Voorzitter Sheffield FC bezoekt v.v. SVI

Zwolle – Zaterdag 7 augustus bezocht Richard Tims, voorzitter van ’s-werelds oudste voetbalclub Sheffield FC, het clubhuis van v.v. SVI. Dit bezoek was in het kader van de “Boots for Africa”-campagne waarbij voetbalschoenen worden ingezameld voor voetballers in Afrika. Richard Tims kwam met het idee voor Boots for Africa toen hij kinderen in Afrika zag voetballen op straat, op hun blote voeten rennend over kiezelstenen, rotsen en gruis.  Hij richtte Boots for Africa op en dit initiatief wordt o.a. door de FIFA omarmt.  

svi.jpg

 

Sinds een half jaar is in het clubhuis van SVI een inzamelpunt voor oude voetbalschoenen. Initiatiefnemer voor de campagne is Colin Latham, speler van SVI-4 en een warm pleitbezorger van dit goede doel. Colin Latham is afkomstig uit Liverpool en sinds enkele jaren woonachtig in Zwolle Zuid. Als hartstochtelijk supporter van Liverpool FC richtte hij de Dutch Reds op, een club Liverpool-supporters in Nederland die goede doelen willen ondersteunen, waaronder ‘Boots for Africa’. Colin Latham:"In Afrika voetballen kinderen op hun blote voeten, terwijl kinderen in Nederland jaarlijks nieuwe voetbalschoenen kopen, dat is eigenlijk heel oneerlijk. Met de Dutch Reds willen we daar wat aan doen. Met de Boots for Africa –campagne was de link met mijn eigen voetbalvereniging SVI snel gemaakt.


Zaterdag 7 augustus bezochten Richard en Jenny Tims, op uitnodiging van de Dutch Reds, het sportpark van SVI. Na een welkom gaf voorzitter Erik Fidder van SVI de Engelse delegatie een rondleiding. Mr. Tims toonde zich verrast over de faciliteiten die de Nederlandse clubs hebben en hoe er bij SVI gewerkt wordt. Een enorm verschil met de voetbalclubs in Engeland. Hij gaf aan zeer content te zijn met de medewerking van SVI aan het project ‘Boots for Africa’ en roemde daarbij de inzet van Colin en zijn vriendin Geke. SVI is de eerste voetbalvereniging in Nederland die meewerkt aan het project en tot op heden is het een succes.  

Latham: De actie loopt nu een half jaar en we hebben de eerste zakken al vol! Doel is echter om meer inzamelpunten te krijgen en we zijn dan ook blij dat we naast SVI ook FC Zwolle als inzamelpunt krijgen. Het bezoek van Richard Tims gaat ons zeker helpen bij het vinden van meer inzamelpunten. Ik hoop dat de leden van SVI en natuurlijk ook alle tegenstanders hun oude voetbalschoenen inleveren. Het bezoek van Richard en Jenny  Tims aan Zwolle is dan ook een enorme stimulans om dit initiatief tot een groot succes te maken. Het inleverpunt is op een prominente plaats in het clubhuis van SVI. Daarnaast kun je ze natuurlijk ook bij FC Zwolle inleveren. Geef je oude voetbalschoenen dus een tweede leven! 

Het bezoek van Richard en Jenny Tims is mede mogelijk gemaakt door Hotel Fidder, de Dutch Reds, v.v. SVI en FC Zwolle. Een impressie van dit bezoek staat binnenkort op de site van Boots for Africa 

Meer informatie:

www.bootsforafrica.org

www.dutchreds.com

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Hoop dat meer verenigingen dit initiatief omarmen, was zaterdag ook de voetbalschoenen vergeten, anders gaan ze naar de kringloop toe.
    Maar hoorde daar al dat er ook een inzamelpunt bij SVI is, dus daar ga ik ze van de week naar toe brengen.
    Hoop dat meer voetballers dit gaan doen.

  2. Over een paar weken zal er een video te zien zijn die tijdens het weekend over de Boots for Africa aktie gemaakt is door Multi-Media Centrum Zwolle. Deze video zal te zien zijn op http://www.dutchreds.com en http://www.bootsforafrica.org. Er zullen nog meer website’s volgen waar deze video ook bekeken kan worden.

    http://www.mmc-zwolle.nl/film-video

    Als je een collectie punt op wilt zetten neem dan contact op met de Dutch Reds en mail naar: info@dutchreds.com

Reageer