Nominatie Weblog Zwolle voor Vrijwilligersprijs 2010

Zwolle – De nominatieronde voor de Overijsselse Vrijwilligersprijs 2010 is afgesloten. In totaal zijn meer dan 180 aanmeldingen ontvangen.

Veel vrijwilligers en organisaties zijn door meerdere personen voorgedragen. Na deze te hebben samengevoegd resteren er 64 nominaties voor vrijwilligers en 47 nominaties voor vrijwilligersorganisaties. Stichting Internetmedia Zwolle (met de website Weblog Zwolle) is voor de laatste categorie genomineerd! De aanmeldingen zijn nu allemaal verwerkt en vanaf heden op deze website geplaatst. Vanaf nu kan er worden gestemd voor de publieksprijs.

Overijssel zet haar vrijwilligers jaarlijks in het zonnetje met de Overijsselse Vrijwilligersprijs!

En niet geheel zonder reden. Een kwart van de inwoners van Overijssel doet namelijk actief aan vrijwilligerswerk. Mensen die werk verrichten dat onbetaalbaar is. Zij leveren op deze manier een onvervangbare bijdrage aan de samenleving. Om deze vrijwilligers op een bijzondere manier in het zonnetje te zetten, wordt elk jaar de Overijsselse Vrijwilligersprijs uitgereikt.

Juryprijzen

Er zijn drie prijzen voor individuele vrijwilligers en drie prijzen voor vrijwilligersorganisaties De prijzen de individuele vrijwilligers zijn waardebonnen waarmee een hartenwens kan worden vervuld. De prijzen voor de organisaties zijn geldbedragen. Voor beide categorieën geldt:

1e prijs: € 1000,-
2e prijs: € 750,-
3e prijs: € 500,-

Extra stimuleringsprijzen in 2010

 De provincie Overijssel stimuleert dat meer jongeren en allochtonen zich als vrijwilliger voor de samenleving inzetten. Dit jaar worden uit alle genomineerden ook de jonge vrijwilliger en de allochtone vrijwilliger van 2010 gekozen door de jury. De winnaars ontvangen een waardebon van        € 250. Om mee te kunnen dingen naar deze prijs moet bij de omschrijving/motivatie duidelijk de leeftijd of herkomst van de genomineerde worden vermeld. 

Publieksprijs 

Naast de officiële juryprijzen kent de OVP ook de publieksprijs (€ 250) voor zowel individuele vrijwilligers als -organisaties. Vanaf eind juli 2010 worden alle (geselecteerde) genomineerden  gepubliceerd op deze website. Alle inwoners van Overijssel kan dan stemmen op zijn/haar eigen favoriet.

 

Artikel delen:
Reacties 24
 1. Zpelvaut?

  Alle inwoners van Overijssel kan dan stemmen op zijn/haar eigen favoriet.

  Het is óf

  Elke/iedere inwoner van Overijssel kan dan stemmen

  óf

  Alle inwoners van Overijssel kunnen dan stemmen op zijn/haar eigen favoriet.

  toch?

 2. Tja 7+3, zo kan ik toch nie stemmen?
  Hmm ik denk dat het weblog een grote kans maakt op de meeste stemmen met zoveel bezoekers.
  Ik heb als weblogfan natuurlijk op ’t weblog gestemd – hulde aan de weblogvrijwilligers (!), al vind ik andere doelen misschien nog wel ‘nobeler’. Iets als ‘vrijwillige thuiszorg’ (ik ken de organisatie zelf niet) klinkt ook wel heel goed!

 3. Vrijwilligerswerk en daarbij ook nog de zwakkeren in onze samenleving helpen, dat vind ik mooi. Terrecht dat om ze daarvoor te bedanken.

  Vrijwillgers zijn bescheiden en houden daar eigenlijk niet van, het past gewoon niet bij ze. Geen schijnwerpers of prachtige pr praat.

  Daarom VOEDSELBANK DEVENTER E.O.

 4. Niet vergeten mensen! Stemmem kan hier:
  WLZ onder Stichting InternetMedia Zwolle

  Stemmen publieksprijs kan vanaf 6 augustus!!
  De nominatieronde voor de Overijsselse Vrijwilligersprijs 2010 is afgesloten. In totaal zijn meer dan 180 aanmeldingen ontvangen. Veel vrijwilligers en organisaties zijn door meerdere personen voorgedragen. Na deze te hebben samengevoegd resteren er 64 nominaties voor vrijwilligers en 47 nominaties voor vrijwilligersorganisaties.

  De aanmeldingen worden nu allemaal verwerkt en uiterlijk op vrijdag 6 augustus op deze website geplaatst. Vanaf dan kan er worden gestemd voor de publieksprijs.

  Datum: 03??08??2010, 11:59

  03??08??2010, 11:59 ?? Stemmen publieksprijs kan vanaf 6 augustus!!
  13??07??2010, 08:53 ?? Nominatieperiode verlengd tot 29 juli!
  08??02??2010, 12:20 ?? Werving kandidaten OVP 2010 van start gegaan
  08??02??2010, 12:13 ?? OVP 2010 wordt vrijdag 1 oktober uitgereikt

  Vanaf 6/8 uitreiking 1/10, kon ff niet vinden tot wanneer je nog kunt stemmen. Succes!

Reageer