Algemeen Log 145

Dit is een Algemeen Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

De redactie probeert dit Algemeen Log na ongeveer 250 reacties van een vervolg ( Algemeen Log 146 ) te voorzien. Dus, heb je een tip, nieuws of iets anders dat je kwijt wilt: ga gerust je gang!

Artikel delen:
Reacties 305
 1. Geinitje, heb Doekle als enige CDA0-er hoog. Had verwacht dat ie 4 jaar geleden min.SZ zou worden. Denk dat het “zorgen om Geert-pmaflet van destrijds” hem naar de HBO-raad heeft “gepromoveerd”. Zal de samenwerking met Lodewijk de Waal in de demonstratie op het museumplein nooit vergeten! En de heerlijke zaterdag die ik met mijn ex-collega/vriendin in Mokum had 😀

  JP wordt overigens (geen grap) genoemd als min BuZa….om de plooien die Geert maakt glad te strijken. Te gek voor woorden toch, je kunt ook zorgen dat er geen plooien komen namens een regering.

 2. @ Drama, gister klokslag nieuwe dag

  partij Wilders

  :o:o:o

  Het is geen democratische partij met leden en inspraak…..het betreft een lijst waar 1 persoon alles bepaald.

 3. JP wordt overigens (geen grap) genoemd als min BuZa….om de plooien die Geert maakt glad te strijken. Te gek voor woorden toch, je kunt ook zorgen dat er geen plooien komen namens een regering.

  Daar is geen strijkijzer tegen bestand,misschien dat het CDA nog ergens een oude mangel heeft liggen.
  De kreukels die in het CDA zitten moeten verwijderd worden door sterk materiaal,en niet door zo n l-llig strijkijzertje als Balkenende.

 4. Maar ff zo anders staat mijn mailadres erbij:

  Tegenzinnen ?? De CDA-achterban de mond snoeren
  09-08-2010 om 22:30 door Gastredacteur
  (bron:sargasso.nl)

  De interim-voorzitter van het CDA beloofde coalitiedeelname aan het partijcongres voor te leggen. Dat klinkt heel nobel en vooruitstrevend, maar buiten dat biedt het de mogelijkheid het morrende deel van de achterban het zwijgen op te leggen.

  Stel dat 30 % van de CDA achterban tegen een coalitie met de PVV is, dan mogen die tijdens het congres natuurlijk uitgebreid het woord voeren, maar vervolgens wordt er wel bij meerderheid besloten. Dus 70 % stemt voor en dat betekent dat de partij voor 100 % akkoord is. Hoewel 30 %, uitgedrukt in CDA-kamerleden 6 essentiële zetels vertegenwoordigen, zonder welke de nog af te bakken coalitie met een kamerminderheid achterblijft. Mochten die virtuele zes hun weerstand in de fractie kenbaar maken, dan zal gezegd worden dat de partij heeft ingestemd en rest weinig anders dan conformisme.

  Mocht u tot die virtuele 30 % behoren, dan kunt u op dat congres weinig doen. Verkeert u binnen het CDA in enige positie, dan kunt u misschien proberen af te dwingen dat het congres alleen met unanimiteit van stemmen, een stempel van goedkeuring kan geven. Maar het is niet erg waarschijnlijk dat dat lukt. Ter wille van de democratie, 74 + de virtuele 6, lijkt er verder niets anders op te zitten dan te proberen dit democratische congres te voorkomen. Naar goed CDA gebruik en om gewetensnood bij de zes te voorkomen.

 5. Dat kwam er gisteravond bij Knevel & van de Brink door die CDA muts uit Twente al beetje naar voren.

  Vondt Ron Jans wel mooi,zonder veel poeha zeggen wat die er van vondt.

 6. Sybe Schaap (ex-voorzitter van WGS en de Unie van Wp-en) zit in de Senaat, was ook absoluut geen voorstander van Geert.

  Of hij kan het daar niet ventileren, of hij is van mening veranderd. Maar zo ken ik hem niet.

 7. Dat weet ik niet, maar hoor net van mijn ega dat dit zo is.
  Hij vertelde er meteen ff bij dat die ook weleens bij cafe de Pierik kwam toen Tineke en Lex erin zaten.

 8. wij van de felicitatiedienst feliciteren :

  JanD, met z’n 3e gouden plak,

  Eregalerij:

  met 4: ja-tja, ingrid

  met 5: Natascha

  met 6: Gezellig, drama123 en Tim

  met 7: Joppuh

  met 8: Assendörper

  met 20: Dick

  :D:D:D

 9. Ik begrijp de politie niet helemaal.
  Toen ik pas vroeg waarom ze mensen die hun hond niet aan de lijn hadden hier niet (minimaal) op aanspraken, zei ze dat ze boeven moest vangen.
  Toen ik gisteren door dezelfde agente werd aangehouden toen ik in op een voetpad fietste en vroeg waarom ze geen boeven aan het vangen was, moest ik niet zo bijdehand doen…. 😮
  Doen dan ook iets tegen die irritante loslopende honden!! >:(

 10. Goedemorgen allen. Zo, vakantie weer voorbij.
  @Dick ; partij Wilders geeft juist aan dat een partij met één persoon geen partij is… Is natuurlijk wel makkelijk, zo zonder inspraak. Maar ja, dat gaat bij bijv. het CDA en de VVD totaal anders:o:o

  Vader Jans was concierge op de school voor detailhandel, toen nog aan de F.Bolstraat, en schonk de beste koffie, in echte kopjes, ook ’s morgens voordat de lessen begonnen.

 11. Bericht door Angela, op 10 augustus 2010 om 09:32
  Ik begrijp de politie niet helemaal.
  Toen ik pas vroeg waarom ze mensen die hun hond niet aan de lijn hadden hier niet (minimaal) op aanspraken, zei ze dat ze boeven moest vangen.
  Toen ik gisteren door dezelfde agente werd aangehouden toen ik in op een voetpad fietste en vroeg waarom ze geen boeven aan het vangen was, moest ik niet zo bijdehand doen….
  Doen dan ook iets tegen die irritante loslopende honden!!

  Je hebt wel een punt. Ze zouden consequent moeten zijn.

  Persoonlijk moet ik wel zeggen, dat ik meer last heb van mensen die door een voetgangersgebied fietsen dan van loslopende honden.

  Onlangs werd ik nog geraakt door iemand die door de Van der Capellenstraat fietste. Uiteraard doe ik ook geen stap opzij! Maar toch wel lomp!

 12. Mido: ‘Akkoord over definitieve overstap naar Ajax’
  10/08/2010 10:03

  Ajax staat op het punt Mido opnieuw onder contract te nemen. Verlost van Midddlesbrough is de Egyptische spits in Amsterdam om de overgang af te ronden.

  Aanvankelijk was er sprake van een tijdelijke overgang van Mido. Ajax slaagde er niet overeenstemming te bereiken met Middlesbrough over de voorwaarden. Met de ontbinding van zijn contract ontstond er een nieuwe situatie.

  ‘Ik heb officieel een einde gemaakt aan mijn verblijf bij Middlesbrough’, zei Mido tegen het Egyptische FilGoal.com. ‘Ik vertrek naar Amsterdam om bij Ajax te tekenen.’

  ‘Ik heb een akkoord bereikt over een definitieve overstap naar Ajax, in plaats van een verhuur’, aldus Mido, die tussen 2001 en 2003 veertig competitiewedstrijden voor de Amsterdamse club speelde. ‘Ik hoop in Amsterdam mijn vorm weer te pakken. Maar ik besef dat de concurrentie zwaar is met de aanwezigheid van Mounir El Hamdaoui en Luis Suarez.’

  —–
  Heb net Egyptische parfum zonder alcohol aangeschaft: The One from Mido :D:D:D Maar idd zware concurrentie met Luis en El Hamdaoui:

  Succes!

 13. Drama Detailhandelsschool F Bolstraat,wat een tijd houten gebouwen,etalages aan de buitenkant.Ooit nog eens een reunie gehad.Veel plezier gehad en veeeeel geleerd

 14. Ook het altijd zo zorgvuldig en éénzijdig gefocuste RTV Twente wordt van onzorgvuldigheid verdacht 😮

  RTV Oost

  De regionale omroep RTV Oost berichtte in mei ook over de vuurwerkramp. De omroep stelde echter dat er een bedrijfsongeval zou hebben plaatsgevonden. Slachtoffers van de ramp zijn nu boos op de omroep, en hebben een klacht ingezien. De tv-makers wordt “feitelijke onjuistheden, onzorgvuldige journalistiek en het dienen van individuele particuliere belangen” verweten, aldus de voorzitter van de voormalige Belangenvereniging Slachtoffers Vuurwerkramp Enschede. “RTV Oost is enorm onzorgvuldig omgesprongen met het feitenmateriaal en heeft de hele uitzending ingericht naar het verhaal van SE Fireworks in het bijzonder en de vuurwerkbranche in het algemeen”.

 15. Visnieuws-EU dwingt IJsland makreel te sparen

  Vissers uit IJsland en Faeröer willen hun makreelvangst verhogen
  Door de opwarming van het zeewater vlucht makreel naar koelere delen van de Atlantische Oceaan. De vissen bevinden zich momenteel in noordelijke delen, buiten EU-wateren en in het gebied van IJsland en de Faeröer eilanden. De vissers willen nu de quota verdriedubbelen om gebruik te kunnen maken van de grote hoeveelheid makreel in hun gebied. Eurocommissaris Maria Damanaki (visserij) heeft gedreigd met sancties als de landen de plannen doorvoeren.

  The Earth Times meldt dat indien de landen niet akkoord gaan met de eisen van Damanaki, de Eurocommissaris hen in de toekomst de toegang tot EU-wateren blokkeren. Dit zal een verwoestend effect hebben op de toch al zwakke economie van de eilanden. De sancties van de EU zijn echter noodzakelijk om ineenstorting van het Noord-Atlantische makreelbestand te voorkomen.

  De plannen van IJsland, die in strijd zijn met de afspraken met de EU en Noorwegen, komen op een gevoelig moment. Ze kunnen een struikelblok vormen tijdens de EU-lidmaatschap besprekingen die onlangs zijn begonnen. Daarnaast heeft IJsland nog een miljarden schuld lopen bij Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

 16. Waarheen Verdieping? (ben jij trouwns dezelfde als die met het logo met die 3 carnavalsvierders)?

  Als je Wipstrik – Kamperpoort vv wilt fietsen, woon je waarschijnlijk niet in Berkum. Althans dan staat je fiets daar niet en dan ben je toch op ’t fietsie zo weer terug? Ben het wel me je eens: heerlijk vrij op ’t fietsie. Fiets af en toe zelf laten sturen en optimaal van de omgeving genieten. Moet? Ok omdat ik em zo graag hoor De heerlijke Hollanse wind met je haren laten spelen Verdeurie waarom zit ik hier >:(

 17. @ verdieping,

  als je niet mee defileert in de polonaise van de forumvrienden alhier wordt je tot aan je nek ondergepist.

