Kunstwerk ‘Met voeten getreden’ nadert voltooiing

Zwolle – Vandaag zaterdag 7 augustus wordt het kunstproject “Met voeten getreden” voltooid. Het project is een initiatief van de stichting Bevrijdingsfestivaloverijssel en is bedacht door de kunstenaars Mark van Enk, Marit Otto en organisator Niek van der Sprong. Ruim 800 tegels worden rondom de grachtengordel van de binnenstad van Zwolle gelegd. Daarmee wordt het project, waarbij 65 kunstenaars 65 verschillende ontwerpen hebben gemaakt voor een eigenzinnige stoeptegel, een blijvend kunstwerk voor de stad Zwolle.

img_3651_copy.jpg
Wethouder Nelleke Vedelaar en de creatieve drie (Marit Otto, Mark van Enk en Niek van der Sprong)…

De ontwerpen zijn gebaseerd op het thema van dit jaar “Vrijheid wereldwijd”. Vanaf 10.00 uur is een groep van kunstenaars en vrijwilligers van het bevrijdingsfestival gestart om ruim 800 grijze stoeptegels te vervangen door de speciale kunsttegels. Halverwege het project kreeg de groep bezoek van de wethouder van Cultuur Nelleke Vedelaar. Zij inspecteerde de route en de vrijwilligers om hun een hart onder de riem te steken en om de laatste loodjes tot een goed eind te brengen. De start was vanaf de hoek van het Groot Wezenland en het kerkbrugje. De route rondom de gracht van Zwolle bedraagt ongeveer 4 kilometer en is dus in een uurtje te lopen; een prachtige stadswandeling derhalve met uitzicht naar links, rechts en naar beneden!

img_3617_copy.jpg

img_3582_copy.jpg

img_3610_copy.jpg
Marit Otto bekijkt haar ontwerp…

img_3619_copy.jpg

img_3594_copy.jpg

Artikel delen:
Reacties 9
  1. Heel leuk! Maarreh is het echt af??? Ik reed vanmiddag het stuk v Assendorp tot t.o. Rode Torenplein en er zijn nog hele stukken alleen maar grijs!?!

  2. @Rinus, gelukkig, was al bang. Zegt de ene kunstenaar tegen de andere; hoeveel is 4000 gedeeld door 800? Uhm…., nouja doe maar om de tien tegels ofzo.

    Was die wethoudster wel wat vroeg met de laatste loodjes.

Reageer