Ronald Mulder wint goud op EK inline-skate

San Benedetto del Tronto – Zwollenaar Ronald Mulder heeft woensdagavond op de EK inline-skate in het Italiaanse San Benedetto del Tronto goud gewonnen op de 500 meter. Tweelingbroer Michel Mulder maakte het Nederlandse en Zwolse feest compleet door zilver te winnen.

Jaren hebben ze uitgekeken naar deze dag: goud en zilver op de 500 meter op het EK. Vaak waren Ronald en Michel Mulder er de afgelopen jaren dichtbij, nog nooit stond er één op het hoogste treetje. Ronald Mulder: "Dit is waarom ik al die jaren ben blijven Inline-skaten. Ik wist dat ik Europees kampioen kon worden." In de finale met vier versloegen de Mulders superieur de Duitser Matthias Schwierz, vanmiddag goed voor goud op de 200 m waar Ronald Mulder zilver pakte, en de Fransman Gwendal Lepivert. Het was het eerste Europese goud voor een Nederlandse man in het Inline-skaten.

Ronald Mulder: "Er is zo vaak gezegd dat Nederland geen sprintland is. We willen bewijzen dat dat wel zo is. De aflossingskoers willen we nu ook winnen."
Michel Mulder: "Het gaf enorm veel vertrouwen dat we samen in de finale zaten. Hoe dichterbij de wedstrijd kwam, hoe meer vertrouwen ik kreeg. We hebben heel veel scenario’s doorgenomen. We hebben niet vooraf bepaald voor wie de titel zou moeten zijn. Meestal heb ik de snellere reactiestart, dit keer was het Ronald. We wilden als eerste en tweede de laatste bocht in gaan en niemand meer voorbij laten komen."
Ronald: "Ik had vanavond veel minder zenuwen dan vanmiddag in de halve finale. We hebben veel met bondscoach Desly Hill achter de auto getraind op snelheid. En we hebben een bereconditie. Hiermee ga ik straks lekker de winter in."

De broers Mulder (24) uit Zwolle behoren al jaren tot de Europese sprinttop op Inline-skates. Ze reden vanmiddag een fenomenale halve finale, waarin Michel van het begin af de leiding nam vóór Ronald, daarachter de Fransman Nicolas Pelloquin en de Belgische gouddelver Bart Swings. Ronald liet geraffineerd een gaatje vallen voor Michel, zodat Swings en Pelloquin het extra moeilijk kregen om nog bij te komen. Dat lukte niet. Michel kwam als eerste en Ronald als tweede over de streep. Als eerste twee gingen ze door naar de finale. Dat er helemaal geen Italianen in de finale zaten was pijnlijk voor het gastland, dat domineert in het medailleklassement. Hun titelverdediger Claudio Naselli, die drie jaar geleden ook won, werd uitgeschakeld in de halve finale.

KNSB

Artikel delen:
Reacties 6
  1. Geweldige prestatie de Mulders uut Zwolle 1 en 2,Goud en Zilver.Wat zal pa trots zijn en terecht.Jammer dat broer Berry gestopt is wie weet wart die gescoord had.Een sportieve familie.

  2. Gefeliciteerd breurties! Zag het vanmorgen op 601 van dé teletekst-info-voorzienerT. Ander breurtie, Berry speelt (en scoort waarschijnlijk ook komend seizoen weer) in het 1e van Zwolsche Boys onder de bezielde leiding van trainert Johnny Beyen. 1e pot al verdienstelijk 4-4 tegen hoofdklasser Staphorst.
    Maar nu even de andere 2 in de schijnwerpers. Ze zijn al een tijdje bezig op dat EK. 1 miste op een superfractie even eerder goud. Op de baan deden ze het ook goed, maar daar waren
    geloof ik de ielere en lichteren in het voordeel.

    Petje af!

    (Kom er maar in John van Boven ;))

Reageer