Vrouwen aangerand bij Bachlaan

Zwolle – Woensdagavond 28 juli tussen 23.30 en 00.00 uur werd een jonge vrouw aangerand en mishandeld. Zij fietste over het fietspad aan de Bachlaan nabij de tunnel en in de richting van de Aa-landen toen er plotseling een man in haar richting rende. Hij trok haar van haar fiets en heeft haar een eindje verderop aangerand.

politie_logo_4.jpg

Op dinsdagavond 3 augustus omstreeks 23.00 uur werd een tweede vrouw aangerand en mishandeld door een man. De vrouw zat op een bankje in het plantsoen tussen de Lassuslaan en de tunnel bij de Bachlaan toen de man haar benaderde. Beide slachtoffers deden aangifte.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de aanrandingen en is op zoek naar getuigen. Hebt u de genoemde nachten iets gezien of gehoord dat verband kan houden met deze zaak? Of is u in de genoemde omgeving de afgelopen periode iets anders opgevallen dat van belang kan zijn voor het onderzoek? Neem dan contact op met de politie IJsselland via 0900-8844 en vraag naar het team Zeden. Een anonieme melding maken kan via 0800-7000.

Artikel delen:
Reacties 25
 1. ja plantje volgens mij zal dat best goed zijn, vooral omdat er op dit soort plekken altijd weinig mensen zijn die iets zien, de binnenstad hangt er vol mee, daar waar altijd wel getuigen te vinden zijn… maar degene die tegen camera s zijn, hebben waarschijnlijk zelf zoiets nog nooit meegemaakt.. Sterkte voor de dames in kwestie en hopenlijk stopt dit snel

 2. beter lezen plantje…
  eerste voorval was aan de Bachlaan,
  tweede voorval in het plantsoen.
  Beiden dus niks met de tunnel te maken.

  Of wou je dan preventief het hele plantsoen en de hele bBachlaan ook maar vol camera’s hangen.

 3. Zij fietste over het fietspad aan de Bachlaan nabij de tunnel en in de richting van de Aa-landen toen er plotseling een man in haar richting rende.

  De vrouw zat op een bankje in het plantsoen tussen de Lassuslaan en de tunnel bij de Bachlaan toen de man haar benaderde.

  Dat is wat ik lees jaspert…

 4. maar plantje, je trekt de conclusie dat een camera in de tunnel iets zou helpen… dunkt mij dat die camera de voorvallen die beiden buiten te tunnel plaatshadden niet had geregistreerd…

 5. Die tunnelcamera’s lijken mij een goed plan.
  Een dame die om 2300 uur in een park op een bankje zit lijkt mij geen goed plan.
  Helaas kan dat niet meer.
  Zelfs in Zwolle niet..

 6. Absoluut eens. We hebben het er hier als eens vaker over gehad (10x ?) Dacht, laat ik er daarom maar eens niet over beginnen. Maar het moest natuurlijk wel eens vermeld worden.

  Een dame die om 2300 uur in een park op een bankje zit lijkt mij geen goed plan.
  Helaas kan dat niet meer.
  Zelfs in Zwolle niet..

 7. Dit soort tuig moet hun gelijke eens tegenkomen!

  Tot op zekere hoogte kan ik me nog voorstellen, dat mensen in de verleiding komen iets te stelen. Ik kan zelfs nog ergens de gedachtengang naar een beroving volgen. Let wel: ik keur het allemaal niet goed, maar er zit nog ergens een verloop in hoe het zo ver komt.

  Maar op deze manier doelbewust iemand aanranden om zo aan je seksueel gerief te komen?!? Bah! Wat stelt zo iemand zich voor als ie daar staat te wachten?!?

  Bericht door jaspert, op 7 augustus 2010 om 00:14
  maar plantje, je trekt de conclusie dat een camera in de tunnel iets zou helpen… dunkt mij dat die camera de voorvallen die beiden buiten te tunnel plaatshadden niet had geregistreerd…

  Ik denk dat er een reden is waarom dit in de buurt van dergelijke tunnels gebeurt. Het kan immers ook een redelijk gemakkelijke manier om weg te komen zijn! Als er dan camera’s hadden gehangen had je wellicht niet de daad vastgelegd, maar wel een aantal verdachten kunnen hebben.

 8. Plantje, echt flauwekul!
  De dader zou zo dom zijn om zijn vluchtroute dan via een met camera’s bewaakte tunnel te kiezen? Dan gaat hij toch weg via de Middelweg, de Lassuslaan of de Bachlaan. Of moeten er daar dan ook overal camera’s komen te hangen?
  Misschien kunnen we beter iedereen gelijk preventief chippen, kan je aflezen wie waar is geweest op welke tijd…

 9. wat ik slechts bedoel te zeggen is, dat het een geen enkel verband met het ander heeft, dat dat slechts op een ongegrondde aanname berust.

