Vier verdachte personen aangehouden

Zwolle – Op maandagmiddag 2 augustus kreeg de politie een melding binnen over vier verdachte personen die zich ophielden aan het Petuniaplein. Ter plaatse blijkt één man in een auto te zitten. Hij verklaart dat drie vrienden wat zijn gaan eten. Omdat de politiemedewerkers het niet vertrouwen, gaan zij op zoek naar het drietal. Een alerte getuige weet de politiemedewerkers te vertellen dat de mannen zich op de Stinsweg bij een woning bevinden. Op het moment dat de politiemedewerkers polshoogte gaan nemen, horen zij lawaai aan de achterkant van de woning.

politie_logo_4.jpg

Twee mannen blijken daar bezig te zijn met de achterdeur en een derde staat erbij, vermoedelijk op de uitkijk. De mannen kunnen geen goede verklaring geven voor hun aanwezigheid en worden aangehouden. Ook de eerder genoemde man in de auto wordt aangehouden, omdat hij onderdeel uitmaakt van de groep. Alle vier werden ze ingesloten op het bureau en na verhoor op woensdag 4 augustus heengezonden. De twee mannen die aan de achterdeur van de woning rommelden krijgen beide een dagvaarding. Het gaat om een 22-jarige en een 24-jarige man met de Litouwse nationaliteit. Zij zullen zich voor de rechter moeten verantwoorden. 

Artikel delen:
Reacties 15
 1. Wat ik mij dan afvraag… waarom wacht de politie dan niet 2 minuutjes…? Dan kunnen ze 3 man betrappen bij een inbraak op heterdaad.
  Nu kunnen ze alleen maar 2 mensen dagvaarden, omdat ze een deur inspecteerden… 🙁 En een derde kunnen ze even meenemen omdat ie er bij stond te kijken.
  De bestuurder van de vluchtauto kunnen ze volgens mij al helemaal niets maken!

 2. Alle vier werden ze ingesloten op het bureau en na verhoor op woensdag 4 augustus heengezonden……

  Die zie je nooit meer terug.!

 3. Euh…hoezo zie je die nooit meer terug?

  Er worden er twee gedagvaard… De rest mag gewoon wegwandelen! En waarschijnlijk nog voordat ze gedagvaard zijn is het viertal al weer bezig met de volgende woning!

  Alle vier werden ze ingesloten op het bureau en na verhoor op woensdag 4 augustus heengezonden.

  Of denk je dat ze naar Litouwen “heengezonden” worden?

  Nee, zo ver is het nog niet!

 4. de Litouwse nationaliteit

  Ik denk dat Wim ze daarom niet meer terug ziet, die lui gaan natuurlijk voor die tijd weer terug naar Litouwen.

 5. Laten we hopen dat ze voor die tijd terug gaan naar Litouwen! Dat soort schorem hebben we hier niet nodig!

  Bovendien verne*ken ze het voor de goeien!

  Ik heb aardig wat Poolse collegae. Hele aardige mensen die hard werken voor hun geld. Niet alleen maar aan het overleggen en lapzwanzen zijn. (Zoals velen van ons Nederlanders dat wel kunnen!)

  Bovendien is bovenstaand bericht weer koren op de molen van bepaalde iemanden…

 6. Ik ben er ook bang voor dat dergelijke individuen niet op zullen komen dagen bij een rechtszaak. Die weten heel goed “onder de radar te blijven”

 7. Bij een parkeerovertreding moet je als Poolse of Lithouwse buitenlander je boete direct op het bureau voldoen of ze houden je in hechtenis totdat hij voldaan is.
  Je kunt uit bovenstaand gedrag wel opmaken waar de belangen van justitie liggen.

 8. Die gasten hebben ongetwijfeld ook het juiste verblijfadres opgegeven… Tsss…
  Het enige wat ze er van geleerd hebben, is dat ze de volgende keer moeten zorgen dat ze minder opvallen.
  Wat mij betreft waren ze gelijk het land uitgezet. Geen pardon.

 9. Toch een minderheidskabinet als ik dit zo lees,alles het land uit wat niet deugd.Hebben we aan Terschelling voldoende.1 Bank,zonder directeur,1 voetbalclub geen rellen .Houden we Rottum er nog bij voor de festivals .1 Chinees, Korte Muur is voldoende.1 weblog WLT en 1 bruin cafe.

 10. Die Litouwers zijn natuurlijk gewend dat de achterdeur altijd open is bij hun thuis , dat dat bij hun vrienden aan de Stinsweg niet het geval was is natuurlijk bijzonder ongastvrij, schande ! Logisch dat ze weer razendsnel naar hun vaderland terug keren. Die rare Nederlanders ook.

 11. Niet heel slim van die Litouwen om in Westenholte te willen inbreken… Daar vallen ze met hun huidskleur zeker op! Westenholte is (naar schatting) voor 95% blank…

  Dus niet alleen blondjes zijn een beetje dom…:D

 12. Kennelijk zijn veel landgenoten het steeds meer eens dat het niet goed gaat, de staatsschuld hoog is en de criminaliteit toeneemt.
  Vandaar dat rechts successen boekt.

  De cijfers vertellen ook dat mensen van ‘buiten’ het geluk hier komen zoeken. Die mensen hebben gelijk dat ze die mogelijkheden benutten.

  Na mensen uit andere streken mogen nu ook mensen uit het oostblok hun geluk komen beproeven. Blijkbaar is er weinig geleerd van een vorige periode.

Reageer