Punt in mindering voor FC Zwolle

Zwolle – FC Zwolle heeft van de KNVB voor het komende seizoen 2010 – 2011 alsnog een wedstrijdpunt in mindering gekregen. Deze sanctie is door de licentiecommissie opgelegd na een melding van Sparta dat de huursom betreffende Arne Slot over de maand maart niet op tijd is overgemaakt. FC Zwolle heeft hiertegen bezwaar aangetekend.

fczwolle_thuistenue_2254_470.jpg

Nadat Sparta in een eerder stadium zo vriendelijk was geweest akkoord te gaan met een latere betaling van de maandelijkse huursommen, is FC Zwolle er vanuit gegaan, dat rekening houdend met het eerder getoonde begrip dit ook voor de maand maart zou gelden. Door een intern misverstand is, nadat het tijdelijke liquiditeitsprobleem medio april is opgelost, deze betaling 2 dagen te laat overgemaakt. FC Zwolle is bijzonder teleurgesteld, dat de beroepscommissie niet gevoelig is gebleken voor de argumenten van FC Zwolle. 

De KNVB treedt sinds dit seizoen keihard op tegen betalingsachterstanden van clubs. Zo kregen onder meer AGOVV Apeldoorn, RKC Waalwijk en BV Veendam een puntenstraf van de Nederlandse voetbalbond. NAC Breda is de enige club in de Eredivisie die een punt in mindering kreeg.

Artikel delen:
Reacties 24
 1. Ik vond het wel een aardig begin met al die andere cluppies in de min, maar nu zijn we zelf aan de beurt. Het lijkt flauw als je het zo leest, maar ik neem aan dat dezelfde meetlat wordt gebruikt als bij de andere clubs. In dat geval kan ik alleen maar zeggen dat het een goede zaak is dat clubs met financiele problemen meer onder druk worden gezet.

 2. Hmmm ik snap dat het nodig is maar ik vind dit een gevalletje van bang dat ze niet gewoon op eigen kracht kampioen kunnen worden?:D

  Dat punt is niks, die hebben we nu alweer in de pocket van gae thuis.;)

 3. Laten we eerst naar onszelf kijken, waar ben je mee bezig bestuur? En wij maar weer eerder vrij nemen en geld uitgeven, terwijl de punten letterlijk wegvliegen.

 4. Typisch een gevalletje van natrappen van een over het paard getilde trainer.

  Dat er nog steeds mensen zijn die deze man op een voetstuk plaatsen daar begrijp ik helemaal niks van.

  Fc Zwolle zal zelf ook in gebreke zijn gebleven en regels zijn regels maar ik kan me zo voorstellen dat J.E hierover in zijn handen wrijft deze mn zal sparta ten gronde richten let maar op hij was hier ook hard op weg !!!!!!!!

 5. wat recht is is recht, FC had ook contact kunnen opnemen over die betaling, dan was dit niet gebeurt, dus niet zeuren , regels zijn er om te worden nageleeft door iedereen, als we beginnen met uitzonderingen maken is het hek van de dam, dus niet zeuren, slikken en winnen die wedstrijden dat is die – punt zo omgezet in + punten

 6. Gadverdamme, slechte zaak dit. Een hoop negatieve publiciteit om niets. Sponsoren zien dit ook, en dat kan ze net over de streep trekken om niet te investeren in een organisatie waarbij de zaakjes blijkbaar nog steeds niet helemaal in orde zijn. Zwolle had het geld blijkbaar wel, maar het is slordigheid van de bovenste plank waar je als die-hard zwolle supporter absoluut niet op zit te wachten. Je betaald veel geld voor een sk en in emmen ben ik er ook weer bij, in de hoop je cluppie naar 3 punten te assisteren. Maar die schorre keel is op deze manier hard voor niets, met zulk wanbeleid aan de top. Dit valt me vies tegen van die hoge pieten daar. Ik wacht op de verklaring, waar we absoluut recht op hebben als supporters.

 7. @anti jan, wel je pilletje gehad vandaag?

  Ik hoop dat Fc Zwolle nu ook eens in gaat zien dat kondje kussen bij de KNVB je niets oplevert. Misschien dat ze nu eens protest gaan aantekenen als er weer eens een beslissing ten nadele van de supporters/club wordt gemaakt.

 8. En dat nieuwe bestuur maar roepen dat ze het zo geweldig voor elkaar hebben, niet dus…Het is te hopen dat het hier bij blijft en dat de gemeente niet weer om hulp wordt gevraagd. Als dit soort bedragen al niet eens meer op tijd betaald kunnen worden dan is het duidelijk dat het allemaal nog niet goed loopt. Maar goed, nu moeten ze nog harder hun best doen.

 9. Te laat betalen is te laat betalen. In de zakenwereld wordt dit ook gemeld bij de kredietmaatschappijen, dus waarom niet in de voetbalwereld.

