Het weer: zonnig

Zwolle – Vrijdag begint de dag fris en lokaal kan er een mistbank voorkomen. De mistbanken lossen al snel op en de rest van de ochtend verloopt zonnig. In de middag ontstaan er stapelwolken, maar het blijft overal droog. De temperaturen liggen tussen 21 en 25 graden met de hoogste temperaturen in het oosten van Noord-Brabant en het noorden van Limburg. De wind is zwak of matig en waait uit het zuidwesten. Aan het eind van de middag of in het begin van de avond neemt de bewolking vanuit het westen verder toe. 

05-08-2010_weerfoto_stadshagen.jpg
Stadshagen

Zaterdagochtend is het overwegend bewolkt en in de ochtend valt er op veel plekken wat motregen. In de middag gaat de motregen over in buien. Tussen de buien door komt de zon af en toe ook tevoorschijn. De wind waait uit het zuidwesten en is meest matig van kracht. De maximumtemperaturen liggen tussen 20 en 23 graden, wat vrij normale temperaturen zijn voor de tijd van het jaar. Tegen de avond wordt het in het westen droog. Zondag draait de wind naar het westen. De dag verloopt wisselvallig met af en toe zon, maar ook enkele buien. Het wordt gemiddeld 22 graden. Na zondag blijft het licht wisselvallig zomerweer. De temperaturen liggen daarbij rond 22 graden, maar als de zon ’s middags zijn best doet kan het in het zuiden en oosten van het land ook best een keer 25 graden worden.

Artikel delen:
Reacties 7
  1. Eigenlijk is deze plaat richting Peperbus, vanaf het Twistvlietpad, nog mooier dan die mijn broertje en ik voor ogen haden. Het is wel ultradichtbij. Tussen de huizenrijen en de bomenrij…richting Peperbus.

    Mooie plaat Harry! Ook eindelijk eens iemand die dat kunstwerk goed gebruikt. De laatste die em gebruikte, joeg em van de benen.

  2. Blij dat het “kunstwerk” aan die kant van Zwolle staat (als je Stadshagen Zwolle wilt noemen), dan hoef ik er niet elke dag tegen aan te kijken.

  3. Erg mooie foto, ik woon in Stadshagen, dat die boog “kunst” is heb ik nooit begrepen. Maar dat is ook de bedoeling van kunst volgens mij (althans 1 van de bedoelingen), verwarring zaaien :-). Zolang ik er onderdoor kan fietsen lopen vind ik het best.

  4. Elke ochtend als ik naar het werk rijd, geniet ik van dit uitzicht… goed, die ‘prachtige’ boog dan niet helemaal want ik kom er onderdoor maar heb dan nog niet dat zicht op de Peperbus. Maar eenmaal onder de boog door wel. Je zou bijna denken dat het Twistvlietpad bewust zo gelegd is dat hij één lijn richting de Peperbus volgt.

Reageer