  Mijn jongste zou gezegd hebben tegen je, ik zou gaan huilen als ik jou was.

 18. Een binnenbrand in de brandweerkazerne? Wordt zoiets gemeld op P2000? Geinig. Wie moet daar op af dan? Ik neem toch aan dat ze het zelf kunnen blussen?
  Maar ben wel benieuwd naar de foto’s….

 19. Bericht door Verdieping1, op 10 augustus 2010 om 14:22
  Trek het je niet aan jasper, als je niet mee defileert in de polonaise van de forumvrienden alhier wordt je tot aan je nek ondergepist. de festiviteiten trein dendert onverminderd voort in zwolle en je struikelt hier over allerhande festivals, braderien etc etc.

  Whahahaha! 😀
  GE-WEL-DIG!

  Wat een ontzettende humor! 🙂

  Ik dacht dat Japser er toch echt wel bij hoorde!

 20. In Gelderland is de meningpliesie druk bezig met “kop an’t indrukken”

  Gelders CDA drukt verzet tegen PVV kop in
  Gelderse CDA’ers steunen Verhagen, ondanks dat regionale kopstukken de samenwerking met de PVV afkeuren. De partijvoorzitter spreekt van een ‘generatieconflict’
  Het CDA Gelderland heeft maandagavond besloten achter de Tweede Kamerfractie te staan in hun onderhandelingen met VVD en PVV. Dat schrijft de Gelderlander. Opvallend ontbreekt echter de steun van een aantal kopstukken. Partijvoorzitter en burgemeester van Doetinchem, Herman Kaiser, zegt ??heel veel moeite?? te hebben met het uiteindelijke besluit.

  Geduputeerde Hans Esmeijer en oud-voorzitter Paul Peter zijn afkeurend over samenwerking met de PVV. In Trouw sprak Hans Esmeijer, oud-lijsttrekker en gedeputeerde zich fel uit tegen de voorgenomen coalitie met de PVV. Hij noemde het ‘gefaseerde zelfmoord’ voor het CDA.

  Kaiser denkt dat het verschil in het wel of niet steunen uiting is van een generatieconflict. “De vijftigplussers hebben veel meer moeite met samenwerking met de PVV dan de vijftigminners.” Het bestuur slaagde er niet in de kloof tussen jong en oud te overbruggen. Uiteindelijk werd besloten de coalitievorming te steunen. “Voor ons is vast komen te staan dat een middenkabinet met VVD en PvdA geblokkeerd is”, zegt Kaiser.
  ——

  In Overijssel is ’t (wat dit betreft) stil; zeker in de hoofdstad 😮

 21. Voetbal & geld

  Thuiszorg Groningen sponsort voetbal met belastinggeld

  SP wil einde aan sponsorpraktijken zorginstellingen
  Thuiszorg Groningen sponsort FC Groningen met 80.000 euro in ruil voor naamsvermelding in het Euroborgstadion. De SP spreekt er schande van omdat de zorginstelling vorig jaar nog 15 miljoen euro overheidssteun ontving om te worden gered van faillissement.

  Directeur Filia Kramp zegt in een interview met RTV Noord dat het geld dat beschikbaar is voor sponsoring uit het marketingpotje komt. De uitgave gaat dus niet ten koste van de zorg omdat de zorgbudgetten hierdoor onaangetast blijven.

  Vorig jaar werden er nog honderden verpleegkundigen, verzorgers en anderen ontslagen omdat moederbedrijf Meavita te maken kreeg met financiële problemen. Door ingrijpen van de overheid is de zorginstelling gered van de ondergang. Kramp zegt in het interview met de sponsoring te willen laten zien dat Thuiszorg Groningen er weer is en de band met de Groningse samenleving te willen benadrukken.

  De Groningse samenleving in de vorm van de ouderenbond is echter verontwaardigd. ANBO-voorzitter Kees Klok vindt dat het geld ook als extraatje aan de zorg had kunnen worden besteed. ??Stuur voor dat geld mensen langs die een praatje maken en een hand op de schouder leggen??, aldus Klok.
  Kramp heeft benadrukt dat Thuiszorg Groningen sinds de privatisering een bedrijf is en dusdanig handelt. Het geld is nu eenmaal bedoeld voor marketingdoeleinden, geld bestemd voor de zorg komt uit andere potjes.

 22. Ooijer, Mido en……????

  Daniël de Ridder komt terug naar Amsterdam. De 26-jarige aanvaller krijgt een week de tijd om de technische staf van Ajax te overtuigen van zijn kwaliteiten.

  De Ridder staat momenteel onder contract bij Wigan Athletic, maar de Engelsen hebben hem niet meer nodig. De aanvaller zou wellicht een goede vervanger zijn voor de naar Griekenland vertrokken Dennis Rommedahl.

  De Ridder komt uit de Ajax-jeugd. Hij speelde twee jaar voor het eerste team van de Amsterdamse club

 23. Bericht door dick, op 10 augustus 2010 om 15:48
  Kun je ergens bijhoren Plantje?

  Zeker.

  Maar daar ging het niet om.
  Het ging erom, dat Japser ondanks het feit dat hij niet mee defileert toch niet ondergepist wordt. Zoals Verdieping het noemt…

  Trek het je niet aan jasper, als je niet mee defileert in de polonaise van de forumvrienden alhier wordt je tot aan je nek ondergepist.

 24. Als Ooijer zo sterk voetbalt als tegen Brazilië. Krachtig en met veel ervaring. Rustig, komt uit Ajax-jeugd. Kan uitstekend ballen uit de defensie werken…kan ook nog scoren. lekkere koppert….en gratis.
  Zie altijd graag een ervaren verdedigingsleider.

  Ben ook fan van Daily Blind achterin.

  Mido was natuurlijk hartstikke goed maar genoot teveel van ’t leven. Zeiden ze in Egypte ook. Maar heeft wel 2 kanjers voor zich staan.

  Was altijd fan van het spel van Daniël de Ridder.

  2 Nederlanders overigens

 25. @ Plantje is begreep er nixxx van:
  – meedefileren, waarmee?
  – volgens mij zie je ook spoken als je een “polonaise van de forumvrienden” ziet. Misschien is het een frustatie oid van Verdieping/=Verdieping1. Of een poging tot humor.
  Nou ja, zijn goed recht.

  Vond 15:13 van QM wel aardig, jij niet?

 26. Dat ergens bijhoren begreep ik ook niet in de context. Natuurlijk probeer ik het wel te begrijpen. Altijd leuk “een ander geluid”. Maar waarschuw ff waar dat iets is, ben wars van kleffe groepjes. Mooie gelegenheid om deze kreet nog weers eens te bezigen:

  Wie achter de kudde aanloopt, sjouwt altijd in de stront 😉

 27. Dick, ooijer wil echt wel graag een maandsalaris hoor, die is niet gratis, Wiellaert wordt al betaald!

  Ik hoop niet dat Vennegoor komt, die heeft zijn beste tijd gehad (denk ik)

 28. @ Natas, in het betaald voetbal voetbalt niemand natuurlijk gratis. Geen transfersom….super toch! Wiellaert komt er wel, maar op dit moment om bovenstaande redenen zeg ik: YES!

 29. natascha zo is het Vennegoor zijn tijd gehad Ooyer zijn tijd ook gehad.Alleen voor de groep kunnen ze belangrijk zijn als ik de trainers zo hoor.Kunnen die trainers het zelf niet meer aan om met een groep te werken.Ze hebben tegenwoordig 5-6 man om hun heen.En ze willen inderdaad wel een behoorlijk maandsalaris waar wij niet aan kunnen tippen,sorry ik bedoel waar ik niet aan kan tippen.

 30. BeeldBuisBode:

  Studio sport: EK Zwemmen (N2, 16:55)
  Met een rechtstreeks verslag van het Europees kampioenschap zwemmen in Boedapest

  EénVandaag (N1, 17:59)
  – In de serie ‘Van nul tot nu’: de Deense cartoonist Kurt Westergaard
  – Wie is Pamela Geller, de vrouw die Geert Wilders uitnodigde om te protesteren tegen het islamcentrum nabij Ground Zero in New York?

  Netwerk (N2, 20:25)
  – De eenzame dood van de zwerver Harry Groen
  – Klaar met de ‘kiloknallers’ in de supermarkt

  Nova (N2, 22:15)
  – Het verhaal van gezinshulp Derkelina Bul, die was ingehuurd door een alleenstaande moeder en vervolgens de achtjarige zoon des huizes ontvoerde omdat hij werd verwaarloosd
  – Onverminderde strijd tegen vuur in Rusland

  Sportjournaal (N3, 22:50)
  – Zwemmen: EK in Boedapest
  – Voetbal: vooruitblik op de woensdag te spelen oefeninterland Oekraïne-Nederland

  NIEUWS: Terzake (Canvas, 20:00)
  Bericht vanuit Mumbai, dat de afgelopen jaren een moderne, zelfbewuste commerciële wereldstad is geworden. Maar wél een wereldstad waar ongeveer de helft van de 20 miljoen inwoners in sloppenwijken woont. De architect Mukesh Mehta werkt inmiddels al een decennium aan een plan om Mumbai sloppenvrij te maken. Een portret van dit zeer complexe project

  AMUSEMENT: Sterren op het doek (N2, 21:20)
  Vanavond staat een van de grootste actrices uit de Nederlandse film centraal in het programma van Hanneke Groenteman: Willeke van Ammelrooy (Mira, Ciske de Rat, Antonia). Zij wordt geschilderd in drievoud en moet, ja móet, uiteindelijk een schilderij uitkiezen. Dat kiezen gaat met de grootste moeite, zo meldt Omroep MAX in het persbericht

  FILM: Lord of War (Veronica, 22:30)
  Veel geweld en zwarte humor in deze misdaadthriller (2005, Andrew Nichol) over een Oekraïense wapenhandelaar (Nicolas Cage) die de hele wereld rondreist om zijn waar te verkopen en daarbij in gevaarlijke oorlogsgebieden terechtkomt. Hij moet uit handen zien te blijven van een interpolagent (Ethan Hawke), zijn concurrenten en soms ook zijn klanten

  De zender Het Gesprek (vanaf 16:00)
  – The late show met David Letterman. Te gast: acteur Mark Wahlberg en muzikale gast VV Brown

  Sterren op het doek (N2, 21:20,
  – Willeke van Ammelrooy, actrice

  On air (N3, 22:00)
  – Producent Robin de Levita over de musical Soldaat van Oranje
  – Zangers Caro Emerald vertrekt naar Londen voor een showcase
  – Een groep Surinaamse indianen zijn in Nederland om meer te weten te komen over hun eigen culturele erfgoed

  Knevel & Van den Brink (N1, 22:50)
  – Robin Linschoten, oud-DSB-bestuurder
  – Antoine Bodar, rooms-katholiek priester

  —-

  BeeldBuisBodeBeschouwingen:

  Kijkcijfer
  Zoals beloofd blikt Jean-Pierre Geelen (de Volkskrant) nog even terug op Zomergasten (zondag, Nederland 2, 20:15, 519.000 kijkers). ??Tsja. Zomergast Paulien Cornelisse had het woordje genoteerd bij het kijken van het Journaal (maandag, Nederland 1, 20:00, 1.947.000 kijkers). Het was de vertaling van een ellenlange zin van een Arabische spreker; Cornelisse vroeg zich aan het begin van ??haar?? televisieavond, op de haar kenmerkende wijze, af of die man werkelijk ??Tsja?? zei. Het woordje stond ook in mijn aantekenboekje, aan het eind van de uitzending. Het dekte het beste de lading van deze Zomergasten. Opnieuw leek diepgang niet de bedoeling. Maar misschien is dat niet verplicht. Theo en Thea ??moest erin,?? want: ??Mensen kunnen niet genoeg zien hoe belangrijk dit voor onze generatie was.?? Er werd niet op doorgegaan.??
  ***
  Coen Verbraak (Zomerkijker voor NRC Handelsblad) zag zondag het dieptepunt van de zomertelevisie, dat volgens hem van herhalingen aan elkaar hangt. ??Nederland te koop (Nederland 1, 17:25, 327.000 kijkers) organiseerde een Sinterklaasverkiezing. Piet Ronald kon door interne strubbelingen binnen zijn Sinterklaasclub niet meer beschikken over zijn vaste Sinterklaas. […] ⤽Prima kost voor 8 augustus,⤝ moeten ze in Hilversum gedacht hebben. ⤽Wij zijn zelf toch op vakantie.⤝??

