Open Dag FC Zwolle in miezerig decor

Zwolle – Nee, vrolijk werd je er niet van. De weersomstandigheden waren niet slecht, maar ook niet van dien aard, dat je er vrolijk van werd. De Open Dag van FC Zwolle, ’s zaterdagmiddag, was geen zonnig succes, waar we allen op hoopten.

open_dag_fc_zwolle_1815_470.jpg
Hekken los …

Het programma zat goed in elkaar en er was genoeg te beleven voor jong en oud. Een paar duizend, voornamelijk jonge FC Zwolle-fans met hun ouders waren naar het Stadionplein gekomen om kennis te maken met FC Zwolle 2010-2011. Evenals ander jaren, was het bemachtigen van kleding weer een doorslaand succes. De traditionele kraampjes met fanartikelen, FC Tifosie, het springkussen, sminken, noem maar op, waren weer als vanouds van de partij. Om 13.00 uur kwam de blauw-witte FC Zwolle spelersbus met spelers en staf aan bij het stadioncomplex. Waar in het programma stond dat de spelers zouden worden onthaald, gebeurde dit jammer genoeg op een simpele, eenvoudige wijze. Geen enkele supporter heeft hier ook maar iets van meegekregen. Wie de verwachting had, dat de spelers door een haag van fans naar het spelershome zouden moeten zien te komen, kwam bedrogen uit. Jammer.

open_dag_fc_zwolle_2008_470.jpg
Danny Schreurs wordt gepresenteerd, spelers wachten onder het doek …

open_dag_fc_zwolle_1874_470.jpg
Demo Achmea Health Centers …

open_dag_fc_zwolle_6938_470.jpg
Start Boots for Africa …

Als een van de eerste onderdelen van het programma werd in het bijzijn van medewerkers van het Engelse Sheffield FC, de start gegeven voor Boots for Africa. Een samenwerking van FC Zwolle met de Engelse club om tweedehands voetbalschoenen in te zamelen voor kinderen in Afrika. Verder was binnen het programma ruimte gemaakt voor demo’s van uiteenlopende aard.

Een demonstratietraining van Art Langeler, de demo’s van Achmea Health Centers, de kersverse hoofdsponsor van de club, de spannende wedstrijd van de G-voetballers, aangevuld met FC Zwolle vrouwen tegen Diederik Boer, Erik Bakker en Bram van Polen. Al deze onderdelen kregen, naast de grote presentatie van FC Zwolle D-, A-junioren, het vrouwenteam en last but not least de eerste selectie, de belangstelling die ze verdienden. Over de gehele middag genomen hadden de spelers het druk met het geven van handtekeningen. Speciale kaarten met foto waren gedrukt waar de jongsten onder de fans hun handtekeningen konden laten plaatsen. Niet aleen de kaarten werden voorzien, ook ballen en shirts moesten er aan geloven. De spelers genoten zichtbaar van deze interesse en deden dan ook niet moeilijk om tevens door pappa of mamma met de kids op de foto te worden gezet. Ik sprong vroeger ook een gat in de lucht, als ik van een speler een handtekening had gescoord. Ik vind het prachtig als ik de jonkies zie genieten, aldus FC Zwolle verdediger Said Bakkati.

Bij de presentatie traden alle "oud"-spelers van onder een meterslang doek in de "schijnwerpers". De volle Fred Patrick tribune (Berkumzijde) schreeuwde zich de longen uit het lijf als een, door een super enthousiaste omroeper Peter Vader, gepresenteerde speler een bal in de tribune schoot. Eén grote strijd wie de bal zou krijgen. Menig blauwe plek zal vanavond of morgenvroeg dan ook wel zichtbaar worden. De nieuw aangetrokken spelers, met als laatste, hoofdtrainer Art Langeler, werden in een meterslange limousine het stadion binnen gereden en aan het enthousiaste publiek gepresenteerd. Als slot van de Open Dag werd de nieuwe doelpunttune voor het aankomende seizoen gepresenteerd. De winnende tune werd, Düp Düp van Mickie Krause. Een deskundige jury, met o.a. de spelers Arne Slot en Sjoerd Ars, kozen deze tune uit een achttal aangeboden tunes. Laten we hopen dat deze knaller het aankomende seizoen veel te horen zal zijn.