  Nu zijn er ook clubs in Nederland die nog op de gehele transfersom van een club uit het buitenland wachten. Jammer genoeg doet de FIFA/UEFA daar erg weinig aan.

  Niettemin, vind ik 2 dagen te laat niet een straf van de KNVB waard, evt wel een 5% toeslag op de huur.

 10. Als ze vorig seizoen problemen hebben met de betaling op tijd te voldoen ,hoe moeten ze zich het komende seizoen dat handhaven wanneer er geen geld is.

 11. FC Zwolle is de eerste Jupiler League club die is ingedeeld in categorie 2 die te maken krijgt met puntenaftrek. De stand van zaken tot nu toe:

  Categorie 1: onder curatele
  MVV -7
  Fortuna Sittard -2
  Feyenoord
  NEC
  AGOVV -6
  Roda JC
  Willem II
  RKC Waalwijk
  RBC Roosendaal
  BV Veendam -3
  FC Dordrecht -1
  Almere City FC -3

  Categorie 2: zorgelijk
  PSV
  AZ
  FC Den Bosch
  Ajax
  Sparta
  FC Zwolle -1
  Vitesse
  FC Twente* (feitelijk categorie 3)
  FC Utrecht
  VVV Venlo
  Graafschap
  ADO Den Haag
  Helmond Sport
  SC Cambuur
  NAC Breda -1
  FC Groningen
  Helmond Sport
  FC Eindhoven
  FC Emmen
  Heracles
  SBV Excelsior

  Categorie 3: financieel gezond
  Go Ahead Eagles
  SC Heerenveen
  FC Volendam
  Telstar

 12. @ El; Als AZ nog een tijdje zonder shirtsponsor blijft spelen en met al die financiële schade door ome Dirk de Weldoenert…stuiven ze misschien ook wel door naar categroe 1?

  Hoe vind jij die jongen van Tissingh spelen?

 13. @dick

  Wel vreemd dat de KNVB de fout bij FC Zwolle niet constateerde aangezien de FC in de categorie zit die nauwlettend in de gaten wordt gehouden…

  Ik houd niet van dergelijke maatregelen omdat de supporters en spelers de dupe worden van het falen van een organisatie.

  Debuteerde vorig seizoen aardig. In potentie een aardige back mits hij zich doorontwikkelt.

 14. Als iedereen straf krijgt die twee dagen te laat betaald zijn er geen straffen meer genoeg om te bedenken.1 keer een aanmaning heeft iedereen toch wel eens gehad .

 15. Inderdaad El, er zullen er wel veel op vakantie zijn geweest of druk met profileren voor de BoBo’s van de FIFA.

  Vind dit ook een vreemde maatregel. Maar het lijkt me wel goed dat in deze (zware) tijden de boel goed onder controle wordt gehouden. Dan beter dan de toezichthouders bij de DSB-Bank deden.

  Goed te horen over Tissingh. Had al wat geluiden opgevangen van mensen die hem kennen. Nu maar eens een keer kijken. Was de Open Dag leuk? Wilde nog wel gaan (als elk jaar) maar het kwam er niet van. Las van de week dat een zoontje van mijn maat erg blij was met een gevangen bal. Wat dat betreft is er nog nixxx veranderd.

 16. ondanks dat dit ons zelf dan treft, toch prima dat er 1 lijn getrokken wordt. “we gingen ervan uit dat er de volgende maand weer uitstel zou zijn” en “door interne communicatie fouten” hahaha, terecht dat wie dan ook op de vingers getikt zal worden, het is toch een professioneel bedrijf?

 17. FC Zwolle is genaaid door Sparta. Dat vindt hoofdtrainer Art Langeler van de Zwolse eerste divisionist.

  Zwolle moet de competitie met een punt in mindering starten omdat vorig seizoen de huursom voor Arne Slot aan Sparta te laat is overgemaakt. Dat mag niet volgens de regels van de KNVB. Langeler vindt het uiterst oncollegiaal dat Sparta, na de degradatie uit de eredivisie, deze zaak ineens aanhangig heeft gemaakt. Dit seizoen komen Zwolle en Sparta beiden in de Jupiler League uit en Langeler denkt de Rotterdammers daarom de KNVB hebben ingelicht.

  FC Zwolle begint vrijdag de competitie met een uitwedstrijd in en tegen Emmen. Langeler kan beschikken over een nagenoeg fitte selectie. Dominggus Lim-Duan en Dennis van der Wal ontbreken door blessures in de selectie. De trainer maakte geen geheim van zijn opstelling en geeft aan dat hij met dezelfde elf namen zal beginnen als in de oefenwedstrijd tegen IJsselmeervogels.

  De opstelling: Boer, Bakkati, Botteghin, van der Haar, Tissingh, van den Berg, Reijnen, Slot, van Polen, Schreurs en Ars.

  RTV Twente

Reageer