 31. iemand hier EHBO? Net bezig met ui snijden, vliegt er een straal uiensap uit recht in mijn oog. Het brand een beetje en het prikt en ik moet tranen:'(

 32. Natas: Dembele naar Feyenoord? Wat vond je van El hamdingers?

  Hmm Dembele heb ik eigenlijk nooit zo goed op gelet, wat vind jij? El hamdinges ook niet van toegevoegde waarde wat mij betreft.

 33. Bericht door dick, op 10 augustus 2010 om 16:37
  @ Plantje is begreep er nixxx van:
  – meedefileren, waarmee?
  – volgens mij zie je ook spoken als je een “polonaise van de forumvrienden” ziet. Misschien is het een frustatie oid van Verdieping/=Verdieping1. Of een poging tot humor.
  Nou ja, zijn goed recht.

  Vond 15:13 van QM wel aardig, jij niet?

  Snap je Verdieping niet of snap je de tekst niet?
  Ach…het is Verdieping maar. Ik kan er niet echt wakker van liggen. Vond het wel weer bijzonder 🙂

  Bericht door Tim, op 10 augustus 2010 om 18:41
  Plantje, when ctrl-a -> ctrl-c fails, pressing ctrl-z didn’t work?

  Nope…
  Ik klikte op send en toen zag ik een c staan in plaats van mijn hele lap tekst 🙂

 34. @ Dame, klopt 18:41 🙂 Dat moet je een ander ook maar aan willen doen. Misschien is egocentrisme ook wel een kenmerk van een leider. Volgzame kuddedieren hebben er veel voor over om er bij te horen. Op zich al een reden om de kudde te mijden.

 35. @ Natas, wel een aardige spits. Maar ik weet eigenlijk niet of hij bij Feyenoord zou passen. Wil wel weg begreep ik. Kwam zo in mij op nadat ik El Hamdinges noemde. AZ heeft niet eens een shirtsponsor zag ik 😮

 36. @ Plantje, de gebruikte cretologie zegt mij dus helemaal nixxx. Begrijp ook niet waarom ie zich de ene keer verdieping noemt en dan verdieping1. Maar het zal allemaal wel, kun je zien hoe verschillend iets of een boodschap bij verschillende personen binnenkomt.

  Wakker liggen; zou wat zijn, van teksten op het onvolprezen weblogZwolle wakker liggen.

  —–

  Dit vervolg op 20:16 heeft ook met “wakker” te maken:

  C1000 stopt met ‘kiloknaller’ na campagne Wakker Dier
  Volgende week worden twee vleesaanbiedingen vervangen door een actie met brood
  Supermarkt C1000 gaat zijn vleesaanbiedingen aanpassen na een intensieve tegencampagne van Wakker Dier. Volgende week worden twee ‘kiloknaller’-aanbiedingen vervangen voor de actie: ‘twee broden voor één euro’, zo citeert de Volkskrant dinsdag uit een interne memo.

  De Volkskrant schrijft dat C1000 heeft besloten in de week van 16 augustus geen acties met vlees in te vullen. In de memo is te lezen:

  “in verband met de acties van Wakker Dier, waarin een sterke focus op C1000 ligt”. “Op deze korte termijn was het alleen mogelijk dit om te wisselen voor een andere versgroep, namelijk brood. ”

 37. Bericht door Tim, op 9 augustus 2010 om 18:41
  Ik zou zeggen: Welkom Karin, voel je vrij, negeer mensen die je tegenstaan, en doe gezellig mee.

  Nouja, dat zeg ik wel, maar dan moet je wel van gakballen houden

  Ik was nog vergeten deze quote aan te halen. Vond ik ook ERG goed! Laten we er een sport van maken nieuwe mensen een warm welkom te bieden!

 38. What’s new Plantje: Nieuwe mensen welkom heten, net als oude mensen, gebrekige en vervelende mensen. Iedereen is welkom, als ze kleurrijk zijn is dat mooi meegenomen.

  Weest welkom, hoe meer zielen hoe meer vreugd;

  niemand uitgesloten. Hmmm, heb ik hier geloof ik ook al een keer of 10 gepost.

 39. Ruud van Nistelrooij blijft toch nog hopen op een terugkeer in het Nederlands elftal. De aanvaller van HSV ging niet mee naar het WK in Zuid-Afrika en kreeg ook geen uitnodiging voor het oefenduel met Oekraïne, maar denkt nog niet aan een einde van zijn interlandloopbaan.

  “Van Marwijk weet dat ik een Nederlander ben. En hij weet dat ik niet meer geblesseerd ben”, liet Van Nistelrooij weten in de Duitse krant Hamburger Morgenpost.

  De bondscoach vond Van Nistelrooij nog niet fit genoeg om mee te doen aan het WK. De speler vindt het geen signaal dat een uitnodiging voor de trip naar Oekraïne uitbleef. Van Marwijk liet daarvoor het grootste deel van de vaste internationals thuis. “Daar komt toch meer een Jong Oranje in actie. En daar hoor ik niet meer bij.” Van Nistelrooij (34) hoopt met een goed seizoen bij HSV toch weer in beeld te komen bij Van Marwijk.
  ——
  Zag hem aan het werk in het tournooitje voordat de Bundesliga begon. Wedstrijden van een uur: niet slecht. Maar ik dacht dat ie definitief nooit weer terug zou komen. Nou ja, ook hier geldt hoe meer zielen hoe meer vreugd.

 40. Diplomaten krijgen Wilders-training

  Geen paniek: Moslims worden beschermd door de Grondwet ?? Wel paniek: Ambtenaren zoeken consequenties opzeggen verdragen uit ?? Jaap de Hoop Scheffer waarschuwt Wilders niet naar protestbijeenkomst bij Ground Zero te gaan
  Vraag en antwoorden Wilders voor diplomaten

  Nederlandse diplomaten krijgen instructies hoe ze moeten reageren op vragen over de gevolgen van de deelname van islamhater Wilders aan de regering. Jaap de Hoop Scheffer, oud-CDA-leider en voormalig secretaris-generaal van de Navo, zegt in NRC Handelsblad dat Wilders niet naar de protestbijeenkomst van het islamitisch cultureel centrum in de buurt van Ground Zero moet gaan. Al is hij zelf ook tegen de bouw van het centrum.

  Nederlandse diplomaten krijgen de opdracht bij vragen van buitenlandse relaties te benadrukken dat de PVV niet in de regering komt. Dat blijkt uit interne instructies waar NRC Handelsblad de hand op heeft weten te leggen.

  Ook moeten de diplomaten uitleggen dat een verbod op de Koran in Nederland niet ingevoerd zal worden omdat het in strijd is met de Grondwet. Dat geldt ook voor een verbod op moskeeën en islamitische scholen. “Voor zo ver we weten is de volgende regering niet van plan de Grondwet aan te passen,” aldus de instructies.

  Ook wordt de stand van zaken uitgelegd rond de aanklacht tegen Wilders wegens haatzaaien waar de rechtbank zich inmiddels over buigt. De diplomaten mogen geen antwoord geven op de vraag hoe het kan dat de PVV zoveel stemmen heeft gekregen.

  Het mogelijk toetreden van Wilders tot de regering bezorgt Buitenlandse Zaken meer werk. Volgens betrouwbare bronnen hebben ambtenaren inmiddels opdracht gekregen uit te zoeken wat de consequenties zijn van het opzeggen van alle internationale verdragen waartoe Wilders wil overgaan.

  De zorgen over de reacties in het buitenland op de deelname van de PVV aan de regeringscoalitie groeien. In NRC Handelsblad raadt Jaap de Hoop Scheffer, oud leider van het CDA en voormalig secretaris-generaal van de NAVO, PVV-leider Wilders af deel te nemen aan een anti-moslimdemonstratie in New York op 9/11.

  “In het buitenland wordt niet altijd het onderscheid gemaakt tussen wie hier in de regering zit en wie in het parlement. Wij weten dat wel, maar wanneer een Nederlandse politicus daar optreedt, dan moet je er rekening mee houden dat men niet het verschil ziet tussen coalitiepartijen en een partij die de regering gedoogt ?? alleen al het woord gedogen is onvertaalbaar in het Engels”, zegt De Hoop Scheffer in een interview met NRC.

  Wilders heeft volgens De Hoop Scheffer het recht om te zeggen wat hij wil, maar omdat hij met zijn uitspraken direct het Nederlands belang raakt, moet hij ??voorzichtig?? zijn. ⤽De regering heeft de plicht hem daarop te wijzen. [??] Je komt terecht in het spanningsveld tussen de vrijheid van meningsuiting, een groot goed, de vrijheid van godsdienst, ook een groot goed, en het Nederlandse belang in het buitenland.⤝
  ———-
  Jeep the Hope moet niet janken. Zijn partij gaat met de opruiier in zee. Zal ongetwijfeld in 1 adem worden genoemd, maar Jeep heeft wel alles aan de partij te danken waarvoor hij zelfs door het stof kroop. Nogal hyocriet dat ie nu blijkbaar niet met de vuist op tafel slaat.

  Die provocaties houden wel heel wat ambtenaren bezig die, snoeioperatie of niet, voorlopig beslist nog niet weg kunnen.

 41. Gedeeltelijk Assendörper, vond de laatste Aaf en Thomas niet bijzonder. Wou dat stukje over Rwanda nog lezen. Ben eigenlijk wel weer aan een Gremdaat toe. Ben ook wat anders aan het lezen.