open_dag_fc_zwolle_1841_470.jpg

open_dag_fc_zwolle_1962_470.jpg
G-team heeft gescoord. Diederik Boer geniet van deze vreugde-uiting …

open_dag_fc_zwolle_2080_470.jpg

open_dag_fc_zwolle_6912_470.jpg
Aankomst spelersbus bij het stadion …

open_dag_fc_zwolle_6921_470.jpg
Hoofdtrainer Art Langeler hoort voor het eerst de nieuwe doelpunttune …

open_dag_fc_zwolle_7001_470.jpg

open_dag_fc_zwolle_7028_470.jpg
Graffiti workshop …

open_dag_fc_zwolle_7036_470.jpg

open_dag_fc_zwolle_7068_470.jpg

open_dag_fc_zwolle_7100_470.jpg

open_dag_fc_zwolle_7118_470.jpg

open_dag_fc_zwolle_7234_470.jpg
Art Langeler wacht geduldig in de limousine op zijn presentatie …

Artikel delen:
Reacties 25
 1. Als een van de eerste onderdelen van het programma werd in het bijzijn van medewerkers van het Engelse Sheffield FC, de start gegeven voor Boots for Africa.

  Het betrof de voorzitter van Sheffield FC, die speciaal met zijn vrouw (de projectmanager van Boots for Africa) was overgevlogen.

  Ik vond het een fantastische dag en de enigzins negatieve toon van deze berichtgeving herken ik niet.

 2. Hallo zeg, was de azijn weer in de uitverkoop bij de AH ?
  De verslaggever is, zo schat ik, een stief kwartiertje op lokatie geweest.
  Na ‘Foto’s volgen’, heeft een beter geluimde collega het werk overgenomen.
  Zo zie je maar weer hoe de praatjes in de wereld worden geholpen.

  De open dag commissie van FC Zwolle heeft weer uitstekend werk geleverd, met name FCZTifosi en Trudy Van der Veen en de vele vrijwilligers verdienen een dikke pluim. Zeer velen hebben een kijkje genomen, schattingen van over de 7500 mensen! , en genoten.
  De spelers van FC Zwolle versloegen uiteindelijk in een mini-tournooi in de finale Alcides uit Meppel, mede door de flitsende eerste tien minuten (totale speeltijd 30 minuten) met o.a. een subliem doelpunt van Arne Slot en twee van Sjoerd Ars. De ijzersterke as van dit elftal werd gevormd door Diederik Boer, Albert Van der Haar, Arne Slot en Sjoerd Ars.
  De eerste wedstrijd ging tegen Be Quick ’28 met o.a. de aanstormende ‘jeugd’ van FCZ aangevuld met Eric Botteghin, Etienne Reynen, Danny Schreurs en Said Bakatti. Deze troost finale werd door de FC gewonnen met 1-0 .
  Alcides -Hoofdklasser- en Be Quick ’28 – Eerste Klasser- hadden eerder op de middag op het kunstgras van Be Quick uitgemaakt wie in de finale mocht uitkomen.
  Om plus minus 18:00 uur was het feest voor jong en oud afgelopen.

 3. Volgens mij was deze open dag ontzettend leuk voor de groep waar hij voor bedoeld was, de jeugd uit Zwolle e.o. Het is toch geweldig om jou helden in levende lijve te zien, een handtekening te vragen met ze te praten. En voor hun waren er genoeg leuke activiteiten, en je kon ook nog eens komen op plekken waar je anders niet komt als je naar een wedstrijd gaat kijken.

