Tieneractiviteiten Holtenbroek slaan niet aan

Zwolle – Vorig jaar had Jeugdland in Holtenbroek voor het eerst een activiteit georganiseerd voor tieners, omdat zij signalen kregen dat er zo weinig voor hen te doen is in de vakantie. Ondanks een slechte opkomst vorig jaar waagde Jeugdland zich aan een nieuwe editie. Dit keer was er helaas ook weinig animo voor de activiteiten. 

dsc02134.jpg

Jeugdland had dit jaar gekozen voor één dag. Daarnaast was het niet nodig dat de tieners zich van te voren op moesten geven. In samenwerking met TRAVERS-welzijn organiseerde Jeugdland op het Johan Cruyffcourt aan de Palestrinalaan een voetbaltoernooi met leuke prijzen. Op het naastliggende grasveld konden de kinderen Kratstapelen en op een Rodeostier rijden. Wie het langst op de stier zat won een trofee. Daarnaast zorgde de organisatie voor versnaperingen en drinken.

dsc02155.jpg

dsc02159.jpg

Met een kleine installatie werd er muziek gedraaid. Deze dag kon Jeugdland niet organiseren in de Jeugdlandweek, omdat het dan Ramadan is. Pubers en oudere basisschool kinderen doen meestal mee aan de Ramadan en zijn dan te slap om mee te doen aan allerlei activiteiten. In de avonduren hebben zij ook geen tijd, omdat zij dan met de familie samen eten. Jeugdland had er daarom voor gekozen om op deze dag deze tiener-vakantie-activiteit te organiseren.

dsc02139.jpg

dsc02162.jpg

Artikel delen:
Reacties 8
 1. wat hebben ze dit jaar anders gedaan dan om mensen te trekken? Volgensmij doen lang niet alle kinderen aan de ramadan en lijkt mij dat ze de betrokkenheid van ouders moet zoeken.

 2. jammer dat er niet veel over bekend was, ik heb in ieder geval nergens gelezen dat er wat te doen was voor de kinderen,anders waren we zeker gekomen

 3. De agenda neemt alleen activiteiten op als ze worden aangemeld door de organisatie zelf. Dus niet alles staat er in. Maar deze activiteit heeft er inderdaad in gestaan.

  Vorig jaar had Jeugdland in Holtenbroek voor het eerst een activiteit georganiseerd voor tieners, omdat zij signalen kregen dat er zo weinig voor hen te doen is in de vakantie. Ondanks een slechte opkomst vorig jaar waagde Jeugdland zich aan een nieuwe editie. Dit keer was er helaas ook weinig animo voor de activiteiten.

  Volgend jaar maar niet weer dan, laat het geld dan maar gaan naar de wijken waar de opkomst voor jeugdland wel hoog is. Die wijken zijn er nog genoeg gelukkig.

 4. maar niet iedereen leest al weblog zwolle……………

  in de wijk is mij niets opgevallen dat er activiteiten waren en misschien is de timing niet goed om dit midden in de bouwvak te doen……..

  tipje voor eventueel volgend jaar

 5. Mijn idee: Het ligt niet aan de wijk denk ik. Ik denk dat Travers te veel uitgegaan is van hun eigen wervingskanalen terwijl ik denk dat wanneer je een uitgesproken reden hebt van datum wijziging ivm een ramadan je dan ook best een beroep mag doen aan geestelijk leiders van een moskee die hun ouders/kinderen stimuleren er heen te gaan.
  Voor de rest kan je mij niet wijsmaken dat wanneer alle kinderen weten dat er zoiets in hun wijk te doen is ze liever binnen blijven of elders in Zwolle zich gaan vermaken.
  Had er desnoods een BBQ aan gekoppeld en mensen/organisaties uit de wijk om samenwerking gevraagd.
  Ik heb het idee dat er te veel aandacht op de organiserende partijen gericht moest worden en wellicht een potje zonder goed plan leeg gegooid moest worden.

 6. Maar het staat ook in de huis aan huis bladen. En misschien is er volgend jaar wel weer een ander excuus voor de jeugd uit Holtenbroek.
  Vind 2x geld er aan uitgeven zonder noemenswaardige opkomst wel genoeg. Geld maar ergens anders aan besteden in andere wijken.

 7. Niet in alle wijken worden de huis aan huis bladen gelezen. Beetje organisatie moet dat toch weten.
  Gemiste kans dit.
  Maar Ingrid, vind jij dat andere wijken te kort gedaan wrd en er te veel in Holtenbroek georganiseerd word?

Reageer