  Hé Tim, dat doe je niet zo vaak toch, stappen? Hak d’r maar eens goed in, ze rollen je vanzelf wel naar buiten 😉

 42. Wat een smeerlapperij >:(>:(>:(
  Hier zal je kind maar bij zitten:

  Commissie-Samson: al 40 misbruikmeldingen jeugdzorg

  Sinds de opening van het telefonische meldpunt op 19 juli heeft de commissie veertig meldingen van seksueel misbruik van kinderen uit opvanghuizen of pleeggezinnen binnen gekregen
  De commissie, onder leiding van voormalig procureur-generaal Rieke Samson-Geerlings, onderzoekt ook in hoeverre de Kinderbescherming en andere overheidsinstanties op de hoogte waren van het misbruik binnen de Rooms-Katholieke Kerk. In ruim drie weken tijd heeft de commissie al veertig meldingen binnen gekregen van zowel acute gevallen als meldingen over misbruik in het verleden.

  De Pers meldt dat het meldingen betreft van misbruik van kinderen die onder verantwoordelijkheid van de overheid in jeugdzorginstellingen en pleeggezinnen zijn geplaatst. Een woordvoerder van de commissie meldt dat het opvallend is dat er zoveel meldingen binnen komen, vooral omdat het vakantietijd is.

  Dinsdag komt de commissie bijeen om de voortgang te bespreken. Demissionair minister André Rouvoet (Jeugd en Gezin) is hierbij aanwezig.
  Commissie-Samson heeft ook contact met de commissie-Deetman die misbruik binnen de Rooms-katholieke Kerk onderzoekt.

 43. Nee dick, ik ga niet zoveel uit, ken hier in Kampen nagenoeg niemand, en in Zwolle ga ik af en toe door de week wel naar de stad s’avonds, meer terrasje pakken. Buitenwacht is hier toch afgebrand, ben er 1 keer geweest.

 44. Bericht door dick, op 10 augustus 2010 om 20:57
  De diplomaten mogen geen antwoord geven op de vraag hoe het kan dat de PVV zoveel stemmen heeft gekregen.

  Als ik dit zo lees dan is het antwoord wel bekend alleen mag het niet gezegd worden. Ze zijn zeker bang dat de tekortkomingen van de partijen die we de laatste jaren in de regering hebben gehad aan het licht komen.

 45. Waar is dat schelden voor nodig Tim?

  Nou ja..schelden… Ik vond het eerder humoristisch!

  Bericht door dick, op 10 augustus 2010 om 22:41
  QM, vond het dus wel een aansprekende kreet. Grappig te lezen hoe verschillend sommige boodschapen overkomen

  Vreemd ja… Hier kwam de boodschap ook niet over hoor.
  Ik snap niets van die PEdV noch van zijn boodschappen.

  De boodschappen in het Algemene Log hoeven niet per sé over een nieuwsbericht te gaan. Maar dat hoeft toch niet in te houden dat de berichten ook helemaal NERGENS over hoeven gaan?

 46. Plantje, vind dat PE tenminste nog moeite doet “humor” te brengen. Dat kan ik zeer waarderen. Werd er maar meer gelachen. Nou ja, morgenavond weer TorenC (herhaling weliswaar maar toch). 😀

  Jij was toch ook degene die iedereen welkom heette hier?

 47. Dick, wat jij humor vind vind de ander kansloos gezeur, en wederzijds ook. Respecteer dat nou maar, als jij PEdV humor vind, lach er maar om! Ik vind het niet grappig, en ik lach er dus NIET om. Mag dat?

  dank.

 48. Dick, ik bedoel er mee, dat je mijn antwoord toch niet 100% serieus zal nemen.

  Ik heb verder ook geen zin om mijn doen en laten te moeten verklaren hier, goede nacht.

 49. Bericht door dick, op 10 augustus 2010 om 22:50
  Plantje, vind dat PE tenminste nog moeite doet “humor” te brengen.
  Jij was toch ook degene die iedereen welkom heette hier?

  Zeker… heb ik ook gedaan. Maar op een gegeven moment verwacht je toch dat iemand naast alle jolijt ook wel eens een normaal gesprek aan gaat? Anders weet je toch ook niet met wat voor iemand je te maken hebt?
  Ik zal een vreemd gevoel voor humor hebben, maar ik zie het niet echt. Dwangbuisklant zie ik dan wel weer als humor.
  Bovendien heb ik hier en daar wat dingen van hem gelezen waarvan ik niet weet wat ik ervan moet denken. Maar daar ga ik verder niet op in.

 50. Klopt humor is subjectief en een kwestie van smaak. Hoe vaak hebben we het daar al niet over gehad?

  Het gaat nu dus absoluut niet om ergers om lachen.

  Maar ik vind het getuigen van weinig respect als je iemand dwangbuisklant noemt. Hoe zou jij het vinden als ze je zo op school noemden?

 51. oh, ik zou het grappig vinden

  Maar ik vind het getuigen van weinig respect als je iemand dwangbuisklant noemt. Hoe zou jij het vinden als ze je zo op school noemden?

  Goede nacht

 52. Tim je bent hier aan niemand verantwoording schuldig en dus ook niet verplicht om alle vragen te beantwoorden. Kan me jouw reactie wel voorstellen.

 53. Priester Bodard zegt bij de mannenbroeders niet “Je mag niet op de PVV stemmen….want dat is Protestants” Bodard zegt: Een Christen HOORT NIET op de PVV te stemmen”.

 54. Assie, had eigenlijk nog willen melden dat ik al een tijd geen goudgele sapjes meer door de week heb gehad. Jij? Drugs nog nooit gehad: niet nodig….maar kijk ook ff naar de mannenbroeders: interessant!

 55. Uitstekende oplossing QM! Kijk je ook naar de EO mannenbroeders? Robin Linschoten zit er zo allemachtig matig de PVV te verdedigen (hij heeft Geert aangenomen maar is waarschijnlijk al lang blij dat het niet over zijn gewezen bestuurszetel bij ome Dirkie Scheringa gaat. Peterrrrr is een hele tijd wezen helen in het verzorgingstehuis van zijn dochter in Afrika. Dochter de Vries doet daar veel goeds middels een stichting. Gaat ff over ontwikkelingshulp……krijgen PVV en VVD weer enorme draaien om de oren.

 56. Als ik vraag of jij ook aan een pretsigaret zit te trekken wil dat niet zeggen dat ik dat doe. Er zit hier op het Log nog iemand die af en toe aan zo’n ding lurkt, dus vandaar mijn vraag.

 57. Dick, waarom vertel je niet dat bij KvdB, dat Bodart zegt dat Cohen de onderhandelingen over een nieuw kabinet ‘uit de hand heeft laten lopen’?

 58. @ Linda, goeiemorgen goed dat je terugkomt! Was je het eens met het beschrevene over Geert gisteravond?

  Cohen, kan dan nooit alleen deze sterke leider zijn: Heb hier al zovaak geschreven hoe het echt gegaan is. Dat geeft een VVD-er hier zelfs nog toe. Het klopte niet zoals Bodard het zei, maar iedereen blaat elkaar achterna. Omdat kuddedieren dat schijnbaar het makkelijkst vinden. Wil hier nog best een uiteenzetting doen.
  Over het geheime overleg Verhagen/Mark al voor of tijdends het overleg over Paars+!! Wil je weten hoeveel jaar CDA en VVD absoluut al met elkaar willen? Ver voor vorig Kabinet, zoals je weet. Je bent wel een beetje laat met je post om alles terug te zoeken. Het staat hier overigens (van de week nog) op het onvolprezen WeblogZwolle.

  Heb je zelf ook nog een mening? Wat is jou houding in deze zaak?

 59. Linda.

  Wat Bodart schetste klopt niet helemaal,maar als je dit alles gevolgd hebt ,dat moet jij ook weten wat overal te lezen is,dat er bewust is aangestuurd op deze formatie(blijkt uit de geheime afspraken tussen CDA/VVD).

  Het enigste wat je de PVDA,maar ook de voorstanders van een paars+ zou kunnen verwijten,is dat ze niet linia recta de Hr.Lubbers die bewuste vrijdag ter verantwoording hebben geroepen,toen bleek dat er achter de schermen de dubbele agenda van Rutten/Verhagen al ingevuld was.

  Maar nu een vraag aan jou.
  Wat vond je van Robin v Lindschoten? Hij werdt bestookt met vragen van P. R.d Vries. en hij niet zo gezien had hoe Wilders al jaren zijn bekende taalgebruik bezigde,waar de Vries daarop nogal geageerd antwoorde of hij het soms te druk heeft gehad met de DSB dat dit hem ontgaan was.

  Zijn schaapachtige houding en gezichtsuitdrukking sprak boekdelen toch?

 60. Linda.

  Als toevoeging kun je de uitleg van de PVDA lezen die aan de leden verstuurd is.

  Beste partijgenoten,

  Na het stuklopen van de onderhandelingen over een mogelijke meerderheidscoalitie van PvdA, VVD, D66 en GroenLinks, zijn inmiddels de onderhandelingen over de vorming van een rechts minderheidskabinet begonnen. Een geschikt moment voor een korte terugblik op de afgelopen weken in de formatie met als oogmerk tevens verantwoording af te leggen over de opdracht die u ons meegaf op de Politieke Ledenraad van 26 juni jongstleden.

  Op deze Ledenraad sprak de Partij van de Arbeid de voorkeur uit voor een PaarsPlus-coalitie en werd een motie aangenomen waarin de onderhandelaars werd opgeroepen om de basis-verworvenheden van onze sociale zekerheid overeind te houden. Tevens beloofden wij bij eventuele bezuinigingen in de zorg de meest kwetsbare mensen zoveel mogelijk te ontzien. Met als uitgangspunt ons verkiezingsprogramma en met deze twee moties in gedachte, zijn de onderhandelaars van de PvdA de formatie ingegaan.

  Nadat het CDA in eerste instantie niet bereid bleek om aan tafel te gaan met de PVV, kwam de coalitie van onze eerste voorkeur aan de orde. Onze inzet was om er met de vier betrokken partijen op een sociaal verantwoorde en financieel solide manier uit te komen. Gezien de grote verschillen tussen de partijen zou het lastig maar niet onmogelijk moeten zijn om een akkoord te bereiken. De onderhandelingen begonnen onder de voorwaarde dat er geen taboes zouden zijn, maar het werd gaandeweg duidelijk dat de VVD toch aan haar taboes vasthield. Hoewel de PvdA zeer wel bereid was om op punten nader tot de VVD te komen, bleek de VVD op vier punten onvermurwbaar: er zou minimaal het zeer forse bedrag van 18 miljard bezuinigd moeten worden, de hypotheekrenteaftrek diende ongemoeid gelaten te worden, de kilometerheffing was onbespreekbaar en tegelijkertijd was lastenverhoging uit den boze.