 4. Normaalgesproken waardeer ik dit weblog zeer, maar dit bericht is inderdaad érg negatief van toon, zwaar onterecht. Het was ondanks het regenachtige weer een mooie dag voor club en supporters. Waarom altijd negatief zijn als het ook positief kan?

 5. Voor FC Zwolle gaat komende vrijdag de competitie van start met een uitwedstrijd tegen FC Emmen. De ploeg uit Overijssel liet in de voorbereiding met enkele nieuwe spelers een frisse indruk achter. Doel van komend seizoen: een plek bij de eerste vijf veroveren.

  In een regenachtig Zwolle zweeft de wens om te promoveren al enkele tijd boven het stadion. Toch achten de spelers en trainers de ploeg niet als de topgegadigde. ⤽Er zijn een aantal kanshebbers, maar FC Zwolle is niet de belangrijkste kandidaat⤝, laat trainer Art Langeler weten tegenover Voetbal Centraal. ⤽We willen graag promoveren en ik denk dat als we bij de eerste vijf eindigen we een goede kans maken. Daarmee zou ik heel tevreden zijn.⤝

  De eerste vijf, al jarenlang het streven van FC Zwolle. Ook dit seizoen is dat niet anders bij de spelers. “Ik zie op dit moment geen aanleiding om dat te veranderen, want we hebben nog geen wedstrijden gespeeld⤝, vertelt middenvelder Arne Slot. De ervaren kracht in het elftal van Zwolle heeft zijn lijstje potentiële kandidaten klaarliggen. ⤽Sparta Rotterdam en RKC Waalwijk zijn de titelfavorieten. Daarachter komen ploegen als Go Ahead Eagles, SC Cambuur en FC Zwolle, die al jaren bovenin meedoen. De historie leert dat de clubs die gedegradeerd zijn, meteen weer promoveren naar de Eredivisie.⤝

  VVV-Venlo en De Graafschap lieten dat de afgelopen jaren wel zien. FC Zwolle hoopt daar verandering in te brengen, al hoeft de ploeg niet op het vertrouwen van doelman Diederik Boer te rekenen. ⤽Nee, Zwolle wordt geen kampioen.⤝ Wel acht de sluitpost de Blauwvingers sterker dan vorig seizoen. ⤽Ja, want er zijn een aantal goede spelers bij gekomen.⤝ Een van deze spelers is Sjoerd Ars. De spits kwam over van RBC Roosendaal en staat garant voor doelpunten. ⤽Het is heel mooi dat je die zekerheid hebt, maar dat dachten we vorig seizoen met Cecilio Lopes ook⤝, aldus Boer.

  De voorbereiding van FC Zwolle is in ieder geval veelbelovend. Zeven maal werd er gewonnen. ⤽We hebben een hele goede voorbereiding gedraaid. We hebben goede resultaten neergezet⤝, zegt Boer. Ook Langeler heeft veel moed geput uit de oefenwedstrijden van zijn ploeg. ⤽Ja, ik ben heel tevreden over de voorbereiding. We hebben het goed gedaan en aardige resultaten geboekt. Iedereen is fit, dus we zijn helemaal klaar voor de competitie.⤝

  FC Zwolle is er dus klaar voor. ?én van de clubs die de ploeg tegenkomt dit seizoen, is Sparta Rotterdam. Voor Slot een bijzonder duel, omdat hij daar twee seizoenen geleden nog onder contract stond. Toch ziet de middenvelder dat niet zo. ⤽Het is voor mij minder speciaal om tegen Sparta te spelen, dan tegen NAC Breda. Ik heb met veel plezier twee seizoenen in Rotterdam gespeeld, maar bij NAC speelde ik vijf jaar.”

  Ondanks dat Zwolle zich deze zomer goed versterkte, vreest Slot niet voor meer concurrentie in de middelste linie. ⤽We spelen nu met vier middenvelders in plaats van drie, dus de trainer heeft meer opties om uit te kiezen.⤝ Met Slot en Boer als vaste basisspelers en Langeler als hoofdtrainer gaat Zwolle op jacht naar een plek bij de eerste vijf. De titel lijkt vooraf al te worden uitgesloten, al is het nooit verkeerd je in de underdogpositie te schikken.

