VrijUitActiefmarkt bij De Vogellanden

Zwolle – Op zaterdag 9 oktober wordt voor de vijfde keer de VrijUitActiefmarkt georganiseerd, dé informatiemarkt voor sport en vrijetijdsbesteding voor mensen, jong en oud, met een beperking.

Op de markt zijn informatiestands te bezoeken en worden verschillende demonstraties en workshops gegeven. De VrijUitActiefmarkt begint om 12.00 uur start, duurt tot 16.00 uur en vindt plaats in De Vogellanden, centrum voor revalidatie, aan de Hyacinthstraat 66a in Zwolle. Tijdens een sportinstuif kunnen bezoekers kennismaken met verschillende aangepaste sporten, zoals boogschieten, rolstoelbasketbal, hockey, rolstoeldansen, korfbal, rolstoeltennis, zaalvoetbal en special gym. Vanaf een vrachtwagen met daarin een rijdende concertzaal: in de Classic Express geven jonge muzikanten drie keer een concert.

Ze beginnen om 12.30 uur, 13.45 uur en het laatste concert is om 15.30 uur. Op www.youtube.com is te zien dat bezoekers ook zelf mee kunnen doen tijdens de concerten van de Classic Express. Kindercircus Pavarini geeft een voorstelling en kijkers worden uitgenodigd om zelf de circusattributen uit te proberen in een workshop. Van 14.00 tot 16.00 uur demonstreert een ballonnenclown zijn kunsten.

De VrijUitActief markt wordt georganiseerd door stichting MEE en revalidatiecentrum De sportinstuif, samen met de gemeente Zwolle. BOSK, de Vereniging van motorisch gehandicapten en hun ouders is initiatiefnemer van de Classic Express. Organisaties die zich die middag tijdens de informatiemarkt willen presenteren, kunnen zich nog aanmelden bij De Vogellanden (038) 498 11 11.

Artikel delen:

Reageer