 10. Een dame die om 2300 uur in een park op een bankje zit lijkt mij geen goed plan.
  Helaas kan dat niet meer.

  Het wordt dus tijd voor de avondklok. Voor mannen, welteverstaan.

 11. @Jaspert.

  het is wel erg kortzichtig om te zeggen dat je dan opeens overal camera’s neer moet hangen.. maar bij tunnels werkt het zeker preventief, niet alleen kijkend naar dit maar ook hetgeen wat vaker gebeurd en ”vaak” bij tunnels!! dmv cameras verklein je het dus zeker wel!!!!!!!

 12. Waarom al die tunnels niet weghalen en er een gewoon fiets-rij-pad van maken?
  Wie heeft het bedacht om overal die tunnels te plaatsen?
  Ik heb het altijd al ondingen gevonden.

 13. Bericht door jaspert, op 7 augustus 2010 om 12:21
  Plantje, echt flauwekul!

  Nee hoor.

  De dader zou zo dom zijn om zijn vluchtroute dan via een met camera’s bewaakte tunnel te kiezen?

  Als dit soort s*kkels niet zo dom zouden zijn zouden ze in de eerste plaats al niet besluiten een vrouw aan te randen! Dus ja, ik denk dat ze zo dom zijn!

  Misschien kunnen we beter iedereen gelijk preventief chippen, kan je aflezen wie waar is geweest op welke tijd…

  Lijkt me niet nodig. Preventief DNA en vingerafdrukken afnemen zie ik geen probleem in.

 14. I know…

  Ik heb deze discussie vaker gehad. Met verschillende mensen en ik denk niet dat we er ooit uit komen.

  Het heeft voordelen en nadelen. Ik begrijp de nadelen en de risico’s.
  Ik denk dat de voordelen zeker opwegen tegen de nadelen. (Bijvoorbeeld: als één verkrachting direct te linken is aan iemand doordat DNA is achtergelaten vind ik dat al de moeite waard.)
  En een risico = kans x gevolg.
  Als er met die DNA en vingerafdruk zaken geknoeid wordt zijn de gevolgen aanzienlijk. Maaaaar, de kans dát die situatie er komt is volgens mij redelijk klein. Dus vandaar dat ik het risico als relatief laag zie.

  De kans dat in de toekomst nog vele vrouwen zullen worden aangerand/verkracht is 100%. Tja… de gevolgen daarvan…die zijn op individueel niveau desastreus. En voor de dader…?

 15. gelukkig blijft er altijd discussie over. Op die manier kunnen we balans blijven zoeken naar wat nodig is en wat wenselijk is…
  Ik denk dat de discussie alleen met de jaren af zal nemen en is het straks de normaalste zaak van de wereld om je baby te chippen…
  Wellicht worden we wat minder bang en kijken we naar alternatieven. De verkrachter laat zich niet stoppen door een formaliteit zoals een dna databank. De pakkans zal groter worden, maar de verkrachter zal ook slimmer worden en dit weten te omzeilen…
  Dus tja, ik noem het schijnveiligheid die je opgedrongen word door de overheid/media,omdat we blijkbaar tegenwoordig nergens meer veilig zijn.
  Wat maakt het toch dat we liever onze angst volgen ipv onze nuchterheid?

 16. Ik ben het met je eens dat de discussie absoluut moet blijven. We moeten niet alles zomaar accepteren. En ik accepteer dingen wat gemakkelijker dan anderen. Misschien maar goed dat er ook nog mensen zijn die wel wat tegengas geven!

  Ik denk dat criminelen als overvallers, kunstdieven enz inderdaad wel wat slimmer zullen worden. Verkrachters, gelegenheidsdieven enz blijven denk ik dezelfde fouten maken.

 17. echt… laatste wat ik er over schrijf…
  alleen het feit dat in de nabijheid van een tunnel iets gebeurt is reden om camera’s in een tunnel te hangen??? Heeft dus niks met elkaar te maken.
  Verder, ineens is aanranding verkrachting geworden???

  Er wordt hier niet op de zaak ingegaan, er worden allen los van de zaak wat meningen verkondigd. Ik zeg: irritant!

 18. Ik zeg: irritant!

  Erger u niet, verwonder u slechts 🙂

  Er wordt hier niet op de zaak ingegaan, er worden allen los van de zaak wat meningen verkondigd.

  In het bericht wordt bij beide voorvallen een tunnel genoemd. Mijn excuses, dat ik de geografie van de situatie ter plaatse niet helemaal in mijn hoofd heb. Toch meen ik, dat de discussie hier wel degelijk relevant is. Het gaat allemaal over het voorkomen van aanranding/verkrachting.

  Verder, ineens is aanranding verkrachting geworden???

  Nee, waar lees je dat?

  Lijkt me overigens wel, dat als je al zo ver heen bent dat je vrouwen van de fiets af trekt en meesleurt de stap naar verkrachting een kleine is…

Reageer