 6. Waar in het programma stond dat de spelers zouden worden onthaald, gebeurde dit jammer genoeg op een simpele, eenvoudige wijze. Geen enkele supporter heeft hier ook maar iets van meegekregen.

  En waar was jij dan woutje?

  Het was hartstikke gezellig. Ik heb veel oude bekenden kunnen spreken, maar spektaculair was het NIET!

 7. heb het gevolgd via t.v. oost. waren er niet meer dan tweeduizend mensen. overigens wel een goed programma van de fc. zag er allemaal goed uit. ik hoop dan ook dat dat die 8000 mensen die jose noemt bij de toekomstige wedstijden komen ! ik er wel vertrouwen in dat de fc wel eens hoge ogen kan gooien dit seizoen en wens ze veel succes, en hopenlijk promotie.

 8. Leuk dat dick s, op foto een ook nog fervent supporter van deze club is.
  met een opkomst van 8000 man kan je zeggen dat de presentatie boven de verwachting ligt. wat betreft de prestaties wachten we het maar weer af.

 9. wat een negatief stuk op weblog. Mijn zoontje ging gister met oma en zijn mama richting stadion.Helaas kon ik er zelf niet bij zijn maar heb ze kunnen volgen via tvoost.in en rond het stadion heeft hij de tijd van zijn leven gehad. In het begin nog een beetje bang voor zwolfje maar na verloop van tijd werd het zijn held.Ook mocht hij met de spelers op de foto en de spelersbus besturen. Vanaf nu heeft zwolle er weer een supporter voor het leven bij. Medewerkers,vrijwilligers en iedereen die deze dag mogelijk hebben gemaakt….BEDANKT !!!!

  Heb nog wel een vraag? komt die stukjesschrijver uit berkum? pffff wat een zuurpruim!!! jammer he dat het weer goed gaat met de FC.

 10. Ik ben dit negatieve ook niet gewend, vind het erg jammer, de open dag is voor de hele familie en dat is zeer zeker geslaagd! Weer of geen weer!

 11. Verbeeld ik me dat nou of kan er bij de supporters niemand tegen een paar negatieve zinnen. De eerste dat het weer slecht was, anders dan waar we op hoopten.
  De tweede zin gaat over het onthalen van de spelers. Dat had anders gekund.

  Volgens mij is de rest van het verhaal positief. Pissen de klagers nu zelf niet azijn

 12. Ik vind het gewoon niet zo leuk om een iet wat negatief bericht te lezen terwijl er zoveel mensen zo heel hard hebben gewerkt om er iets leuks van te maken, en ja ook ik zit daar bij.

  Want ondanks de regen, zag ik heel veel kinderen en volwassenen die wel vrolijk werden van de open dag en daarom ben ik het dus niet eens met het begin stuk en laat ik dat weten. En dus ben ik meteen azijn aan het pissen?! Jammer dat je het zo ziet.

  Het onthaal van de spelers met de bus om 13 uur is ook geen goede tijd, iedereen die minstens 2 x de open dag van Fc Zwolle heeft bezocht weet dat mensen afvliegen op de verkoop van de tweede hands sportkleding. Het is alleen jammer dat Fc Zwolle dat niet heeft ingeschat.

 13. @Ydick. Jij kon het weleens bij het rechte eind hebben. Zelfs opbouwende kritiek is soms moeilijk door echte fans op te pakken. Ik denk dat de verslaggever een mooi onthaal van de spelers miste en om het volgend jaar nog succesvoller te maken dan het al was, hier graag iets aan verbeterd zou zien. Maar ja, lezen en lezen zit verschil in!

