Weblog Zwolle in de race voor vrijwilligersprijs

Zwolle – Negen vrijwilligers en twaalf vrijwilligersorganisaties uit Zwolle zijn genomineerd voor de Overijsselse Vrijwilligersprijs. Inwoners van Overijssel kunnen tot 1 oktober een stem uitbrengen. De verkiezing is een initiatief van de provincie Overijssel. De genomineerde Zwollenaren zijn de heren M. Soner en S. Koopman, de dames M.L Kleiweg,, M. van de Bilt, G. Middag-van Dijk, J. Dam-Visscher en J. Kamphof en het echtpaar C. en E.J. Michel Leertouwe. Op de site OverijsselseVrijwilligersprijs is beschreven met welke bevlogenheid zij zich als vrijwilliger inzetten.

logo_wz_2009.jpg

De Zwolse organisaties die zijn voorgedragen, zijn Stichting Wijkkrant De Assendorper, Stichting Dierenambulance Zwolle, Sensoor Oost-Nederland, Reddingsbrigade Zwolle, Nederlandse Rode Kruis afdeling Zwolle, Michaelsgilde Zwolle, Stichting Internet Media Zwolle, (WeblogZwolle.nl) Poppodium Hedon, Sociaal Culturele Vereniging Zwolle en Festival Van Eigen Bodem. Een motivatie voor hun nominatie is ook te vinden op OverijsselseVrijwilligers

In totaal maken 64 vrijwilligers en 47 organisaties uit Overijssel kans op de Overijsselse Vrijwilligersprijs. Via Overijsselse VrjwilligersPrijs kan iedereen tot 1 oktober een stem uitbrengen op één vrijwilliger en één organisatie. De winnaar van de publieksprijs ontvangt 250 euro.
Daarnaast zijn er in beide categorieën drie juryprijzen van resp. 1.000, 750 en 500 euro beschikbaar. De winnaars mogen deze bedragen besteden aan een langgekoesterde wens. De prijswinnaars worden 1 oktober bekendgemaakt.

De provincie Overijssel stimuleert jongeren en allochtonen om zich als vrijwilliger voor de samenleving in te zetten. Om dat te onderstrepen kiest de jury uit alle genomineerden ook de jonge vrijwilliger en de allochtone vrijwilliger van 2010. De winnaars van deze stimuleringsprijzen ontvangen eveneens een waardebon van 250 euro.

Artikel delen:
Reacties 14
 1. Het belang van humor, goede gedegen en snelle infovoorziening opgeleukt met zeer professionele pics. In een immer gezellige entourage, Boniek?

  Maar uh, ben jij een naam-jatter of de sterke ex-international z?lf?

 2. WeblogZwolle.nl als Stichting Internet Media Zwolle, (WeblogZwolle.nl) dingt al jaren mee naar de Vrijwilligersprijs en hoopt dat de bezoekers van WeblogZwolle.nl willen stemmen om zo een plaatsje in de prijzenkast te mogen krijgen. Dit valt niet onder 1 aprilgrappen, maar een vorm van steunbetuigen voor het vrjwilligerswerk. Vandaar deze oproep!

 3. Geef je helemaal gelijk Marleen, iedereen mag zijn eigen middelen inzetten om deze prijs toegekend te krijgen.
  Ook de andere genomineerden gaan hun eigen “leden”motiveren om te stemmen.

 4. Gezien de inzet, de kwaliteit, de continuiteit en het enthousiame van de vrijwilligers van Weblog Zwolle zou ik ze zeker de prijs gunnen.
  Laten we het verkiezingsproces nou niet bij voorbaat al zo smoezelig maken..de beste wint toch wel:D:D

 5. Huh? Van Boniek mag je wél winnen maar geen reclame maken. Zou mooi worden, geen borden meer tijdens verkiezingen, geen debatten, niets. Het mag vooral NIET bekend zijn dat er verkiezingen zijn. Zo ook hier. Waarom mogen wij niet weten dat er een mogelijkheid is om op het onvolprezen WLZ te stemmen? pfffff (nogmaals, dick ;))

 6. Voor mij mag iedere vrijwilliger, die onbaatzuchtig dingen voor de samenleving doet geridderd worden. Juist in deze tijd zijn deze mensen het bindnmiddel in onze o zo verdeelde samenleving.

 7. Lekker neutrale journalistiek weer ja >:(

  😛

  maar nu serieus: mag van mij want wat mij betreft verdienen de mensen achter WZ absoluut zo’n opsteker. Mijn stem hebben ze dan ook allang binnen.

Reageer