Ongeval met vier personenauto’s A28

Zwolle – Vier personenauto’s zijn zaterdagochtend even voor 11:00 uur met elkaar in botsing gekomen op de A28 vanuit Amersfoort richting Zwolle. Het ongeval gebeurde tussen het knooppunt Hattemerbroek en Zwolle-Zuid. Twee rijstroken moesten worden afgesloten en de materiele schade was groot. Alle vier de auto’s moesten worden afgesleept. Rijkswaterstaat heeft de rijstroken rond 11:50 uur weer vrij te kunnen geven. Bij het ongeval is niemand gewond geraakt.

Er stond een file van 8 kilometer tussen ’t Harde en Zwolle-Zuid en de vertragingstijd was al snel opgelopen tot meer dan 30 minuten. Verkeer richting Leeuwarden/Groningen werd geadviseerd op het knooppunt Hattemerbroek de borden Emmeloord te volgen (N50,A6,A7) Vanuit Zwolle naar Amersfoort kwam nog eens een kijkersfile te staan van 2 kilometer tussen Zwolle-Centrum en het knooppunt Hattemerbroek. Het ongeval zorgde ook voor vertraging op de A50 vanuit Apeldoorn naar Zwolle tussen Heerde en het knooppunt Hattemerbroek. Daar stond om 11:30 uur 3 kilometer verkeer stil en lag de vertragingstijd om en nabij de 23 minuten.

Bron: Verkeersinformatiedienst

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Gisterenmiddag was het hetzelfde feestje daar op de A28.
    Op de radio zou een ongeval de oorzaak zijn, maar in de krant zou het de vakantiedrukte zijn geweest.
    Dat laatste geloof ik niet omdat alles uren lang vast stond, ook de sluipwegen.

    Ze zijn kennelijk steeds aan de weg aan het werk, wellicht geeft dat de problemen?

  2. En de echte reden gister was een combinatie van deze 2. Begin van de middag een ongeval gebeurd vlak voor de IJsselbrug, tijdje 2 rijstroken dicht om de zooi op te ruimen. Tevens extra verkeer ivm terugkomende vakantiegangers richting het noorden. Gevolg: bij de afrit ’t Harde stond het om 15:30 uur al stil.

Reageer