  Met deze piketpalen was het niet mogelijk een akkoord te bereiken dat zou leiden tot een evenwichtige verdeling van de lasten én maatschappelijk draagvlak voor de maatregelen. Bovendien zou een dergelijke bezuinigingsopgave het broze herstel van de economie schaden. Door de combinatie van de vier piketpalen van de VVD zou de bezuinigingsopgave onevenredig bij de sociale zekerheid en de zorg gezocht moeten worden, waardoor de meest kwetsbaren geraakt zouden worden en de lasten voor de laagste en middeninkomens zeer fors zouden toenemen, terwijl tegelijkertijd de hoogste inkomens werden ontzien. Uiteindelijk werd er door zowel PvdA als VVD geconcludeerd dat met deze piketpalen in het spel, verder onderhandelen niet tot een akkoord zou leiden.

  De onbuigzaamheid van de VVD betekende dat onderhandelingen over een eventueel middenkabinet (PvdA, VVD en CDA) ook tot niets zouden leiden -nog afgezien van andere bezwaren tegen een kabinet van deze samenstelling. Zolang de combinatie van de vier piketpalen op tafel bleven zou het ook in deze constellatie met de CDA niet mogelijk blijken tot een akkoord te komen. Indien de piketpalen wel van tafel zouden gaan, lag onze voorkeur erin verder over PaarsPlus te onderhandelen. Mark Rutte gaf echter aan dat er wat hem betreft geen ruimte was: ‘deze breuk is definitief.’ Achteraf bleek dat Mark Rutte gedurende de periode dat over paars plus werd onderhandeld, al geruime tijd gesprekken voerde met het CDA.

  De VVD heeft vanaf het begin af aan duidelijk gemaakt een voorkeur voor een rechtse coalitie te hebben. Deze rechtse variant was, hoewel kort bekeken door één van de vorige informateurs, nooit echt onderzocht. Hierdoor bleef de mogelijkheid van een kabinet van VVD, CDA en PVV boven de markt hangen, ook tijdens onze onderhandelingen over PaarsPlus. Na het mislukken hiervan heeft de PvdA dan ook geadviseerd om de rechtse variant werkelijk te onderzoeken. Dat er hierbij een gerede kans tot het slagen van deze rechtse variant was, wisten wij natuurlijk. Maar wij waren ervan overtuigd dat zonder een gedegen onderzoek naar de rechtse variant, verkenningen naar andere meerderheidsvarianten tot mislukken gedoemd waren. De PvdA heeft daarom gepleit voor een onderzoek naar een rechtse meerderheidsvariant, waarbij alle partijen vergelijkbare verantwoordelijkheid dragen voor kabinet en coalitieakkoord.

  VVD, CDA en PVV kwamen echter met een minderheidsvariant op de proppen terwijl andere meerderheidsvarianten niet onderzocht zijn. In het debat over deze laatste informatieronde heeft de PvdA duidelijk gemaakt grote zorgen te hebben over het kabinet waar nu onderzoek naar wordt gedaan. Het is instabiel en ongewenst. Instabiel, omdat het niet rust op een stabiele meerderheid in de Staten Generaal. Ongewenst, omdat dit mogelijke kabinet niet alleen garant zal staan voor een hard en kil saneringsbeleid, ook blijkt nu al dat de partijen het niet zo nauw nemen met de verdediging van de principiële en rechtstatelijke beginselen die het fundament van onze samenleving vormen. De PVV kan ondanks een politieke coalitie met VVD en CDA gewoon verder gaan met het in alle scherpte ventileren van haar standpunten op het gebied van de islam en krijgt alle ruimte om haar stempel te drukken op de toekomst van ons land. Daarmee dreigt het gevaar van een samenleving waarin groepen mensen tegenover elkaar komen te staan in plaats van een samenleving waarin we gezamenlijk de uitdagingen tegemoet treden. En dat is nu juist de samenleving waar de PvdA voor staat; een samenleving waarin iedereen meetelt en de lasten van de crisis eerlijk worden verdeeld.

  Mochten de onderhandelingen over ‘rechts’ toch op niets uitlopen, dan blijft de PvdA bereid om wederom haar verantwoordelijkheid te nemen en te kijken naar deelname aan mogelijke meerderheidsvarianten waarbij we op een verstandige, sociale en eerlijke manier de gevolgen van de economische crisis te lijf kunnen gaan. Dat was ons uitgangspunt voorafgaande aan de onderhandelingen over PaarsPlus, en dat blijft het ook in de toekomst.

  Mochten zich in de komende weken belangrijke zaken voordoen, dan zullen wij u hiervan uiteraard op de hoogte houden.

  Met vriendelijke groet,

  Job Cohen
  Lilianne Ploumen

 61. Camping De Kleine Wolf wordt morgen 3fm’s winnaar van de Camping-test in NL 2010 :D:D:D

  Leuk plekkie Ommen. Heb zelf volgens mij alleen nog maar op de Besthemerberg gestaan en een paar keer op visite.

  Goeie Overijssel-promotie 😉

 62. Volkskrant VKbanen VKreizen Hart en Ziel VKblog VKgeschiedenis Cinema.nl Inloggen online krantDownload de VK iPhone app
  Neem nu een abonnement op de Volkskrant! NieuwsBinnenlandBuitenlandEconomieSportKunstWetenschapInternetOpinieRedactieblogsVKblogColumnistenCommentaarBrievenSigmundCultuurNieuwsKunsttipsMuziekBoekenVolkskeukenOpmerkelijkVideoNieuwsReportagesOpinieReizenAutoMuziekFilmWetenschapCultuurServiceAbonnementVeelgestelde vragenVoor studentenArchiefOns bedrijfColofonWebwinkelBoekenDvdMuziekEten/DrinkenEventsFoto’sSpecialsLees de online krant CDA en VVD: al 16 miljard binnen
  Van onze verslaggevers Douwe Douwes, Jan Hoedeman op 10 augustus ’10, 23:00, bijgewerkt 10 augustus ’10, 23:22
  De onderhandelingen tussen de fractieleiders Mark Rutte, Geert Wilders en Maxime Verhagen onder leiding van Informateur Ivo Opstelten. (ANP)

  DEN HAAG – VVD en CDA kunnen het snel eens worden over bijna 16 miljard euro aan bezuinigingen. Beide beoogde coalitiepartners willen veel dezelfde maatregelen treffen.

  Dit blijkt uit een vertrouwelijk overzicht van het ministerie van Financiën, dat de financiële plannen van vijf politieke partijen naast elkaar heeft gelegd ten behoeve van de formatieonderhandelingen.

  CDA-leider Maxime Verhagen en VVD-leider Mark Rutte onderhandelen sinds maandag over een regeerakkoord. Ook PVV-leider Geert Wilders is daarbij aanwezig. De drie partijen zijn het er al over eens dat zij in 2015 18 miljard euro willen bezuinigen. Dat is ongeveer 7 procent van de totale begroting.

  Grote overeenstemming
  De bulk van de bezuinigingen zal komen uit de zorg en de sociale zekerheid. Op het gebied van de sociale zekerheid bestaat grote overeenstemming tussen de partijen. De liberalen en de Christen-democraten zijn het op grote lijnen eens over een kortere WW, verhoging van de AOW-leeftijd, minder geld voor kinderopvang en ontkoppeling van de uitkeringen.

  Bij de zorg zijn de verschillen groter. Met name in de AWBZ willen VVD en CDA op andere manieren de kosten beteugelen. Beide partijen willen wel het zorgpakket uitkleden, waarbij de VVD veel verder gaat dan het CDA. De liberalen willen onder meer maagzuurremmers uit het basispakket, het eigen risico bijna verdubbelen en ook de huisarts onder het eigen risico brengen. Het CDA houdt het op een verhoging van het eigen risico met 20 euro. Beide partijen denken wel geld te kunnen besparen door meer marktwerking, bezuinigingen op de huisartsenzorg, en goedkopere medicijnen te laten voorschrijven.

  3 miljard
  Voor de derde gesprekspartner PVV liggen deze maatregelen veel gevoeliger. De cijferreeksen die nu bij de onderhandelaars liggen, laten zien dat CDA en VVD drie tot vier keer meer bezuinigen in de sociale zekerheid en de gezondheidszorg dan de PVV wil. VVD en CDA zijn het grosso modo eens over ruim 3 miljard euro, de PVV wilde in zijn programma niet verder gaan dan 1,1 miljard.

  In de sociale zekerheid calculeert de PVV niet meer dan 1,9 miljard euro krimp, waar VVD en CDA ongeveer 5,5 miljard euro willen bezuinigen. Daarentegen hakt Wilders bij Defensie 1,1 miljard euro weg. CDA en VVD willen Defensie ontzien, en bezuinigen op die post niet meer dan 0,1 miljard euro.

  Grote overeenstemming is er over bezuinigingen op het openbaar bestuur. Zowel CDA en VVD als de PVV wil rond de 3 miljard euro bezuinigen op het Rijk, de gemeenten en de provincies. Op het gebied van ontwikkelingssamenwerking zal hard onderhandeld worden: het CDA heeft een bezuiniging van 600 miljoen euro ingeboekt. VVD wil miljarden weghalen bij deze post, en wordt gesteund door Wilders.

  Volgens oud-minister van Volksgezondheid Els Borst (D66) zijn er in de zorg nog miljarden te vinden. ??Alleen al het vergroten van de doelmatigheid levert miljarden op. Iedereen weet dat het kan, maar het vergt een cultuuromslag om de lucht er daadwerkelijk uit te persen. Tot mijn vreugde komt de rollator weer in beeld. Die moet je toch net als de driewieler van je kind zelf betalen???

  Hier zullen alle INGRIDJES en Henkies BLIJ mee zijn.

 63. Kom dit nog wel tegen over de geheime formatie…Door programma’s naast elkaar te leggen kwamen ze tot bovenstaande. Maar de zegsman weet dit ook te melden

  “De positie van de PVV is onduidelijk. Eerder leverde de partij zonder zucht of stoot belangrijke programmapunten als de AOW-leeftijd in.”

 64. Vanaf morgen maakt Patrick Kluivert deel uit van de technische staf van NEC. De oud-spits van onder meer Ajax en FC Barcelona gaat dit seizoen ervaring opdoen bij de club uit de Eredivisie.

  * “Moeders, dochterthuishoud-waarschuwing” is overbodig geworden hoop ik.

 65. Bedankt voor de reactie Marcello!

  Leuk: hardloopplan in Zuid. Er lopen tegenwoordig heel veel mensen. Het is er ook altijd erg druk. Dan komen wij wel ff kijken….en aanmoedigen.

 66. Bedankt Admin…was al weer even 3fm-zat…hier staan er wel heel veel op. Zelfs…Omroep Zwolle en City FM…..Simone FM, daar rijdt altijd een auto van door S.hagen. 10 AVRO-station hahaha 3x CDA indoctrinatie (;)) Alles Plat van The Question Master….nou daar gaan we ons wel meer redden. Kunnen gelijk die andere links uit de favo’s. En dat allemaal strak voor het doorzagen van deze mooie week 😀

 67. CNV vreest voor afbraak poldermodel

  ‘Met een minister uit een minderheidskabinet zijn geen afspraken te maken’
  CNV Publieke Zaken vreest dat het poldermodel zal verdwijnen wanneer het tot een minderheidskabinet met gedoogsteun komt. Afspraken met een dergelijk kabinet zijn niet gegarandeerd van voldoende stemmen in de Tweede Kamer en kunnen daardoor altijd doorkruist worden.