 14. Ook tussen interpreteren zit verschil Snuffel, maar dat is dus de pest van internet, je kan er geen gezichtsuitdrukkingen in zien of tonen van stemmen in horen;)

 15. @Natascha. Daar heb je volkomen gelijk in. Ik reageer zelden, maar als echte fan van Weblog Zwolle, voelde ik mij nu genoodzaakt hier mijn zienswijze op te geven. @Ydick gaf de aanleiding, hij/zij zag het precies zoals ik het las en interpreteerde. Direct je stekels op zetten, omdat je cluppie op één onderdeel “negatief” wordt neergezet, dan zet ik er ook mijn vraagtekens bij. Het hele artikel is in mijn ogen zeer objectief en goed bedoeld geschreven. Van Weblog Zwolle ben ik als jarenlang fervent lezer niet anders gewend. Hulde voor deze club!

 16. @Snuffel

  Juist omdat ik het zo heel erg leuk heb gevonden en enkel maar enthousiaste mensen aan de kraam heb gehad en heb zien rondlopen kwam het bij mij een beetje rauw op me dak;) Puur door :Nee, vrolijk werd je er niet van. Ik heb het als 1 en al vrolijkheid ervaren.

 17. FC zwolle start ??BOOTS for AFRICA?? project op open dag !!

  FC Zwolle is een samenwerking aangegaan met s ??werelds eerste voetbalclub, Sheffield FC,(die de eerste voetbalregels en wetten hebben opgesteld) Het project heet : Boots for Africa en heeft als doel om tweedehands voetbalschoenen in te zamelen voor kinderen in Afrika.

  De liefdadigheids organisatie ??de Sheffield FC Boots for Africa Charity?? is opgezet in 2007 met als doel oude voetbalschoenen in te zamelen en deze door heel Afrika te distributeren. Ze komen terecht bij kinderen en volwassenen en geven hen hierdoor de mogelijkheid om nog meer te genieten van een prachtige sport.

  Rien Kooijman, bestuurslid van FC Zwolle vertelde : ⤽We zijn blij om deel te kunnen nemen aan het Boots for Africa project, om voetbal vanaf de basis te kunnen promoten in Afrika en kinderen de kans te geven om te voetballen met een paar degelijke voetbalschoenen aan in plaats van op hun blote voeten⤝.

  Richard Tims, voorzitter van Sheffield FC, voegde hier aan toe: ⤽ Voetbal draagt bij aan de opbouw van gemeenschappen, en aan sociaal begrip en verbeterd de levens van miljoenen mensen over de hele wereld. Het Boots for Africa project draagt hieraan bij door hulp bij de ontwikkeling van de talenten en sportiviteit van kinderen die wel de aspiratie maar niet de mogelijkheden, zoals wij hier, hebben. Het BFA project wil er voor zorg dragen dat deze hulp aanwezig blijft ook na afloop van het WK voetbal. De samenwerking met FC Zwolle is een fantastische gelegenheid om nog meer voetbalschoenen in te zamelen en een echt verschil te kunnen maken voor deze kinderen in Afrika⤝.

  2 voor 1 aanbieding
  Om deze aktie te promoten krijgt men, bij FC Zwolle, het komende seizoen bij inlevering van een paar voetbalschoenen het tweede kaartje voor een wedstrijd gratis. Dus zoek je oude, maar nog bruikbare, voetbalschoenen bij elkaar, maak ze schoon, bind ze per paar met de veters stevig aan elkaar vast, breng ze naar FC Zwolle, en geniet van de wedstrijd!

  Dit initiatief is opgezet door de Dutch Reds Sports Marketing divisie met de hulp van Brit Jurgens and Trudy van der Veen. Een ander collectiepunt bevindt zich bij voetbalvereniging SVI in Zwolle zuid.

  Hebt u zelf interesse om een collectiepunt op te zetten dan houden wij ons zeer aanbevolen. Voor info hierover kunt u contact opnemen door een mail te sturen naar info@dutchreds.nl.

  Meer info kun je vinden op: http://www.sheffieldfc.com or http://www.bootsforafrica.org
  Info in Dutch http://www.dutchreds.com/nl

Reageer