Aanleg kunstgrasveld SV Zwolle

Zwolle – Half juni is de gemeente Zwolle bij voetbalvereniging SV Zwolle begonnen met de aanleg van een kunstgrasveld. Momenteel wordt, ondanks de bouwvakantie, hard gewerkt om het nieuwe voetbalveld voor het komende voetbalseizoen gereed te hebben.
 
 04-08-2010_kunstgrasveld_sv_zwolle_1.jpg

SV Zwolle laat weten, dat de late start geen vertraging voor de planning op zal leveren. Dat hebben, volgens de voetbalvereniging, de gemeente Zwolle en de aannemer toegezegd. De oplevering is medio september. Voor het realiseren van een kunstgrasveld werd door SV Zwolle een commissie gevormd bestaande uit; Edwin Benning, Stef ten Have, Iwan Visser, Ramon Vermeulen, Wim Lexmond, Gijs Lieftink en Jan Nijhuis. Gijs Lieftink werd gevraagd als adviseur op te treden, omdat hij als bestuurlid van Wijhe ervaring had met het aanleggen van kunstgras. Tevens is hij adviseur voor bonden en verenigingen op het gebied van kunstgras en de aanleg daarvan. SV Zwolle wilde proefondervindelijk vaststellen wat voor de vereniging het beste kunstgras zou zijn. Als best getest werd het veld van v.v. Rohda te Raalte waar de Evolution Plus mat van  C.S.C. op ligt.

 

04-08-2010_kunstgrasveld_sv_zwolle_2.jpg

 

04-08-2010_kunstgrasveld_sv_zwolle_3.jpg

 

04-08-2010_kunstgrasveld_sv_zwolle_4.jpg

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Dat doen ze op het tweede veld Joppuh;)

    SV Zwolle is volgens mij 1 van de laatste verenigingen ( van de wat grotere clubs) die kunstgras krijgt, dus het zou eens tijd worden.

  2. Joppuh bier hoort ook in glas en niet in plastic,maar ja nood breekt wetten en op kunstgras is het prima trainen.Ik ben met je eens dat je het echte gras moet kunnen ruiken voor een goede wedstrijd.Modder,slidings,vieze shirtjes enz dat is het echte voetbal.Overdekt vind ik ook niks ,net zaalvoetbal

  3. Heel leuk allemaal dat geklets over vieze broekjes, slidings, enz,enz.. Tot je in oktober tot je enkels in de blubber staat te trainen, dan wil iedereen toch wel graag een kunstgrasmatje op het terrein hebben liggen hoor!
    Goede zaak dat de SV kunstgras krijgt, trainen is echt een verademing op kunstgras.. Zelf moest ik wel een tijdje wennen, maar na een paar jaar baal je als je op zaterdag naar sv apekutteveen moet en op een of andere steppe of moerasland je kunsten mag gaan vertonen..

    Maar het veld van Hattem blijft toch het mooiste….

Reageer