  Voorzitter Eric de Macker zegt in dagblad de Trouw hierover:

  “Met de constructie van gedoogsteun is het eigenlijk volslagen onduidelijk of wij in een dergelijk kabinet een betrouwbare gesprekspartner vinden. Wij zullen nooit weten wat de PVV vindt van afspraken die buiten het regeerakkoord om worden gemaakt.”

  Een kabinet waarin de PVV mede regeringsverantwoordelijkheid heeft is volgens voorzitter Jaap Smit een beter idee:

  ⤸Het CDA kijkt straks wel drie keer uit voor het de aanval opent op PVV-onderwerpen als de kopvoddentaks⤝, denkt Smit, ⤸want die kan de gedoogsteun in gevaar brengen. Stabiliteit lijkt mij niet het eerste woord dat bij deze combinatie past.⤝

  ========================

  Hoe is het met de CNV-CDA connectie? Is die er niet meer? Er zijn in het verleden toch aardig wat CDA-politici uit het CNV voortgekomen; lijkt voorbij.

 68. Van RTV Oost

  De verloedering van Zwolse buurten is de afgelopen jaren iets toegenomen. Dat blijkt uit het Buurt voor Buurtonderzoek 2009 van de gemeente Zwolle.

  De verloedering wordt veroorzaakt door vier problemen: bekladding van muren en gebouwen, hondenpoep op straat, rommel op straat en vernieling van telefooncellen of bushokjes. Vooral de hondenpoep op straat is een grote ergernis. Veertig procent van de inwoners die mee hebben gedaan aan het onderzoek vond dat er in 2009 méér hondenpoep op straat lag dan in 2007. De resultaten van het Buurt voor Buurtonderzoek vertellen de gemeente hoe prettig Zwollenaren zich voelen in hun buurt.

  Die “bekladding” doet me aan de laatste ‘Hotspot’ denken.

 69. Zwolse je bent goed op dreef.Wat vinden jullie eigenlijk van die onzin dat Ned en Bel de w.k moeten organiseren.Ik ben het dit keer met Derksen eens,dat je geen miljoenen mag inveseren,of tekort mag komen,terwijl ze in een ouderencentrum moeten betalen voor een keer douchen.Dat we het risico lopen om afhankelijk te zijn van de nukken van de FIFA.Natuurlijk is het mooi om zoiets groots te organiseren maar om daardoor nog meer schulden te krijgen in ons land???? We krijgen het als burger de komende tijd al zwaar genoeg.Of moeten we dit ook maar gedogen.

 70. Jammer dit soort berichten te moeten lezen Dame! Ik vind het wel goed, dat de gemeente het kliederwerk van de tunnels zoveel mogelijk tegengaat.

  Overigens ben ik ook wel te spreken over de acties van het Waterschap Groot Salland.
  Op aanraden van Dick nu al een paar keer contact met ze gehad. Eerst over een rat die ik zag zwemmen. Binnen de kortste keren was de rattenvanger aan de slag. Met nette terugkoppeling dat ie aan de slag was en hoe en wat.

  En onlangs heb ik ze gemailed met enkele vragen over de toestand van het water achter ons huis. Dat is nogal geel/bruin. Gelukkig stinkt het niet, maar het is wel jammer.
  Hier heb ik binnen de kortste keren een correct en volledig antwoord op gehad. Bovendien weet ik nu, dat dit probleem bekend en onderkend was en dat men reeds allerlei acties op touw gezet heeft om dit probleem tegen te gaan.

 71. trouwens voor de spanning hoeven we het niet te doen ,die is al te sijden de komende tijd op dit log.Haalt Joppuh of Assie Dick in en zo ja hoe lang duurt dit nog

 72. Bericht door wichert, op 11 augustus 2010 om 13:08
  Zwolse je bent goed op dreef.Wat vinden jullie eigenlijk van die onzin dat Ned en Bel de w.k moeten organiseren.Ik ben het dit keer met Derksen eens,dat je geen miljoenen mag inveseren,of tekort mag komen,terwijl ze in een ouderencentrum moeten betalen voor een keer douchen.Dat we het risico lopen om afhankelijk te zijn van de nukken van de FIFA.Natuurlijk is het mooi om zoiets groots te organiseren maar om daardoor nog meer schulden te krijgen in ons land???? We krijgen het als burger de komende tijd al zwaar genoeg.Of moeten we dit ook maar gedogen.

  Persoonlijk vind ik voetbal niet zo interessant. Ik gun eenieder zijn/haar lolletje. Maar als ik hoor hoe dat de FIFA één en ander voorstelt (eigen rechtbanken, aparte rijstroken voor FIFA bonzen enz) dan lijkt het erop, dat ik (en vele niet-voetbalfanaten met mij) er ook wel eens last van zouden kunnen krijgen! Dat kan niet de bedoeling zijn!

 73. Niet alleen niet voetbalfanaten plantje, mensen die wel van voetbal houden net zo, ik zeg NEE tegen de FIFA iig!

  Heey heeey soulsister:D speciaal voro Dick was ie ff op 538

 74. Sh*t Natas “de Soulsiter gemist”, toch bedankt voor ’t signaleren 😀

  Goed te lezen Plantje

  Overigens ben ik ook wel te spreken over de acties van het Waterschap Groot Salland.
  Op aanraden van Dick nu al een paar keer contact met ze gehad.

  Het verbaast me overigen niet dat de contacten goed en snel zijn. Heb je Lambert D. (’s Heerenb) zeker voor de muskusratten gehad en Freddy S. voor het water. Met de laatste IJsselmuidenaar heb ik nog samengewerkt.

  Als sommigen echt op ambtenaren gaan bezuinigen, kan dat natuurlijk ten koste van de dienstverlening gaan.

 75. Wichert.

  Ik ben het absoluut met je eens,ten eerste moet Nederland zich niet daar de grollen en grillen van de FIFA onderwerpen.
  En ten tweede vind ik ook dat er nu VEEL belangrijkere zaken(geld dus)de aandacht en besteding verdienen.

 76. Buiten dat het machtig veel geld kost waar genoeg andere doelen voor zijn vind ik Nederland en Belgie ook geen landen om een WK te organiseren, een EK is leuk maar een WK is te veel denk ik.

 77. Verwende en verwaande FIFA BoBo’s leven in een andere wereld. De stad moet de (soms enorme) aanpassingen aan stadions betalen. Hoofde vanmorgen op radio 1 dat België vond dat ze maar een 1 of meerdere speelsteden naar NL moesten doen (zodat wij ook de kosten hebben).

  Anti BoBo-Gullit is ineens BoBo. Iedereen moet maar buigen en slijmen met die hotemetoten. Hadden we Jeep the Hope nog maar.

  Dit zijn volgens mij de laatste berichten: Nederlandse wet niet aangepast aan WK-eisen

  Politie blijft onder Nederlandse regie en wetten en regels worden niet aangepast
  De regie over het WK krijgt de FIFA niet zomaar cadeau. Uit het bidbook en contracten die in handen zijn van de NOS blijkt dat Nederland en België harde eisen blijven stellen om het WK voetbal van 2018 of 2010 te mogen organiseren.

  Het FIFA-inspectie team is nu twee dagen in Nederland en België voor de controle van stadions, accommodaties en infrastructuur. Ze stelt harde eisen zoals het aanpassen van regels en wetten en het direct kunnen aansturen van de politie. Maar Nederland en België hebben al duidelijk gemaakt zich niet te schikken. Burgemeesters blijven de macht houden over de politie en de Nederlandse overheid houdt zelf de regie over de aanpassing van wetten en regels.

  ——tuurlijk die macht en regie niet uit handen geven en moet de Heineken Music Hall (en andere in dictatoriale ogen storende objecten) ook nog tijdelijk een andere naam hebben? ———————–

  Wel zijn de Nederlandse en Belgische woordvoerders toegeeflijk over de extra ‘privileges’ die de FIFA stelt. Zo staan ze toe dat de spitsstroken gebruikt mogen worden om spelers, supporters en officials naar de stadions te brengen.

  ——-is al toegevelijk genoeg, misschien wel té———————

  Ned/België betalen ook de exclusieve verzorging/hotels/dames die op visite komen? Gadverdamme van mij hoeft het niet meer. Je gaat toch niet door het stof, op de knietjes en slijmen om misdadiger Blatter te behagen? Je verkoopt je ziel toch niet aan een grote misdadiger?
  Leuk hoor als er hier weer een groot tournooi komt, maar niet tenkoste van alles!

 78. Het verbaast me overigen niet dat de contacten goed en snel zijn. Heb je Lambert D. (’s Heerenb) zeker voor de muskusratten gehad en Freddy S. voor het water. Met de laatste IJsselmuidenaar heb ik nog samengewerkt.

  Dat zou zomaar kunnen!

  Voor het water heb ik overigens van communicatieadviseur antwoord gekregen. Zij heeft mijn vragen doorgestuurd naar Laag Zuthem (waar ze schijnbaar verantwoordelijk zijn voor het water in Zwolle Zuid) en me een folder in pdf formaat toegestuurd. Die zouden we in april gehad moeten hebben, maar is denk ik aan mijn aandacht ontsnapt. Ik vind het water gebeuren namelijk nogal interessant, dus ik lees dat soort dingen meestal wel!

 79. . Zo staan ze toe dat de spitsstroken gebruikt mogen worden om spelers, supporters en officials naar de stadions te brengen.

  ——-is al toegevelijk genoeg, misschien wel té———————

  Dit gebeurd nu ook al, zonder de FIFA;) Niet heel vaak maar in sommige gevallen wel…

  Zo werd er in het eerste jaar na het kampioenschap een file gemaakt op de snelweg door politie/me om de zwolle bussen naar de kuip te kunnen leiden.

 80. Nu ik de maatregelen lees die op stapel staan door het aankomende rampenkabinet,denk ik dat mijn denkwijze niet zo ver van de kern van waarheid liggen zoals ik het aangaf in.

