Zwolle kandidaat voor Dance Parade 2011

Zwolle – Mogelijk rijdt er in 2011 weer een Dance Parade door Rotterdam. Organisatiebureau JMR Produkties gaat een vergunning aanvragen voor het dansfeest door de stad. "Als we op tijd willen zijn voor 2011 moeten we het traject binnenkort starten,’’ aldus JMR-directeur Rouwenhorst. "Maar we zijn ook nog met andere steden in gesprek. Met Zwolle hebben we ook een gesprek gehad en zo zullen we in meer steden een vergunningaanvraag indienen.’’

Rouwenhorst is niet bang dat zijn verzoek in Rotterdam kansloos is: "We hebben nooit te horen gekregen dat de Dance Parade niet meer welkom is in Rotterdam. Daarnaast heeft de gemeenteraad gevraagd om het behoud van het evenement. Dat lijkt mij voldoende reden om de aanvraag in te dienen.’’ JMR kreeg voor een Dance Parade in 2010 geen vergunning van de gemeente. Sinds de strandrellen van Hoek van Holland hanteert Rotterdam een strenger evenementenbeleid.

Omdat er op de Dance Parade van 2009 een aantal incidenten plaatsvonden, kreeg de organisatie vorig jaar alleen een vergunning voor een afgeslankte versie in het Zuiderpark. Het feest moest bovendien aan strenge veiligheidseisen voldoen. De belangstelling voor dat evenement was te beperkt, waardoor JMR het feest in een vroeg stadium aflaste.

Bron: RTV Rijnmond

Artikel delen:
Reacties 14
 1. 23:39 – 9 augustus 2010 (omroep Brabant)

  ROTTERDAM – De Rotterdamse Dance Parade verhuist definitief niet naar Tilburg.

  Organisatiebureau JMR geeft er de voorkeur aan in Rotterdam te blijven.

  De organisatie ging met onder meer Tilburg in gesprek omdat de Dance Parade dit jaar niet door mocht gaan vanwege het strengere evenementenbeleid in Rotterdam. Dat werd ingesteld na de strandrellen in Hoek van Holland. Het stadsbestuur wilde alleen nog maar ruimte geven aan grote dansfeesten op een afgesloten terrein.

  Inmiddels is een meerderheid in de Rotterdamse gemeenteraad akkoord met een aangepast plan voor de parade door de stad.

  De Tilburgse wethouder Joost Möller vindt het jammer dat de Dance Parade niet naar Tilburg komt. Volgens hem was het een mooie kans geweest voor de stad. Ook zegt hij dat de overlast in Tilburg minder zou zijn dan in Rotterdam.

  RTV Rijnmond

  Organisatie wil Dance Parade in Rotterdam

  9 augustus 2010

  Mogelijk rijdt er in 2011 weer een Dance Parade door Rotterdam. Organisatiebureau JMR Produkties gaat een vergunning aanvragen voor het dansfeest door de stad.

  “Als we op tijd willen zijn voor 2011 moeten we het traject binnenkort starten,???? aldus JMR-directeur Rouwenhorst. “Maar we zijn ook nog met andere steden in gesprek. Met Zwolle hebben we ook een gesprek gehad en zo zullen we in meer steden een vergunningaanvraag indienen.????

  ‘Aanvraag niet kansloos’
  Rouwenhorst is niet bang dat zijn verzoek in Rotterdam kansloos is: “We hebben nooit te horen gekregen dat de Dance Parade niet meer welkom is in Rotterdam. Daarnaast heeft de gemeenteraad gevraagd om het behoud van het evenement. Dat lijkt mij voldoende reden om de aanvraag in te dienen.????

  Strenge veiligheidseisen
  JMR kreeg voor een Dance Parade in 2010 geen vergunning van de gemeente. Sinds de strandrellen van Hoek van Holland hanteert Rotterdam een strenger evenementenbeleid. Omdat er op de Dance Parade van 2009 een aantal incidenten plaatsvonden, kreeg de organisatie vorig jaar alleen een vergunning voor een afgeslankte versie in het Zuiderpark. Het feest moest bovendien aan strenge veiligheidseisen voldoen. De belangstelling voor dat evenement was te beperkt, waardoor JMR het feest in een vroeg stadium aflaste.

  Als je met hagel schiet raak je altijd wel wat.
  Hopelijk trapt Berkhout hier niet in

  Wat mij betreft lekker in 010 blijven met die rotzooi

 2. Bericht door Marcello, op 10 augustus 2010 om 10:57
  Kan Zwolle dat maken nu pas een week geleden de Zwolse student, die omkwam bij de afschuwelijke parade in Duisburg, begraven is?

