans je spreekt niet namens alle burgers. Het is maar de vraag of iedereen zoveel geld over heeft om te voorkomen dat je tijdens de spits een paar minuten moet wachten.
  Overigens is het maar de vraag of het probleempje nu is opgelost. “Pak de fiets”, zou ik zeggen dat scheelt pas echt!

 3. nou, probeer maar eens op marktdag, van de rotonde naar de apotheek te fietsen,dan hebben ze voor dat nieuwe fietspad weer een hek gezet ,moet je met je fiets tussen de geparkeerde auto`s door

 4. ik heb het niet alleen over het van de parkeerplaats komen maar ook om op de parkeerplaats te komen>:(>:(, en als je van de parkeerplaats afkomt moet je omrijden om weer naar de zwartewaterallee te komen, en dan de mensen die toch rechtdoor gingen terwijl dat niet mocht ik ben regelmatig bijna aangereden ( op mijn brommer) als ik te wachten stond om naar het winkelcentrum te komen, en inderdaad ik spreek namens mij zelf maar ik weet wel dat er veeeeeel meer mensen zijn die het niet eens waren met de manier waarop het kruispunt was aangelegd

 5. ze denken zeker dat daar een rotonde aanleggen de oplossing van de problemen met de doorstroom vanaf de zwartwaterallee er is.
  mischien wel als de mensen mekander het licht in de ogen gaan gunnen,maar dit is onwaarscheinlijk:'(:'(:'(:'(:'(

  helaas ben ik bang dat de verkeersdruk vanaf de zwartewaterallee alleen maar zal toe nemen:(

 6. Wat een gezeur over kleine en tijdelijke ongemakken. Een tijd geleden is er is een dode gevallen bij een verkeersongeluk bij de in/uitgang van het winkelcentrum. Nu wordt eindelijk iets gedaan voor meer veiligheid. Eindelijk…

 7. de drukte op de waallaan valt me 100% mee, vanaf de Hunzelaan is er goed op te komen, ze kunnen die rotonde net zo goed dicht houden!
  Vanuit de wijk kun je nu veel beter parkeren!

  (het is wel tricky zo trouwens, als de Waallaan door een ongeluk wordt afgesloten kan er helemaal niks de wijk in of uit!)

 8. (het is wel tricky zo trouwens, als de Waallaan door een ongeluk wordt afgesloten kan er helemaal niks de wijk in of uit!)

  Dat bedacht ik laatst ook… gelukkig kan je wel overal uit fietsen… 😀

 9. @Tessa: inderdaad. Fietskarretje erachter en je bent helemaal klaar.
  Fietskarretje passen met goed fatsoen zelfs 2 kratten bier in en desnoods nog een 3e er bovenop maar dat begint wel zwaar te worden voor het karretje.

  Maar de laatste keer dat ik met de auto boodschappen heb gedaan is hééééél lang geleden. Ik doe het lopend of met de fiets.

 10. Probeer eens een winkelwagen vol boodschappen + een krat bier mee te krijgen op de fiets… denk ff na zeg…

  Freddie mijn oplossing: In plaats van 1x per week een grote volle kar in de auto, een paar keer per week even fietsen! Nog beter voor de lijn ook. Trouwens een beetje minder bier ook!

 11. @Tevens; Een paar keer per week ?!
  1. Dat is slecht voor je portemonnee, want daardoor ga je juist meer kopen.
  2. Ik heb wel wat beters te doen. Ik ben al blij als ik tijd heb voor 2x per week boodschappen doen.
  3. Wat zou het je uitmaken hoe een ander zn boodschappen doet… heb je toch geen last van?

 12. (het is wel tricky zo trouwens, als de Waallaan door een ongeluk wordt afgesloten kan er helemaal niks de wijk in of uit!)

  Op dit moment is de doorgang bij de Grevelingen ook open voor politie/ambulance/brandweer, waarschijnlijk omdat ze anders niet overal in de Aalanden binnen de 15 minuten kunnen zijn. ?én paaltje kunnen ze daar sowieso altijd al zo weghalen.

 13. ben niet gek! Ten eerste ga ik niet geld uitgeven voor een fietskar om daarna door weer en wind ermee boodschappen te gaan doen als ik een auto heb. Kranten-fietstas heb ik niet, hoeveel bier en fris ik wil drinken maar ik zelf wel uit. En meerdere keren per week naar de winkel? Heb wel meer te doen zeg, heb fulltime baan en ben alleen.
  Heb ook nog een huishouden en grote tuin , wil ook vrije tijd overhouden voor mijn sociale leven!
  Heb 10 jaar op de fiets de meest onmogelijke toeren uitgehaald om boodschappen te doen, NOOIT WEER!!
  Ben omgevallen, achterwiel is dubbelgeklapt met 2 breuken in de velg, vaak genoeg zeiknat geregend…
  waarom zou ik moeilijk doen als ik alles zo in de auto kan meenemen?
  Zeer oncomfortabel en ik sjouw me een breuk met de fiets!

 14. @ Eva:

  Dat is slecht voor je portemonnee,

  Wel eens uitgerekend wat autokilometers kosten? Uitgerekend wat die rotonde iedere inwoner van Zwolle kost? Uitgerekend wat het bespaart als je wat vaker fietst i.p.v. een dure sportschool betaalt?
  @Eva:

  Ik heb wel wat beters te doen

  Zaterdags in de rij staan, dat is pas tijdverspilling. Probeer eens ’s morgens voor het werk of ’s avonds. Meestal kun je zo doorlopen!
  @

  Wat zou het je uitmaken hoe een ander zn boodschappen doet

  Maakt me niets uit, maar dan moet hij ook niet zeuren over moeilijk te bereiken parkeerplaats, etc.

Reageer