The Wrong Jeremies winnaar Kontrust wedstrijd

Zwolle – De wedstrijd waarin bands een plek in het voorprogramma van het optreden van de Oostenrijkse crossover band Kontrust konden winnen is een zeer succesvolle gebleken. Voor de wedstrijd, die was uitgeschreven door Hedon en Ongekendtalent.nl, schreven maar liefst 113 bands zich in. Uiteindelijk is er één winnaar uit de bus gekomen: The Wrong Jeremies.

Zaterdag 28 augustus spelen zij als supportact van Kontrust in het Zwolse poppodium. Uit de 113 bands die zich in eerste instantie hadden ingeschreven voor de wedstrijd koos programmeur Erik Delobel van poppodium Hedon tien acts die volgens hem geschikt waren om als voorprogramma van Kontrust in Hedon te kunnen spelen. Vervolgens konden bezoekers van Ongekendtalent.nl hun stem uitbrengen op bands uit deze shortlist. Dat hier animo voor was bleek uit het aantal keren dat er gestemd was, namelijk 22.000 keer. The Wrong Jeremies bleek de meeste stemmers overtuigd te hebben en ging er met de eer vandoor.

The Wrong Jeremies – The Wrong Jeremies geven zelf aan niet verwend te zijn met talent. In plaats daarvan halen ze juist het beste uit hun gebreken. Verwacht geen acrobatische fratsen op gitaar of zangschema’s zoals je ze terugvindt in tekstboeken. Het zijn juist de onverwachte gitaar intermezzo’s en vocale decoraties samengebonden met robotachtig klinkende neerwaartse gitaaraanslagen die de band interessant maakt. Ze noemen zichzelf niet voor niets The WRONG Jeremies. Dat die naam niet tegen de band werkt blijkt uit de lijst van voorprogramma’s die ze reeds mochten spelen waaronder Wolfmother, Nick Oliveri, Scars on Broadway, Triggerfinger en de Staat.

De band: Kontrust – "Prueba de BOMBA!", ineens was hij er: de hit van Kontrust, met een beetje hulp van 3fm dj Eric Corton wellicht, maar daar doet niemand moeilijk over. Uiteindelijk is het gewoon een lekker dikke opzwepende track met een ronduit hilarische videoclip. En wie denkt dat het bij één nummer blijft heeft het mis. Album Time To Tango staat vol met groovende muzikale mengelingen van Rock en metal, maar zoals het een goede cross-overband betaamd komt er een groot scala aan invloeden voorbij. Voor wie een vergelijking wil noemen we Korn meets Guano Apes met een prettige knipoog. Zonder ze tekort te willen doen, want muzikaal zit het tiptop in elkaar. Kontrust doet deze zomer slechts één clubshow in Nederland en dus wordt de lat hoog gelegd. Een explosieve liveshow gegarandeerd!

Voor meer informatie over de show van Kontrust en de supportact contest kan je terecht op www.hedon-zwolle.nl.

KONTRUST
support: THE WRONG JEREMIES
Locatie : Poppodium Hedon, Zwolle
Wanneer : Zaterdag 28 augustus
Open : 20:00 uur
Aanvang : 21:00 uur
Entree : € 15,00

De voorverkoop voor dit concert is inmiddels gestart. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.hedon-zwolle.nl, Plato en VVV te Zwolle en op de avond aan de kassa van Hedon.

Artikel delen:

Reageer