  Algemeen log144
  9 augustus 2010 12.41uur

 81. @ Plantje, ben er al sinds 2000 weg. Maar Stadshagen valt onder distr.kantoor Grafhorst. Zuid zou idd onder Laag Zuthem kunnen vallen. Wij hebben hier intern zo geherstructureerd (en minder managementlagen) dat wij nog maar 2 districten over hebben. Hun hebben er nog 4 geloof ik…pfff

  Slapjes van “spindocor Warry M (eens een rots in de branding van IJVV-1)”: een digitale folder, wel of niet verstuurd….bel ff op dan, dat ie em vergeten is te sturen (misschien moesten er toen wel net bobo’s begeleid worden, tja dan gaat dat voor he ;))

 82. Je maakt me nieuwsgiering Zwolse 14:12. Daar kan ik moeilijk mee omgaan. Maar’s kijken dan:

  Bericht door Zwolse, op 9 augustus 2010 om 12:41:

  Maar als Wilders nu eens als hoofddoel zijn anti-islam strijd heeft? En Nederland daar alleen het middel toe is?
  Het is moeilijk in het hoofd te kruipen van Wilders. Ik ga zeker niet beweren dat ik dat kan.
  Maar ik ga toch een voorspelling doen over wat hij kan gaan doen als zijn strijd tegen de islam item nummer 1 is voor Wilders.

  Ik vind dat er voldoende reden is om te zeggen dat de anti-islam strijd zijn hoofddoel is.
  Hij zegt het ten eerste zelf en als je je probeert voor te stellen hoe het moet zijn om al zo??n 6 jaar vrijwel afgesloten van de wereld te leven vanwege de beveiliging, dan heeft hij iets over voor wat hij wil. Je kan, je dan móet eigenlijk zeggen dat hij een missie heeft. Voeg daar aan toe, zijn toespraak op 9/11 op Ground Zero.

  Als hij die missie heeft dan wil hij macht. Macht om zoveel mogelijk medestanders te krijgen in zijn strijd tegen de islam.
  Hoe meer medestanders hoe moeilijker die strijd te weerstaan en hoe moeilijk ook om de rechtsstaat onverkort te handhaven.
  Medestanders krijg je makkelijker als er problemen zijn en de strijd tegen de islam ??gewoner?? wordt.
  Zoals Denemarken nu gebruikt wordt om deze gedoogvariant ??gewoon?? te maken, zo kan Wilders zijn regeringsdeelname gebruiken voor zijn strijd.

  Met dat in gedachten heeft Wilders zijn grootste overwinning al gehaald.
  Doordat hij onderdeel wordt van de Nederlandse regering heeft hij de legitimatie van zijn standpunten binnen, zeker in de beeldvorming. Hij krijgt ook nog eens meer statuur.
  VVD en CDA proberen met alle macht die legitimering te ontkennen, maar Wilders weet wel beter hoe het werkt in de beeldvorming. Hij kan er volop gebruik van maken.
  Hij kan nu bijvoorbeeld in Europa gaan zeggen: ⤽In Nederland is men ook veel meer doordrongen van het gevaar van de islam. Het feit dat ik nu onderdeel ben van de regering bewijst dat. Ik hoop en vertrouw erop dat veel Europese landen Nederland zullen volgen⤝.
  Met andere woorden, Wilders kan zijn versterkte positie in Nederland gebruiken om in woorden meer gematigd, maar met meer statuur zijn boodschap te blijven uitdragen.
  Als hij het zó zegt, gaan VVD en CDA daar dan het kabinet laten omvallen? Denk het niet.
  Maar met een rustig zijn strijd uitdragende Wilders wordt Nederland weer gidsland!! Nu voor de anti-islam boodschap. Echt iets om niet blij mee te zijn.
  Daarnaast is er nog het paradoxale gegeven dat Wilders op het gebied van Immigratie enz helemaal niet veel hóeft binnen te halen.
  Hoe meer VVD en CDA proberen de maatregelen binnen de rechtsstaat te houden, hoe meer stof Wilders krijgt om zich te profileren binnen Nederland. Hoe meer hij ook nog eens op zijn favoriete slachtofferschap kan gaan leunen door te zeggen dat het zó (binnen de rechtsstaat) niet lukt.
  Hoe ??gewoner?? meer legitiem zijn standpunten worden en hoe meer statuur Wilders heeft, hoe meer druk er kan komen op de rechtsstaat. En Wilders heeft geduld, dat heeft hij allang bewezen.
  Als hij weinig binnenhaalt wbt immigratie e.d dan kan hij zelfs VVD en CDA sparen, zolang hij dat wil, want hij heeft de perfecte zondebok: Europa met zijn wetgeving.

  Ook met deze redenering kan hij met meer statuur Nederland en Europa in. ⤽We kunnen de benodigde maatregelen niet nemen⤝, kan dan zijn tekst worden. ⤽Laat Europa wakker worden en opstaan tegen die slappe wetgeving⤝. Hij bedoelt dan afgeleiden van de Rechten van de mens in de wetgeving, maar dat gaat hij natuurlijk niet zeggen.

  Met andere woorden, Wilders heeft zijn overwinning al binnen. De legitimatie die uitgaat van het verbond tussen PVVD en CDA is zijn belangrijkste wapen.
  VVD en CDA zullen dat ook nog eens zoveel mogelijk onder de pet willen houden.
  Zó leuk vinden ze het misschien nou ook weer niet.
  Waarschuwen voor dit scenario gaat dus alleen uit de mond van de ??vervloekte linkse kerk?? komen. Dat maakt relevante weerstand nihil en dus kan Wilders de legitimering echt voor de volle 100% uitbuiten en ook nog zijn geliefde slachtofferrol spelen.

  VVD en CDA hebben ervoor gezorgd dat Wilders niet meer hoeft te schelden, of slechts zo nu en dan, als hij er zin in heeft of het hem uitkomt. Hij heeft de positie die hij wilde en Nederland is daartoe slechts het middel.
  In dit scenario gaan Rutte en Verhagen de volgende ruil maken: jij (Wilders) mag Nederland als gidsland voor de anti-islam strijd gebruiken en daarmee langzaam maar zeker de rechtsstaat onder druk zetten, zodat wij de hypotheekrenteaftrek kunnen behouden.
  ===================
  Rampenkabinet, door sommigen ook al Bruine Kabinet genoemd. Ga maar rustig slapen mensen. Zolang de villa-subsidie er maar niet afgaat en de kilometerheffing voor onze 3 auto’s ook maar van de baan is…..

 83. Laat ze eerst eens kijken in Nederland hoeveel draagvlak ze hebben die FIFA aanhangers.Natuurlijk willen die KNVB bobos het wel .Nog meer macht en lekkere etentjes .

 84. Reactie op topic “vertraging bla bla”

  Wichert, ik ben die muppetshow van ijdele Genee en zijn 2-niet maten een beetje zat. Heb wat uitpraken verzameld. Daar maak ik voor volgende dig.(hopelijk) verbeterde Kroniek een stukje van….dondert niet dat ie slecht te raadplegen is, maar dan ben ik ut kwijt. René is me toch een partij fan van “sjofele Johan-3” en Gijp….altijd wel lachen. Wist je trouwens dat “onze Nijmert” eens (lang geleden) een sollicitatiegesprek met Derksen heeft gehad in Harderwijk?

  Maar Jan-Overkill Mulder hoef ik helemaal niet te horen, Sjek, superzelfingenomen Troshoofd ook niet en Borst —zucht— ok was wel goed met zijn vader/zonen verhaal. Maar ik geloof dat ik “zelfingenomen haantjes in praatprograma’s-moe” ben. Zucht, ga de eerste de beste kroeg binnen en luister…..Ach, wat is verstand van voetbal. De 1 ziet het zus de ander zo. Wij hebben ook heel vaak discussies over spelsituaties etc als we live of achter de tv voetbal kijken. Veruit de meesten die gevoetbald hebben hebben wel een mening over voetballen.

  Het niveau van dat gesprek over voetbal is al snel beter. Zeker als Joppuh erbij zit 😉
  —————
  Helaas (ractie op John de B.) is hom* is de voetballerij nog steeds een taboe.

 85. iPhone-gebruikers gaan vaker van bil dan mensen met een gewone telefoon. Dat blijkt uit een baanbrekend onderzoek van datingsite OKCupid.

  Mannen met een iPhone op zak, hebben op hun dertigste gemiddeld tien sekspartners achter de rug. BlackBerry-kerels hebben op die leeftijd slechts 8,1 keer gescoord. Gebruikers van Google Android-telefoons doen het nog slechter: zij hebben op hun dertigste maar zes verschillende meisjes in bed gehad.

  Vrouwen

  Ook voor vrouwen betekent de iPhone meer seks. De 30-jarige iPhone-gebruikster heeft gemiddeld 12,3 mannen gedaan. Dat cijfer ligt opnieuw hoger dan bij de BlackBerry (8,8) en Google Android (6,1)

 86. :):):) In de war als je denkt dat je hier naar de voetbal zit te kijken. Nogal gefrustreerd met maar 1 obsessie (wie zeggen er allemaal wat):

  Doe is gezellig mee jaap-knul?! Of zuur je liever als een oud wijf vanaf de zijlijn. Mag ook hoor, maar het lijkt me zo’n zinloos leven?

 87. Hoe bedoel je dame, wie staat voor in welke wedstrijd met welke spelregels en waarom?
  Welk team speelt tegen welk team, hoe zijn ze samengesteld?
  Hoe lang duurt het, wordt het nog gezellig? Pfff allemaal vragen. Wel een leuk dansje, ben jij de cheerleader? Komen er nog meer?

 88. ZWOLLE – AMERSFOORT Verkeer ri. UTR volg Hilversum / A1, A27 Verkeer vanuit ZWOLLE volg Apeldoorn/ARNHEM / A50 en A12 i.v.m. gekantelde vrachtwagen bij knp Hoevelaken.

 89. Ingrid, sommige mensen zien overal complotten, waarschijnlijk uit angst en afgunst geboren. Dan zijn er ook enge kampen enz.

  Als het niet zo zielig was zou je er keihard om lachen. Lekker belangrijk wat een ander vindt over jou, waarschijnlijk iemand die zijn/haar eigen leven saai vindt. Tja, jammer: niet ons probleem.

 90. Natasch, vrees dat er een wedstrijd puur in iemands hoofd plaatsvind.

  Niemand weet waar het over gaat. Alleen Dame meldt dat er gescoord is, begeleid door een heel opwindend dansje….Helaas, hult zij zich inmiddels ook in stilzwijgen. Mysterieus allemaal en PE is nog niet eens binnen. 😮

 91. Dat klopt Derk, maar van te veel door elkaar word je misselijk, em moet je k*tsen of je word uitgek*st.

  Dus ik hem meer met buiten honger krijgen thuis komen eten.

 92. @ Dick, meestal word ik een beetje eng van kampen. Maar vind dat je ook niet als een klein kind moet blijven drammen. Of zoek ergens anders een plek om te spelen, als je het ergens niet leuk vind.

 93. @plantje Toch niet het nieuwste type hoop ik. iPhone-gate heeft 1 manager zijn baan gekost. Schein je alleen handsfree mee te kunnen bellen.

 94. @Dick

  Hoe bedoel je dame, wie staat voor in welke wedstrijd met welke spelregels en waarom?

  Lijkt me duidelijk: Jaap geeft met zijn flauwe opmerking een puntje weg.

