VV Berkum haalt uit in Tubbergen

Tubbergen – VV Berkum heeft zaterdagmiddag in de tweede oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen flink uitgehaald: tijdens het driedaagse trainingskamp op het mooie sportpark van  TVC ’28 in Tubbergen werd de gastheer met liefst 1-6 verslagen. Daarbij moet wel worden aangetekend dat de kersverse zondagtweedeklasser zijn selectie nog lang niet compleet had.

Berkum had een aantal spelers beschikbaar die in de vorige oefenwedstrijd nog ontbraken. Pascal Diender en Marc van der Meulen kwamen bijvoorbeeld in de tweede helft in het veld. Net als in het vorige oefenduel tegen Rigtersbleek, waar de score op  0-0 bleef steken, maakte coach Michel van Oostrum veelvuldig gebruik van de mogelijkheid om te wisselen. Er werd zaterdag afgetrapt nadat er al de nodige trainingsuren in de benen zaten. Dat bleek niet uit de aanpak van Berkum, dat al in de achtste minuut de 0-1 liet aantekenen toen Chris van der Meulen goed werd aangespeeld en hij vervolgens voor de eerste goal van de oefencampagne zorgde.

De defensie van Berkum liet vervolgens nog wel eens wat steken vallen en na bijna een half uur kreeg TVC daardoor goede mogelijkheden om gelijk te komen. Keeper Harmen Sikkema, in het doel omdat zowel Mathijs Bouwhuis als Erwin Duits door blessures langs de kant bleven, zorgde er echter twee keer achter elkaar voor dat die kansen niet konden worden verzilverd.

In de 37e minuut liet verdediger Kees Dorgelo zien dat hij ook in de Berkum-aanval op zijn tijd van waarde is. Na een corner van Roy Supèr zorgde hij er met een fraaie kopbal voor dat Berkum met een 0-2 voorsprong de rust in kon.

In de tweede helft kwam ‘nieuweling’ Jeffrey van der Vlist in de aanval en hij liet een aantal keren zien dat hij in snelle combinaties met Chris van der Meulen voor behoorlijk wat gevaar kan zorgen. Dat leidde in de 67e minuut tot de 0-3, toen Jeffrey voorzette en Chris vervolgens goed de TVC-verdediging uitspeelde.

Nauwelijks een minuut later was de volgorde andersom: een voorzet van Chris kon door Jeffrey van der Vlist worden benut waardoor de stand op 0-4 kwam. Het werd, na een leep hakje van Bram Roelofs, in de 75e minuut 0-5 door Marc van der Meulen en twee minuten later zorgde Jeffrey van der Vlist met een fraaie lob vanaf links voor zijn tweede en het zesde Berkum-doelpunt van de middag.

Een aantal minuten in de blessuretijd redde TVC ’28 alsnog de eer door, onbereikbaar voor doelman Harmen Sikkema, de bal in de hoek van het Berkum-doel te tikken. Hoewel de uitslag nogal vertekend was, onder meer omdat TVC ’28 nog lang niet op volle ‘oorlogssterkte’ was, waren er met name in de opbouw en aanval af en toe mooie acties te zien.

Volgende week neemt Berkum deel aan in het OSP-toernooi bij SDC in Putten, waar zal worden gespeeld tegen clubs die het komende seizoen ook in de Hoofdklasse C uitkomen. Op woensdag 11 augustus begint om 19.15 uur de wedstrijd tegen DSV ’33 en op zaterdag 14 augustus volgt om 15.00 uur het duel tegen SDC Putten.

Artikel delen:

Reageer