  Ja dat kan Zwolle. Het zal voor de ouders zeer pijnlijk zijn misschien en voor hun staat het leven al enige tijd stil en zal dat nog blijven doen voorlopig, maar hoe naar het ook is, de wereld om je heen gaat en moet verder.

 3. De gemeente Zwolle wijst de komst van het dancefestival Dance Parade niet af.

  Om te bepalen of het festival uiteindelijk naar de provinciehoofdstad komt moeten er eerst concrete gesprekken worden gevoerd met de organisatie. Dat zegt het gemeentebestuur in een reactie op het nieuws dat de organisatie van het festival op zoek is naar een nieuwe locatie. Dance Parade werd tot nu toe altijd in Rotterdam gehouden. Door de strengere regelgeving, naar aanleiding van de rellen in Hoek van Holland, is het festival dit jaar niet doorgegaan.
  RTV Oost

 4. RTV Twente komt met meer kandidaten. Waaronder nog een Overijsselse.

  Lijkt me duidelijk naar wie hun voorkeur uitgaat:

  Zwolle en Enschede zijn in de race voor het evenement Dance Parade 2011. Dat heeft het organisatiebureau JMR gezegd.
  Het gaat om een groot dansfeest met een parade door de stad, dat tienduizenden bezoekers trekt. Het feest is tot nog toe elk jaar in Rotterdam gehouden, maar door het strengere evenementenbeleid na de strandrellen in Hoek van Holland is het dit jaar gesneuveld. Zwolle en Enschede zijn met nog vier andere steden, waaronder Rotterdam, in beeld voor de volgende editie. Het is nog niet bekend wanneer JMR de knoop doorhakt.

 5. ROTTERDAM – Een nieuwe route, een vroege start, cameratoezicht, veel politie en boetes voor wildplassen en alcohol drinken op straat.

  Die maatregelen moeten de overlast van de Dance Parade terugdringen. De jaarlijkse optocht zorgt traditiegetrouw voor problemen door drank- en drugsmisbruik.

  Voor het eerst in de dertienjarige geschiedenis wordt de Nieuwe Binnenweg gemeden. De route loopt nu aan de rand van het Rotterdamse centrum over brede straten, met veel ruimte voor de hulpdiensten. De starttijd is vervroegd tot 12 uur ??s middags en de politie heeft aangekondigd strenger dan voorheen op te treden tegen wildplassen en drinken op de openbare weg.

  Verleden jaar leefde na het wildplassen, drugsmisbruik en de agressie rond de Dance Parade de vraag bij gemeente en politie: Willen we dit nog wel? ,,Het hele feest was toen op straat, in de openbare ruimte. Dat doen we nu anders om meer controle te hebben,???? zegt politiechef Ton Heijmering. ,,Incidenten zijn bij zo??n grote massa mensen niet uit te sluiten, maar we willen af van de excessen.????

  Zaterdag zijn de hele dag zes- tot zevenhonderd man van de politie in touw om het grootste dancefeest van Rotterdam in goede banen te leiden, waarvan vele op straat in uniform of in burger.

  Een groot deel van de verantwoordelijkheid ligt in handen van de organisatie. Die heeft bij het begin- en eindfeest op de Boompjes en het Lloydplein beveiligers staan die bezoekers fouilleren om drugs, drank en wapens te onderscheppen. Het feest bij de start is gratis. De hoop is met de controle te voorkomen dat feestgangers de tocht volbrengen met liters meegebrachte alcohol.

  ,,Het is geen honderd procentscontrole,???? weet Mark Rouwenhorst van organisatie JMR. ,,We proberen de alcoholconsumptie wel in te dammen.???? De route is daarom alcoholvrij tot het eindfeest en voert niet langs kroegen en supermarkten. Op diverse plekken staan masten met daarop de regel ??No alcohol?? en de andere regels van de Dance Parade.

  Bron: AD.nl

  In Zwolle komen dit soort problemen natuurlijk niet voor. Alcohol en drugs hebben ze hier niet nodig om feest te vieren. Dus ruim baan voor de party-animals.

 6. Update RTV Twente
  dinsdag 10 augustus 2010 | 19:03 uur

  De gemeente Zwolle wijst de komst van het dancefestival Dance Parade niet af.

  Om te bepalen of het festival uiteindelijk naar de provinciehoofdstad komt moeten er eerst concrete gesprekken worden gevoerd met de organisatie. Dat zegt het gemeentebestuur in een reactie op het nieuws dat de organisatie van het festival op zoek is naar een nieuwe locatie.

  Dance Parade werd tot nu toe altijd in Rotterdam gehouden. Door de strengere regelgeving, naar aanleiding van de rellen in Hoek van Holland, is het festival dit jaar niet doorgegaan. De organisatie heeft Enschede ook als kandidaat aangewezen, maar er zijn nog geen gesprekken geweest met het gemeentebestuur

Reageer