 95. @ Dame, ow dus dat is de wedstrijd. Wie een flauwe scheet laat en gelijk weer weg is, krijgt een strafpunt. De enige 2 deelnemers zijn Jaap en ik geloof ik, want de geobsedeerde en/of gefrustreerde man/vrouw heeft het geloof ik alleen nog maar tegen mij (oh ja en Zwolse) gehad. Ach, alweer veel teveel aandacht voor “de ongedefinieerde (omdat ie alleen nog maar over een ander heeft geschreven)”.

  Zo ff wat gedaan net, hoop dat WLZ met helpt de (moreel verplichte) tijd in te halen…:D 3fm draait in elk geval een goeie schijf…..sh*t wie is dat ook alweer?

 96. Hahaha Derk ik wachtte er al op 😉

  Geert’s vrouw is er toch ook 1 uit het oostblok. Nou ja, laten we hier ook maar niet alles over 1 kam scheren. (Als er tenminste nog wat te scheren valt :o)

 97. De tegenstanders van Geert Wilders zien zichzelf als de hoeders van de nobelste beginselen.

  De afgelopen dagen is er binnen het CDA en de progressieve partijen veel roering geweest over een kabinet dat afhankelijk is van steun van de PVV. De PVV-opvattingen zouden strijdig zijn met de rechtsstaat, in het bijzonder de vrijheid van godsdienst en onderwijs. Het CDA zou door samenwerking zijn eigen kernbeginselen verloochenen. Het net opgerichte Comité voor de Rechtsstaat komt met de conclusie dat de PVV een vijand van de rechtsstaat is. Het verbaast mij dat deze ernstige beschuldigingen zo makkelijk klinken, zo weinig worden onderbouwd en zo kritiekloos worden aangenomen.

  De kern van de rechtsstaat bestaat uit een zeker wantrouwen tegenover overheidsinmenging. Daarom mag de macht zich niet concentreren in bepaalde personen, groepen of instituten. Bovenal moet er een overheidsvrije ruimte zijn die wordt gevormd door de klassieke grondrechten, zoals eigendom, privacy, vrijheid van meningsuiting en vrijheid van godsdienst. Overheidsingrijpen in deze vrijheidssfeer moet gebaseerd zijn op een (democratisch) gelegitimeerde wet, proportioneel zijn, en bepaalde doeleinden dienen, zoals de openbare orde of staatsveiligheid. En dit optreden moet getoetst worden door een onafhankelijke rechter.

  Het tegenovergestelde van de rechtsstaat is de totalitaire staat. Daarin is de vrije ruimte opgeslokt door staatsinstellingen, en is er geen onafhankelijke rechter. Meestal wordt dit soort staten geïnspireerd door een ideologie waaraan de burgerlijke vrijheden ondergeschikt gemaakt worden. Willen Wilders en de PVV de onafhankelijke rechter buiten spel zetten? Willen ze handelen zonder democratisch gelegitimeerde wet? Willen ze de macht concentreren in een persoon of een bepaalde groep? Willen ze de burgerlijke vrijheden afschaffen? Worden ze gedreven door een ideologie? Niets van dat alles.

  Maar wat dan wel? De PVV meent zo ongeveer dat de islam een politieke ideologie is die streeft naar de vestiging van een islamitische heilstaat. Bovendien zou de islam een slechte invloed hebben op sociaal-culturele en internationale ontwikkelingen. Daarom stelt de PVV maatregelen voor die inbreuk maken op vrijheidsrechten van moslims. Over de wenselijkheid daarvan kan men binnen de kaders van de rechtsstaat van mening verschillen.

  Regelmatig worden er voorstellen gedaan die een veel ernstiger afbreuk doen aan vrijheidsrechten. Zo zijn er personen en partijen die de onderwijsvrijheid willen inperken of afschaffen. Anderen hebben problemen met de vrijheid van de rooms-katholieke kerk om homoseksuelen te excommuniceren. Ook de verenigingsvrijheid van de SGP moet plaatsmaken voor de denkbeeldige discriminatie van vrouwen. Onlangs stelde de KNMG dat jongensbesnijdenis eigenlijk wettelijk verboden moet worden.

  Het zou hier gaan om antwoorden op vergrijpen tegen de humanistische beginselen van individuele autonomie en gelijkheid. Niet de beste reden om vrijheidsrechten te beperken. Niettemin hoor ik het CDA nooit roepen dat de rechtsstaat in gevaar is. Het argument dat de PVV een andere visie heeft over de rechtsstaat, of dat het CDA zijn beginselen verloochent door met de PVV samen te werken, is daarom een oneigenlijk argument en een beetje hypocriet.

  Wat is dan wel het onderwerp van geschil? Simpel: de partijen ??verschillen van mening over aard en karakter van de islam?? en of tegen de islam maatregelen moeten worden genomen. Die vraag is afhankelijk van de vraag of de islam politieke ambities heeft en welke invloed dit leersysteem heeft op huidige sociaal-culturele verhoudingen en internationale betrekkingen. Maar juist deze discussie is zo moeizaam, omdat het zo moeilijk lijkt een onderscheid te maken tussen de islam als leersysteem en de mensen die dit in meerdere of mindere mate in praktijk brengen. En daardoor kan men elkaar niet begrijpen. Volgens sommigen is Wilders ??het gevaar voor de rechtsstaat?? en een islamofoob, anderen (ook internationaal) zien hem juist als ultieme verdediger van de rechtsstaat tegen de islam.

  Maar deze discussie vindt plaats binnen de kaders van de rechtsstaat. Daarom moet de rechtsstaat niet langer worden misbruikt voor eigen politieke doeleinden. Een partij en een grote groep kiezers worden daardoor onterecht als staatsgevaarlijk weggezet. Verder wordt elke inhoudelijke discussie over de islam onmogelijk gemaakt. En nog erger: door de rechtsstaat oneigenlijk als verhullend argument te gebruiken, wordt de rechtsstaat een onderdeel van de discussie. Juist dan wordt de rechtsstaat in gevaar gebracht.

  De auteur is promovendus staats- en bestuursrecht aan de Universiteit Utrecht. Hij is het niet eens met de gangbare opvatting dat Geert Wilders een gevaar is voor de rechtsstaat, en dat de VVD en het CDA, door de samenwerking met de PVV te zoeken, hun eigen principes verloochenen. Daarmee wordt de rechtsstaat onderdeel van een politiek debat.

 98. Assie is in the house….kom d’r maar in met het nieuwe log :D:D:D

  Owwwwww die mannenstem van Heleen van Rooyen nu op 3fm. Diezelfde mevrouw die haar naakte lichaam van de week gratis over de hele wereld Twitterde. Ja mensen, dezelfde die Rob O verraadde….omdat hij naar de ho*ren ging……volgens mij waren die vrouwen verstandiger, want die kregen er nog geld voor.

 99. Vliegt me hier verdeurie de schoonmaakster om de nek met een paar zoenen en een lekker stuk eten. Slinger de NOISY EXPRESS nog wel ff wat harder…..ouweh*eren kan hier wel 😉

 100. :):):) Derk, heb niet meer te bieden dan 20 virtuele gouden topic-openersplakken. Te winnen bij het onvoorspelbaar openen van een nieuw alg.log op het onvolprezen weblogZwolle. Onvoorspelbaar: dus niet echt een prestatie, wel een geinige competitie met een hele skerpe felicitatiedienst.

 101. Lees het al: niemand wil mijn gouden plakken. Jij was eigenlijk mijn laatste hoop. Nou ja, nog maar ff de radio-link inlussen van Harry P.

  Want jetzt op 3fm bespreken ze een nieuw programma “mannen praten over vrouwen oid” asjeblieft zeg wat een donderssaai verhaal….en het duurt maaar en het duurt maar.

  PRINCE nu :D:D:D

 102. FNV aan Opstelten: Ontzie zwakkeren, denk aan mensenrechten

  FNV-voorzitter Agnes Jongerius schrijft brief aan informateur
  FNV Brief Aan Formateur Opstelten…..op www.

  Vakbond FNV roept informateur Ivo Opstelten in een brief op om bij het afspreken van bezuinigingen de zwakkeren in de samenleving te ontzien. Omdat de PVV deelneemt aan de formatiebesprekingen vraagt FNV-voorzitter Agnes Jongerius Opstelten om ook de mensenrechten niet te vergeten.

  In de brief benadrukt de FNV nogmaals dat de keuze van de partijen om 18 miljard euro te besparen met alleen bezuinigingen een zeer onverstandige is. Op zijn website schrijft de vakbond:

  “Dit kan leiden tot ongewenst grote bezuinigingen op de sociale zekerheid, de zorg en de publieke dienstverlening met grote negatieve consequenties voor de lagere en midden inkomens.”

  Ook herinnert de FNV Opstelten nog even aan het onlangs gesloten akkoord over AOW en pensioenen:

  “De FNV dringt er met klem op aan dat een nieuw kabinet het door sociale partners afgesloten Pensioenakkoord onverkort overneemt.”

  Op het gebied van integratie en asiel en veiligheid waarschuwt de bond ervoor de grondrechten van mensen niet in het geding mogen komen.

  “Van belang is dat geaccepteerde verschillen van inzicht tussen de partijen betrokken bij uw onderzoek niet leiden tot uitsluiting van bepaalde groepen van deelname aan het maatschappelijk leven en het arbeidsproces.”

 103. @ Dick

  De enige 2 deelnemers zijn Jaap en ik geloof ik, want de geobsedeerde en/of gefrustreerde man/vrouw heeft het geloof ik alleen nog maar tegen mij(

  Zijn er geen 11 nodig voor een FC?

 104. @ Dame, voor een voetbalteam (=fc) wel. Maar als persoon in kwestie maar doelt op 1 of 2 personen, zal het mij ook jeuken. Iedereen speelt maar mooi zijn of haar eigen spel. Bij spelletjes heb ik echter altijd wel lol, volgens mij is dat in onderhavig geval niet zo. Ach, hij komt er de tijd wel mee door geloof ik.

 105. Nee, hier voor de plantman geen iPhone! Ik heb alleen een keer een iPod shuffle gekregen. Geinig dingetje, maar ik had liever iets gehad dat geen Apple is.
  iPad komt er bij mij ook niet in!
  Ik ga wachten op de EXOPC
  Dat is nog eens een nifty apparaatje! Die mooi in de auto inbouwen en ik kan weer jaaaaren lekker lang in de auto zitten! (Zeker aangezien de volgende auto heel waarschijnlijk een automaat wordt ;))

 106. Plantje, denk dat Tim op post 15:47 doelt…Maar kijk wel uit mensen, volgens mij bedoelen ze niet m?t het toestel. Nou ja probeer maar raak.

  Net Sanne Hans uit Zwolleeee Koffie op.
  Nu: Tranen gelachen nog ff….kan ook verder in de auto HARDERrrrrrrr
  :D:D:):D

  Tjoooooooooooooo,

  Snack ze Derk!

 107. Dick ik vind het zo kinderachtig van je ,nu Assie en joppuh in de buurt komen om dan al je medailles weg te geven.Doe dan net als Inge De Bruin en vecht terug op je oude dag .

Reageer