Echtpaar Albrecht-Van Dijk 60 jaar getrouwd

Zwolle – Zondag bracht wethouder E. Dannenberg een bezoek aan het echtpaar Albrecht-Van Dijk ter gelegenheid van hun 60 jarig huwelijk. Het echtpaar vierde hun trouwdag in Fermate, aan de Händellaan in Zwolle. Dannenberg verraste het echtpaar met een aantal VVV-bonnen.

08-08-2010_echtpaar_albrecht-v_dijk_60jr_getrouwd_1.jpg

De heer  Hendrik Jacobus (Henk)  Albrecht, werd geboren op 26 november 1925 in Zwolle. Mevrouw Everdina (Dini) Albrecht-Van Dijk, werd geboren 3 juli 1926 in Zwolle. Ze kregen twee kinderen. Een zoon en een dochter. Ze hebben vijf kleinkinderen. De zoon woont met zijn vrouw en twee zonen in Duitsland vlak bij Hannover. De dochter woont samen met haar man en drie kinderen in Zwolle. De heer en mevrouw Albrecht zijn getrouwd op dinsdag 8 Augustus 1950 om 11.00 uur in Zwolle. Het echtpaar heeft nog een half jaar bij de ouders van de heer Albrecht in de Javastraat gewoond en kreeg toen een duplexwoning in de Mimosastraat op de Pierik. Daar is de zoon in 1952 geboren. Toen mevrouw Albrecht in verwachting was van de dochter zijn ze verhuist naar de Thomas a Kempisstraat 123. Daar hebben ze ongeveer 18 jaar gewoond.

De heer Albrecht heeft zijn hele werkzame leven (40 jaar) gewerkt bij wat vroeger De IIsselcentrale heette en nu Essent .Eerst als ijker en hoofdijker en later, een groot aantal jaren tot aan zijn pensioen was hij controleur van grootverbruikers. Mevrouw Albrecht heeft jarenlang op de Thomas a Kempisstraat een kousenreparatie gehad. Daarna zijn ze verhuist naar Hattem. Daar hebben ze met veel plezier bijna 30 jaar aan de Geldersedijk gewoond. Sinds 3 jaar zijn ze weer terug in Zwolle en wonen in de Fermate. 

08-08-2010_echtpaar_albrecht-v_dijk_60jr_getrouwd_2.jpg

De heer Albrecht is op zijn 59e met de pre-Vut gegaan. Hij had toen 40 jaar bij de IJsselcentrale gewerkt. Twee jaar later ging hij met de VUT. Hij is nu al meer dan 25 jaar gepensioneerd. De heer Albrecht had als hobby het houden van postduiven. Al op zeer jonge leeftijd had hij zijn eerste postduiven. Daarbij was hij jarenlang keurmeester op tentoon-stellingen van postduiven. Ook toen hij zelf geen postduiven meer had ging hij nog overal in het land als keurmeester naar tentoonstellingen. Mijn moeder heeft tot voor enkele jaren geleden nog altijd niet onverdienstelijk gekegeld. Nu regelt ze nog altijd in Fermate de Bingo. Van het kopen van alle prijzen tot het trekken van de balletjes en het verzorgen van de financiën. Tevens doet ze nog elke dinsdagochtend mee aan Koersbal in Fermate.Wanneer er in Fermate iets te doen is kun je er altijd op rekenen dat ze meehelpt. De heer en mevrouw Albrecht zijn voor hun leeftijd ( allebei zijn ze 84 jaar)  nog "redelijk" gezond. Bij de heer Albrecht gaat het lopen niet meer zo goed. Ze hebben het ontzettend naar hun zin in Fermate.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Van Harte Gefeliciteerd inderdaad…60 jaar dat is een zeer respectabel aantal. Ook nog

    ( allebei zijn ze 84 jaar) nog “redelijk” gezond.

    : geniet er maar zo lang mogelijk van samen!

Reageer